[ Slettet av bruker ]

Viser 32 svar.

Har spurt Nesse om det samme, men det er det ingen planer om, foreløpig ihvertfall.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Hei Kirsten!

Jeg synes i grunnen den bibliotekfunksjonen jeg oppfatter at du kanskje i bunn og grunn ønsker deg, ivaretas svært godt i LibraryThing hvor vi begge er medlemmer. Jeg synes i alle fall at Bokelskere ikke ivaretar denne funksjonen like godt. Her er det på den annen side MYE mer diskusjoner - noe som aldri helt har tatt av på LibraryThing. Så jeg sier igjen: ja takk, begge deler! ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Du kan lage din egen kategori hvis du ønsker å holde styr på hva du eier og hva du låner. Tenker at det ikke spiller noen rolle så lenge det du har lest, ønsker deg eller skal lese er der. Det virker som om du forutsetter at alle andre bøker som legges inn betyr "eier";) Tror folk tenker litt forskjellig om dette. Vi har jo ikke hvert vårt private bibliotek som er forpliktet å ha de bøkene vi har registrert i våre digitale boksamlinger, klare til utlån til enhver tid;)

For meg er det en grei måte å holde litt orden på hva jeg har lest og hva jeg har lyst å lese. Skulle vi innført en "lånt" ville det blitt en del omorganisering i mine og andres hyller. Jeg har jo skrevet noe om dette i en annen tråd da det er litt forskjellig tanker om hva en skal legge i "arkivene"- og tror en ender opp med at det blir opp til enhver.

Jeg ønsker meg forøvrig kategorien "filmatisert bok" -da jeg er like glad i film som bøker (nesten;)), men hvis en prøver å lage det selv må en legge inn dobbelt opp med bøker- altså hvis en både har lest boken og sett filmen. Tror det blir misvisende og rotete.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du kan evt. tagge filmatiserte bøker med taggen "filmatisert". Og når du skal finne frem til disse bøkene, går du inn i ditt eget stikkordsregister.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er litt usikker på hvordan det gjøres. Kan du ta det med teskje;)?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er ikke du som trenger å få det inn med tesje, men jeg som må være mer presis. ;-)

Jeg ser nå at det jeg kaller "tagg" heter "emneord" her på Bokelskere. På hver bok du har lagt inn i ditt bibliotek, har du mulighet til å legge inn emneord. "Oppgi emneord for denne boka" - her kan du legge inn emneord som skilles fra hverandre med komma. Der kan du bl.a. legge inn emneordet "filmatisert bok" eller hva du måtte ønske. Når du senere ønsker å finne frem til disse bøkene, må du få opp din egen forside. Til venstre er det en meny, og der er det et punkt som heter "Emneord". Trykk på den og du får da opp de emneordene du selv har lagt inn. Der ligger de alfabetisk - skikkelig systematisk og oversiktlig! ;-) Denne funksjonen utfyller de behovene man har for å kategorisere en og samme bok på flere alternative måter.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Når jeg går inn på boksamlingen din og sjekker emneord forstår jeg godt hvordan du har tenkt,hehe. Jeg er fryktlig treg.. Skulle jo gjort dette fra begynnelsen av. Det kommer til å ta meget lang tid å lage emneord til alle bøker slik som du har gjort:( Skulle vært en slags "Dummies for bokelskere" med oppskrift på alle muligheter. Får trøste meg med at jeg har kommet langt tross alt;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg tror faktisk det er en bokelsker som HAR laget en slik oppskrift en gang. Men hvem? Det husker jeg selvsagt ikke ....

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Joda, jeg har sett det, men det er vanskelig å vite hva en ikke vet før en plutselig oppdager det;) Kan det sies mer uklart,hehe. Jeg er nok en sånn som sjelden leser bruksanvisninger, men tar det som det kommer, slår opp etterhvert som jeg finner ut hva jeg ikke kan evt mangler.

Bruksanvisningen burde ligget fast, lett tilgjengelig i en meny på siden. Tror den nå ligger i en diskusjonstråd under "Om bokelskere".

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du får den opp ved å trykke på "hjelp" øverst i høyre hjørne!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

OMG, som mine barn sier, At hjelpen ligger på "Hjelp" er jo ganske logisk... uff så dum jeg føler meg. Takk for all hjelp. Jeg lover å bli flinkere på selvhjelp, hehe. Nå er det vel snart noen som slår til med en god blondine vits;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I så fall er vi to blondiner! ;-)

Har for øvrig samme forhold til bruksanvisninger som deg! Og svært mange andre også, vil jeg tro. Bruksanvisninger er for feiginger! He-he ...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Er det denne du mener?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

JA! Takk skal du ha!!!!! Den kommer frem når man trykker "hjelp" øverst til høyre på siden.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bare hyggelig ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det tok litt tid før jeg fikk det til, men nå er det i boks. Tusen takk for hjelpen. Da er det bare å legge inn bøker jeg har sett på film. Skulle gjerne hatt mulighet til å legge inn filmer hvor jeg ikke har lest bøkene også, men det er vel ikke mulig? Tror det var det jeg i utgangspunktet tenkte på, men dette var en god nr2 :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg er enig der, egentlig. Om ikke annet for sin egen del å ha en forskjell mellom "hørt på" og "lest". Utrolig mange som angriper ukonstruktivt, det må jo være lov å komme med ønsker uten å bli rakket ned på?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vel eg ser ikkje heilt problemet her, sjølv om ein høyrer eller les ei bok, gjer ein vel seg opp omlag dei same meiningane. Boka endrar ikkje innhald sjølv om det er i eit anna format.

