Hva får deg til å avbryte en bok? Jeg har mange ganger avbrutt bøker, for så å ta de opp igjen. Som regel har de blitt avbrutt fordi jeg har ønsket å lese andre istedet. Men nå har jeg for første gang opplevd å avbryte en bok rett og slett fordi jeg irriterer meg over språket i boka. Kanskje ikke noen stor overraskelse når jeg sier det dreier seg om Twilight serien. Jeg har klart å presse meg gjennom de to første bøkene, men nå klarte jeg ikke mer. Jeg kom til kapittel 3 i bok 3 før jeg nesten kasta boka i veggen her. Greit nok at det er en fjortis serie med fjortis handling, men hun skriver jo som en fjortis i tillegg!

Nå var det ikke meningen å lage en skjult debatt om Twilight, men for meg er dette en ny opplevelse og det føles utrolig snodig ut. Hva får deg til å avbryte en bok?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 12 svar.

Det er ikke meningen å "drepe" diskusjonen, men dette har vært diskutert før her og her. :) Det er sikkert en del som ikke gidder å svare i flere tråder som handler om det samme.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, det kan være lurt å sjekke nedover på diskusjonene, om det finnes et tema om det man tenker på fra før...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Å la være å lese ferdig ei bok er faktisk en helt kurant sak. Hvorfor skal det være noe galt i det - ligger det en slags "fullføringspietisme" under her? Takk og pris er det frivillig å lese, og å avbryte ei bok kan jo bety at man i stedet begynner på ei ny!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

For meg går det rett og slett i at jeg normalt sett bare ikke avbryter bøker. Som regel fenger historiene meg såpass mye at jeg bare må vite hvordan boka ender. Så det å finne en greit fengende historie, som jeg gir opp pga språket i boka er for meg helt nytt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg må innrømme at jeg ikke vet noe om Twilight-serien. Ikke har jeg tv, og ikke har jeg sett noen slike filmer ellers heller. Ingen har noen gang anbefalt meg disse bøkene, og jeg har mer enn nok av bøker på leselista mi til at det holder for ganske lang tid framover.

De tre jeg har listet opp som avbrutte bøker her, har jeg nok et lite håp om at jeg skal prøve meg på igjen ved en eller annen senere anledning. Jeg liker ikke å gi opp ei bok som jeg har begynt på. Jeg holder som regel på med ganske mange bøker på en gang. Da er det noen som ligger der og tar seg "en pause" innimellom, mens jeg er mer opptatt av en annen, som er lettere å fullføre akkurat da. Noen ganger gjelder det bare å komme "i den rette stemningen". Men jeg må innrømme at jeg har lest og fullført en del bøker som jeg godt kunne ha unnvært, ja...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvis ei bok gir meg en guffen stemning, hender det jeg avbryter den,særlig om det ikke virker som en velskrevet bok, heller. Noen ganger avbryter jeg ei bok som er tung å lese, dersom temaet ikke er viktig for meg. Da hender det jeg tar den opp igjen seinere. Bøker jeg oppfatter som dårlige, bare slutter jeg å lese i,gir dem ofte bort, livet er for kort til å lese dårlige bøker. Presisering: jeg kan godt komme til å lese en enkel bok av typen "populærlitteratur" hvis den gir meg god stemning, selv om den kanskje ikke er stor skrivekunst.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har listet opp 11 bøker som avbrutt på profilen min her inne. Og jeg skammer meg over alle sammen. Det er kan være forskjellige grunner til at jeg avbryter en bok, men det bunner nok ned i at boka ikke griper eller engasjerer meg. Med noen få så er det for at de er veldig kompliserte eller tunge, og det er ikke det jeg er klar for å lese akkurat da.

