Fantastisk omfangsrik gjennomgang av løping. Det historiske, det fysiologiske, etc. Noe av det medisinske er nok litt kontroversielt, men beskrivelsen av treningsfilosofien gjennom historien gjør boken ubetalelig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Etter et par års sporadisk lesing er jeg nå gjennom denne nesten 1000 siders mursteinen. Svært omfangsrik og mangfoldig, og jeg kan vel ikke si jeg har lest riktig alle sidene. Avansert fysiologi/medisin på engelsk ligger litt for høyt for meg.

Det står utenpå boka at "for the serious runner or coach, this book is a must". I den grad jeg noen gang har vært "serious runner" er det nå over 20 år sida, og boka hadde nok gitt meg mer den gang. Men absolutt ikke bortkasta lesing. Enig i at det historiske om treningsfilosofi opp gjennom tidene er det mest interessante. Er og enig i at en del av den sør-afrikanske professorens fysiologiske vurderinger virker litt spekulative. Han slår effektivt og troverdig i hjel en del myter, men vil selv forklare det aller meste med en mystisk "central governor".

Anbefales for de spesielt interesserte!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

KuboaaEileen BørresenDemetermgeHeidiTonesen81Christoffer SmedaasMarianne  SkageIngunnJMads Leonard HolvikElinBeMalinMarianne AugustaAnn ChristinSynnøve H HoelIngvild SStine AskeKirsten LundEli HagelundGrete AastorpTheaKristofferDaffy EnglundlittymseGro-Anita RoenTine SundalAlex NietoMalinn HjortlandAnne-Stine Ruud HusevågAkima MontgomeryBjørg  FrøysaaHeidi HoltanBente L.Ellen E. MartolKrishHanneTine VictoriaKine Selbekk OttersenPiippokattaLinda Nyrud