I hvilken bok fant du den?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 26 svar.

Jeg glemte en av klassikerne, noe som er ganske pinlig siden det er en av mine absolutte favoritter. Klokkene ringer for deg av Ernest Hemingway! Ikke bare en nydelig kjærlighetshistorie, men stor litteratur på kjøpet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Høytleseren" av Bernhard Schlink var en fin kjærlighetshistorie. Den sterkeste, vel, ikke har jeg lest alle historiene som kunne kvalifisere for en slik tittel, men denne kommer høyt opp.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

"Syndens høst" av Marius Gabriel. Det er nok ikke noen stor litterær bok, men jeg leste den for nesten 20 år siden, og synes den var fantastisk. Vet ikke om jeg noen gang tør å lese den på nytt, for er nok blitt litt mer kresen etterhvert. Og da er det like greit å beholden den som en god leseropplevelse, og ikke ødelegge den med å lese den på nytt nå:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tar litt tid å tenke ut det...men sånn umiddelbart falt tankene mine på Kjærlighet i koleraens tid av Gabriel García Márquez.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nå skal jeg begynne på Kjærlighet i koleraens tid. Gleder meg!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det var et godt spørsmål. Og det fikk meg til å tenke, for jeg kom nesten ikke på noen sterke kjerlighetshistorier jeg har lest. Muligens så velger jeg ikke bøker med kjærlighetshistorier, eller så har jeg en tendens til å vektlegge andre aspekter ved de bøkene jeg leser enn kjærlighetstematikken. Så det tilsynelatende uskyldige spørsmålet ditt fikk meg til å tenke gitt.

De Nick Hornby bøkene jeg har lest har jo et kjærlighetstema. Jeg tenker kanskje mest på High Fidelity. Det er spesielt morsomt hvordan hovedpersonen går systematisk igjennom alle ekser i et desperat forsøk på å stadfeste at han har vært viktig for noen.

Nå kom jeg faktisk på en sterk kjærlighetshistorie jeg har lest, nemlig Stardust av Neil Gaiman. Den er jo bare skjønn. Med en god porsjon eventyr og hekser og sånn.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Var plutselig uten internett et døgn, så nå var det spennende å lese alle svarene her! Det er så lenge siden jeg har lest en sterk kjærlighetshistorie, og kjente at jeg var klar for det nå :-) Og vips... her fikk jeg mange tips!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er så mange at det er vanskelig å velge, men en som sitter med meg en Jan Kjærstads Tegn til kjærlighet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Carolyn Swetland's teppe uten seng. En anderledes roman om en anderledes kjærlighet

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg må si som Mali; Stormfulle høyder.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

har lest mange kjærlighetshistorier og vet ikke hvilken som kan sies å ha vært den sterkeste, men noen av dem jeg umiddelbart kommer på og som gjorde dypt inntrykk er Catherine og Heathcliff i Wuthering Heights, Muskat av Kristin Valla og En by som Alice av Nevil Shute:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har lest mange sterke kjærlighetshistorier, men den siste jeg leste som virkelig gjorde inntrykk er Norwegian Wood av Haruki Murakami. Hjerteskjærende trist å lese Toru Watanabes tilbakeblikk på hans tragiske kjærlighetshistorie med den psykisk ustabile Naoko, hans vennskap med Reiko og hans gryende forhold til den robuste og impulsive Midori..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jane Eyre for min del, den henter jeg frem innimellom. Max og Helen av Simon Wiesenthal gjorde sterkt inntrykk. Også en av de bøkene jeg har beholdt og dratt med meg på flyttelassene.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Da vil jeg slå et slag for kjærlighetshistorien i Siegfried Lenz´ bok "Et minutts stillhet". Temaet er forbudt kjærlighet mellom en ung elev og en litt eldre (men likevel svært ung) lærerinne. En nydelig bok!

I disse Nobelpristider kan det også være greit å minne om Mario Vargas Llosas intense kjærlighetsroman "Rampejenta". Og så må jeg nevne "Elskede Sputnik" av Haruki Murakami!

Felles for alle disse tre kjærlighetsromanene er at de handler om å ikke få den man elsker. Og det er jo som regel i lidelsen at følelser blir sterkest. ;-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er vel liten tvil om at den sterkeste lidenskapen, både i bøkenes verden og i det virkelige liv, ofte er den "forbudte".

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ingen tvil: "Amor en los tiempos del colera" ("Kjærleik i koleraens tid") av Gabriel García Márquez og Sigrid Undsets "Kristin Lavransdatter".

Godt sagt! (2) Varsle Svar

"Hotellet på hjørnet av bitter og søt" er en skjønn og meget langvarig kjærlighetshistorie som overlever tross dårlige odds. Den handler om kinesiske Henry og japanske Keiko som er ungdomskjærester i USA, hvor de begge er vokst opp, under 2. verdenskrig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kliss! Full av klisjer, plagiat. "Sneen på sedertrærne" hadde samme tema.Les heller "Anna Karenina" , "kjærlighet i koleraens tid", "Stotmfulle høyder". Det blir helt feil å nevne en sånn bestselger i forbindelse med store kjærlighetshistorier.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tror det er viktig at vi respekterer hverandres meninger, og ikke lager en fasit på hva som er rett og feil litteratur i en duskusjon. Det var i utgangspunktet spurt etter en "sterk" kjærlighetshistorie, og selv en bestselger kan formidle dette på en måte som noen lar seg berøre av.

Selv vil jeg nevne en liten, tynn bok som heter "Himmelgraven" av en kinesisk forfatter som heter Xinran. Dette er en sann historie om et ektepar i Kina og starter med at mannen verver seg som lege i hæren. Historien handler om at han blir borte under kamp i Tibet, og om kona som reiser i 3o år for å lete etter mannen sin! Jeg synes boka virkelig viser en kvinnes kjærlighet, og ikke minst hennes styrke.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Enig. Sorry, jeg overreagerte.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Den er nydelig, Tove! Gjorde virkelig inntrykk på meg, en vakkertrist historie og ekstra spesiell siden den fra virkeligheten, som du sier.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det var selvfølgelig det første som dukket opp siden det er relativt kort tid siden jeg leste den. Jeg synes den var både skjønn og sterk. At det er en bestselger behøver ikke å forringe den.

De andre bøkene du nevner, som jeg selvfølgelig har hørt om, men dessverre ikke lest, og kan derfor ikke anbefale.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Enig med deg Ann Christin; dette var en sterk kjærlighetshistorie. Jeg har sikkert andre også, men ofte er det de nyeste man leser man kommer på når slike spørsmål dukker opp.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det første boken som datt ned i hodet mitt er - Nåde av Linn Ullmann - lenge siden jeg har lest den så husker ikke så alt for mye av selve historien men åpenlyst nok til at jeg koblet den med ordene "sterkeste kjærlighetshistorien" :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

For meg er det nok fremdeles historien om Kristin og Erlend i "Kristin Lavransdatter".

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Karen PatriciaVannflaskeGladleserTorill RevheimNina M. Haugan FinnsonIngunn SCatrine Olsen ArnesenSigrid Blytt TøsdalRisRosOgKlagingJakob SæthreHeidi LBjørg L.Ann EkerhovdKirsten LundHeidi BBHarald KSiljeJarmo LarsenBerit RNinaTanteMamieAnne-Stine Ruud HusevågsvarteperNicolai Alexander StyveBård StøreAlice NordliAnniken LEmil ChristiansenSteinar HansenToveTor-Arne JensenEileen BørresenMarianne  SkageBenedikteMartinEster SRufsetufsaBjørg RistvedtVariosaCecilie69