Eg kom nettopp igjen frå teater (dns) og har sett "Min familie" av Tracy Letts, og med Anne Marit Jacobsen i hovudrollen. Eg hadde ikkje høyrt om skodespelet, og heller ikkje forfattaren bak det før, og dessutan er det lenge sidan eg har vore på teater, så var ganske forventningsfull.

Eg likte stykket svært godt! Ein kan vel omtale det som eit familiedrama, med ei mengde intriger, forvikklingar og skjulte løyndommar.

Eg lurte på om det var nokre andre her på bokelskere som har sett stykket, og kva dykk synes. Thoughts?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Jeg har fremdeles ikke så mye fornuftig å melde om det du spør om, Olav - beklager det: men du fikk i alle fall trigget nysgjerrigheten min. Så jeg har googlet meg frem til at originaltittelen på stykket du så, er August: Osage County - og så leste jeg beskrivelsen av stykket på http://en.wikipedia.org/wiki/August:_Osage_County. Og nå skal jeg tie stille litt igjen.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Nei så flott! Eg gjorde nokre halvhjerta forsøk på å finne skodespelet, men klarte ikkje å finne ut kva det heite originalt. Flott at du gjorde litt research. Trur nesten eg må lese det no. =)

Og eg er enig i at Anne Marit Jacobsen hadde mykje utstråling på scena. Sjølv om eg kan tenkje meg at det hadde kome betre frem om ho hadde hatt ei rolle som ikkje var hovudrolla ;)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Så bra da, at du satte pris på researchen! Jeg oppdaget forresten også det morsomme at dramatikeren Tracy Letts - ja, det er en mann... (Jeg mener: ærlig talt, dette går Johnny Cash og "A boy named Sue" en høy gang. Og for sikkerhets skyld heter en av brødrene hans Dana...) Fullstendig sidespor, dette - nå må jeg øve litt mer på å tie stille igjen, tror jeg. ;-P

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ukjent stykke, ukjent dramatiker - men Anne Marit Jacobsen i hovedrollen, det kunne jo ikke bli annet enn bra? Så henne på scenen i H.C.Andersens "Nattergalen" for noen år siden, hun hadde en "liten" rolle som den kunstige nattergalen, ikke en eneste replikk - men hun stjal showet fullstendig! Vidunderlig sceneprestasjon, helt uforglemmelig - og som sagt, dét var bare en birolle....

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Tone HHarald KLinda PaulsenNils PharoKirsten LundTorill RevheimHeleneÅsmund ÅdnøyHenrik  Holtvedt AndersenritaolineToveLinda NyrudBirkaAnne-Stine Ruud HusevågPiippokattaNicolai Alexander StyveLailaBjørn BakkenBård StøresiljehusmorAkima MontgomeryBeathe SolbergKjerstiHilde Merete GjessingEster STorAmanda ALilleviFrisk NordvestAnn-Kristin RobstadJMerethe SolstadMorten MüllerEllen E. MartolGro-Anita RoenBenedikteAstrid Terese Bjorland SkjeggerudIngunnBerit RIngunn SLisbeth Kingsrud Kvisten