Den boka jeg er mest flau over å ha avbrutt er nok Foucaults pendel av Umberto Eco. Men den skal jeg komme igjennom en gang.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Og for å svare på det virkelige spørsmålet ditt;) Så er det veldig sjelden jeg avbryter bøker, men hvis den er forferdelig kjedelig og den ikke gir meg noen ting, da ser jeg ikke noen poeng å lese videre. Bøkene må i det minste være spennende for at jeg skal lese ferdig boka og at den må ha noe som pirrer nysgjerrigheten. Liker godt bøker som har mange twists and turns (bare ikke for mye av det heller). Bøker som gir meg lyst til å lese videre på en eller annen måte er viktig:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er helt enig med deg der. Har kun lest den første Twilight boka, (men har nummer to stående i bokhylla som jeg sikkert kommer til å lese hvis jeg ikke har noe annet å gjøre), men ja, Meyers skrivemåte er helt forferdelig. Hun har sagt i mange intervjuer at hun aldri hadde skrevet noe før Twilight bøkene og det vises så utrolig godt. Det er ikke bare det at hun skriver som en fjortis, men hele greia virker nesten som om hun skriver fanfiction. Når noen har settt en bra film eller lest en bra bok, og prøver å skrive noe av det samme uten å få det helt til. Det tenkte jeg på hele tiden mens jeg leste Twilight. Det er utrolig enkelt skrevet.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det varierer. Enkelte bøker blir lagt til side til fordel for andre og ender med å bli glemt. Spesielt novellesamlinger/antologier har en tendens til å bli liggende litt vel lenge.

Andre igjen er så lidderlig kjedelige ("Fuglane") eller har så ekstremt dårlig språk ("Vernon God Little") at det rett og slett blir et ork å komme seg igjennom dem. I tillegg er det enkelte tilfeller hvor forfatterens politiske synspunkter irriterer såpass at jeg ikke gidder mer. Om jeg føler for bli påtvunget andres holdninger, så leser jeg heller debattinnlegg på nettaviser. De er i alle fall relativt korte.

På hvilket punkt boken avbrytes varierer også. Har en del hvor jeg aldri kom igjennom de to første kapitlene, men har også bøker hvor det gjenstår kun to kapitler.

Før var satte jeg min ære i å faktisk lese hver bok jeg begynte fra perm til perm, men i senere år har jeg innsett dette ikke fører til noe annet enn irritasjon. Og i tillegg er det sånt et misbruk av tid, er alt for mange uleste bøker (og usette filmer, uspilte spill etc) om jeg ikke skal kaste bort tid på de dårlige i tillegg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Å avbryte en serie ville ikke voldt meg noe problem! Det betyr jo bare en har bommet på hva slags litteratur det er i f t egen smak og interesse. Ikke "gu" om jeg hadde orket mer enn en bok dersom den første ikke slår an.

Å avbryte enkelbøker gjør jeg sjelden, - prøver å legge dem vekk for jeg tenker at det kanskje er JEG som ikke er i det "rette" modus der og da. Men noen bøker har jeg selvfølgelig lagt bort, - faktisk et par den siste tiden. Når jeg prøver og prøver og boka verken fenger i språk eller handling, - da orker jeg ikke å bruke tid og krefter på dette. Samtidig så er jeg vant til å lese fagbøker, - ikke alltid disse fenger like mye heller, men er nok "opplært" til å fullføre det jeg starter på...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg når av og til et punkt etter å ha lest omkring 100 sider, og boken fortsatt ikke gir meg noe, verken god følelse, lærdom eller spenning og jeg i tillegg kjeder meg, da avbryter jeg. Jeg er for det meste handlingsdrevet og så lenge språket ikke er for klisjeaktig, platt eller for komplisert, lar jeg meg rive med i handlinger med driv evt der jeg har forventninger til hva som skal skje (herunder Twilight serien, som jeg har lest og koste meg med;))

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

PiippokattaMarianne MAnniken RøilConnieMarianne  SkageTorill RevheimBeathe SolbergReidun SvensliGroSolCecilie EllefsenBertyAnneWangFindusBjørg L.Oda Marie HIngunnHarald KCamillaRonnyNicolai Alexander StyveVibekeHegeRisRosOgKlagingLars MæhlumGeir SundetMette-MAud- HelenKirsten LundVanja SolemdalEgil StangelandElisabeth SveeMorten MüllerPär J ThorssonSissel ElisabethTine SundalAstrid PedersenCathrine PedersenBjørg Marit TinholtKarin Berg