Det heiter Troll kan temmes, trur eg. Har ikkje komme så langt sjølv enno, men satsar på å vere ferdig til fredag. Har litt for mykje anna enn lesing å ta meg til for tida!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Ah men den har eg jo faktisk høyrt om! Eg trudde dette var endå eit av desse "ukjente" (lite kjente) Shakespearestykkene, men tydlegvis ikkje, synes at det var noko kjent i plottskildringa =)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Trur til og med det er laga ein ungdomsfilm basert på boka; 10 Things I Hate About You, med blant anna Heath Ledger... Så stykket er nok ikkje ukjent, nei ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar
  • ei filmatisering med Elizabeth Taylor og Richard Burton. Men der er visst stykket omskrive ganske mykje for at dei to stjernene skal få vise seg fram.
Godt sagt! (2) Varsle Svar

Filmen med Taylor/Burton kom i 1967. Og så oppdaget jeg at et tidligere megastjernepar, Mary Pickford og Douglas Fairbanks jr., også spilte inn The Shrew - i 1929. 1929-versjonen på imdb.com

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Er det ikke en musical basert på dette stykket også? Mener den heter "Kiss me, Kate", og jeg får litt Kurt Weill-fornemmelser når jeg tenker på den tittelen - men samtidig så forbinder jeg også Taylor/Burton med Kiss me Kate... Nei, nå MÅ jeg google dette.

  • Ja da, fant "Kiss me, Kate", jeg - bare at musical-musikken var av Cole Porter: wikipedia om Kiss me, Kate - og hvis noen husker den der skikkelig sexy sangen "(It's) Too Darn Hot", så er den fra denne musicalen. Som vant en drøss med Tony Awards i 1948, og enda en drøss Revival Tony Awards da den ble satt opp på nytt i 1999... OK: nå tilbake til det opprinnelige skuespillet!
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Nicolai Alexander StyveIngeborg GKarin BergToveritaolineHarald KHanne Kvernmo RyeChristofer GabrielsenKristin_Kjersti SPiippokattaKirsten LundNorahSissel ElisabethIngunn SHilde Merete GjessingAnn ChristinTove Obrestad WøienIreneleserG LMads Leonard HolvikCarine OlsrødBjørn SturødVibekeStig TTor Arne DahlVidar RingstrømLailaJarmo LarsenKari-AnneMarit MogstadAud- HelenTine SundalGladleserCecilieMaikenMarenHilde H HelsethMorten MüllerBjørg Marit Tinholt