Sjølv høyrer eg mykje på lydbok, og særleg krim synes eg er passar til dette formatet. Dessutan hender det at eg faktisk veklser mellom å lese i boka, og å høyre lydboka. Dette synes eg er greit om det er delar av boka som eg synes eg bør kikke nærare på.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Og "har følt" da, for de som leser bøker ved hjelp av blindeskrift? (Jada, blinde lesere kan godt tenkes å være med på bokelskere.no, regner med at André har lagt til rette for at nettsidene her kan leses med leselist e.l. teknologi for blinde nettbrukere...) :-P

Jeg må innrømme at jeg ikke helt ser at det er problematisk om lydbok-lesere må huke av "har lest" i stedet for "har hørt", men det er kanskje noe jeg ikke har fått med meg her?

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Tilsluttes! Jeg hører en del lydbøker selv, men har ikke behov for en egen kategori som "hørt". For meg holder det lenge med "lest"! ;-)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Man leser jo ikke bøker når man hører på dem. "lese" og "høre" er vidt forskjellige ting. Når folk sier de har lest en lydbok, føler jeg det blir litt feil. Det eneste de har gjort er å høre og lytte, men de har ikke lest den selv, med mindre de leser samme boka, mens de lytter til den.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Men alle skjønner jo at de som har "lest" en lydbok har hørt den... Og hva skjer med "Bøker som leses nå" hvis lytterne og leserne skal deles hver for seg?

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Det er vel ikke verre enn at lydbøker faller bort fra kategorien "leses nå", siden de faktisk ikke leses, men høres. Hvis de som hører på bøker istedet for å lese dem føler seg truffet, kan de jo istedet da foreslå at de får en kategori på forsiden som evt. heter "høres nå". I utgangspunktet bør bøker som høres og leses skilles.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg skjønner ikke helt hva du mener med at bokelskere som liker lydbøker kan føle seg ”truffet”, tror neppe noen lar seg provosere av dette. Vesensforskjellen mellom det å lytte til og å lese (holde i) ei bok er etter mitt syn ikke-eksisterende. Om du savner en slik kategori, er det fritt fram å lage en egen bokhylle for lydbøker på din profil.

Selv om jeg for det aller meste foretrekker å "lese" ei bok, er jeg ganske fornøyd med at jeg nå har kommet meg gjennom hele 2 lydbøker og gleder meg til den neste jeg skal lytte til. Skjønner nå hvor praktisk lydbøker er for oss som liker å lese mye.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Tror du misforstår meg litt. Hvorfor skal jeg lage en egen kategori på min egen profil for lydbøker på min egen side, når jeg ikke hører på lydbøker selv? Folk må gjerne høre på lydbøker, er ikke det som er poenget. Det viktigste er jo at folk får med seg innholdet, men poenget er at hørte lydbøker i utgangspunktet bør skilles fra leste bøker, da dette er to vidt forskjellige ting. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Enig der. Tenkte en gang at jeg ville ha en kategori med filmatiserte bøker, men det blir muligens feil fokus:)

Siden jeg ikke lager personlig lister hadde det vært interessant å se hvor mange filmer jeg har sett som er basert på bøker. En kunne derfor ta for seg en og en å fortelle om hva som er bra og mindre bra ved denne og hvor tro den er mot boken.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg synes det begynner å bli nok greier på forsiden nå, og jeg skjønner ikke hvorfor de som hører på lydbøker skal "ekskluderes" bare fordi de ikke sitter med nesa i boka selv. De får jo med seg det samme innholdet.

Hvorfor er det så viktig at det blir skilt mellom å lese og høre en bok på denne måten, når alle skjønner forskjellen?

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Helt enig! Og innholdet er jo det samme likevel, uansett hvordan man konsumerer det.
Å skille bøker som leses og høres høres bare tungvint ut. Hvorfor gjøre det komplisert når man kan gjøre det enkelt? Skjønner ikke hvorfor denne lille forskjellen skal være så viktig jeg heller, samme bok er det åkke som.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Godt poeng! Det er nok på forsiden som det er! For meg er det helt likeverdig å lese eller høre en bok. Jeg ser ikke helt forskjellen, for å være ærlig. Og det fine med disse Bokelsker-sidene er jo at man får opp hvem som leser den samme boka, uansett om den leses på orginalspråket, på norsk, som "ordentlig" bok eller lydbok.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Sist sett

Karin  JensenKirsten LundRuneAvaHilde H HelsethHarald KAud- HelenInge KnoffJulie StensethStig TIngunn SHeidisiljehusmorChristoffer SmedaasAkima MontgomeryKristine LouiseAnne-Stine Ruud Husevågmay britt FagertveitLailaTanteMamiePia Lise SelnesKine Selbekk OttersenGodemineSigrid Blytt TøsdalTralteRisRosOgKlagingPer Åge SerigstadBjørg  FrøysaaLisbeth Marie UvaagHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenMarianne  SkageTor Arne DahlDemeterAnn ChristinDolly DuckJan-Olav SelforsHeidi LMarit HåverstadSynnøve H Hoel