Det med blues var littegranne spøk da, iom at det navnet henspiller så sterkt på fargen blå. Jeg trodde det ville være åpenbart. Blues - Blue.
Viser 4 svar.
Et stykke off topic her nå, men så langt ned på tråden er det kanskje ikke så farlig? Blues og nordmenn! Artig, vi nordmenn går kanskje for å være litt melankolske og kalde da? At vi har litt blått temerament. Jeg har forøvrig hørt at engelsktalende ofte blir veldig fasinert av nordmenns tonefall. De opplever det som veldig syngende, vi går opp og ned i toneleie i en og samme setning, og det høres ut som vi synger.
Det synes svenskene om oss også! De fleiper med at det ikke går an for en nordmann å være deppa, for vi høres så glade ut når vi snakker - og når de skal demonstrere hva de mener, hermer de etter oss med å gå opp i fistel på slutten av alle setninger. :-D
Aldri hørt at Mozart er blå før, den forminskede kvinten (5. trinnet) i bluesskalaen kalles blåtone (blue note) - uvisst av hvilken grunn. Sjangeren har fått navnet pga dette :D Musikere som ser farger, ser imidlertid en bestemt farge pr tone, så det er noe annet. Beethovens 5. ble kanskje oransj etter A Clockwork Orange?