Jeg skulle hjelpe min datter med å skrive en stil om provosert abort. Hun går i 10 klasse, og det er bl.a et av temaene i denne boken. Jeg begynte å lese litt i den, og ble så positivt overrasket at jeg leste hele boka. Den omataler religion, forelskelse og samliv, abort og aktiv dødshjelp, tanker rundt hvem vi er og hvem vi ønsket vi hadde vært osv. Alt illustert med flotte bilder. Hele tiden blir ungdommene oppfordret til å gjøre sine egne etiske vurderinger i forhold til problemstillingene. Skulle virkelig ønske at skolebøkene hadde hatt samme kvalitet den gang jeg gikk i 10. Det hadde de ikke, men det drepte heldigvis ikke leselysten min ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 2 svar.

På den skolen jeg jobber bruker vi Horisonter, en RLE-bok jeg tør påstå er enda bedre. Bøkene og temaene de tar opp i dagens skolebøker, spesielt i RLE, er noe helt annet enn før Kunnskapsløfte (K06). Jeg er så heldig å få undervise i faget, og liker det svært godt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så fint! Jeg forstår nå at det har skjedd en revolusjon innen lærerverkene, siden jeg selv var 15 år. Jeg heier på deg, og dine kollegaer! Noen ganger tror jeg ikke dere vet hvilken viktig rolle dere spiller i mange ungdommers liv. Selv er jeg helsesøster på to ungdomsskoler, og har en mastergrad i ungdommers utvikling. Men jeg rekker aldri tilstrekkelig til på jobb, siden vi bare har én dag i uka, på hver skole. Dere lærere ser dem jo hver dag. Og enkelte sider av elevene kjenner dere bedre enn foreldrene selv gjør, tror jeg. Jeg håper på større bevilgninger til både skolen og dens helsetjeneste. Helsesøstrene på min arbeidsplass sitter på en fantastisk kompetanse når det handler om å forebygge div. problematikker. Det er bare så synd at politikerne ikke støtter forebyggende eller helsefremmede arbeid i særlig grad. To skoler står helt uten helsesøster i vår kommune dette året. På sikt er jeg overbevist om at dette kommer til å koste samfunnet mye mer, på mange felt, enn hva det ville ha kostet å satse på forbygging. Med forebygn. mener jeg f.eks grupper med div holdningskapende temaer - Undervisning og tett oppfølging av enkelt elever. Jeg har nesten ikke ord på hvor frustrerende det er å vite hva som egentlig må til, og samtidig jobbe under forhold som bare muliggjør et tilbud til de mest trengende. Da handler det ikke lenger om forebygging, men om brannslukning! Dette hadde vel strengt tatt lite med bøker å gjøre. Men det ble i stedet et hjertesukk til mine nettvenner her på Bokelskere.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Berit B LieAnn ChristinKirsten LundHarald KStine SevilhaugErlend Rødal VikhagenIngunn STralteTheaTerje MathisenRune U. FurbergEgil StangelandCarine OlsrødDressmyshelfLisbeth Marie UvaagIna Elisabeth Bøgh VigrePiippokattaTove Obrestad WøienSissel ElisabethKari FredriksenNorahHelena ETrygve JakobsenDemeterIngunnAmanda AMarianne MStig TTherese HolmDaffy EnglundVidar RingstrømritaolineAnne-Stine Ruud HusevågRufsetufsaWencheMorten MüllerMads Leonard HolvikAndreas BurøsomniferumHanne Kvernmo Rye