Dette er egentlig ikke en diskusjon, snarere en formidling av en lese-inspirasjon jeg fikk i går kveld. Jeg var i en bokhandel på bok-kveld med 2 forfattere. Toril Brekke og Gaute Heivoll. Jeg hadde lest Heivoll sin bok fra før - "Før jeg brenner ned", og han var grunnen til at jeg dro avsted for å høre hva han fortalte om boka som allerede er utgitt i 9 land fortalte han. Ikke for å skryte, som han sa, bare et utsagn i forbauselse... Kjøpte jammen meg boka hans igjen, med hilsen inni - til en venninne denne gang. Toril Brekke er også en forfatter jeg liker, hun har skrevet flere historiske romaner, og er nå ute med den siste boka i en trilogi om det å utvandre til Amerika. Disse hadde jeg ikke fra før, så også disse skaffet jeg meg med hilsen fra forfatteren i boka.

Å høre hva en forfatter har tenkt rundt det han eller hun har skrevet er veldig spennende syns jeg, og for bokhandelen må det jo være økonomisk riktig hvis alle besøkende gjør som jeg etterpå... :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 6 svar.

... og jeg har i dag vært og hørt Christian Borch (han fra Dagsrevyen) fortelle fra boka si Sannhetens kår, der han snakker om hvordan politikere mer og mer bruker reklamens prinsipper for å bygge image... Det var altså ikke en roman, men det var fint å høre forfatteren snakke selv. Han solgte forresten ikke boka si, dette var i regi av folkeuniversitetet, og han likte visst ikke å blande det kommersielle med foredraget sitt. Hadde lyst til å be han signere den boka jeg alt hadde, men var redd han skulle synes jeg behandlet han som Mikael Jackson...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Samme følelsen fikk jeg på bokbad med Kjartan Fløgstad. Fikk så positivt inntrykk av både mann og forfatterskap. Leste Grense Jakobselv i vår og ble litt nysjerrig på forfatteren, - nå ønsker jeg å gravere meg dypere inn i forfatterskapet hans.

Kjekt med slike "personlige" møter.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg liker også bøkene til Toril Brekke! Granitt, Sara, Brostein.... Bind I av utvandrertrilogien hennes leste jeg i sommer, og syntes også den er velskrevet og fengslende, så jeg tipper den kan være noe for deg også. Bind II ligger på vent, jeg var heldig og fant den på salg, og bind III står på ønskelisten...

Jeg er forresten i ferd med å sette opp en liste over bøker om norsk utvandring til Amerika - regner med å ferdigstille listen i kveld, og kanskje du også har lyst til å lese mer om temaet etter å ha unnagjort Toril Brekkes bøker? Tips om flere bøker til listen mottas også med takk.

Forresten har jeg nylig ført opp Gaute Heivoll også på ønskelisten min, etter å ha lest om den siste boken hans her inne - så jeg skulle gjerne ha vært på det arrangementet du fikk med deg i går! :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette var interessant - har lest lista di med bøker om utvandringen. Jeg har lest en serie med bøker, som egentlig er for barn/unge, som du kanskje vil ha med på lista di? Forfatteren er Torill Thorstad Hauger som har skrevet serien "Den lange reisen" i 4 bind: Bind 1 - Amerika, Amerika, Bind 2 - Rødhudenes land, Bind 3 - Lincolns blå soldat, Bind 4 - Opprudd

Torunn Lian har skrevet en bok som heter "Undrene i vår familie", men den er nok litt på siden av det du er ute etter. Dette er egentlig om de som kom tilbake fra Amerika og som særlig bosatte seg på sørvestlandet og lever livet sitt gjennom Amerikansk påvirkning.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg så ingen grunn til å holde barne- og ungdomsbøker utenfor på listen, så jeg satte opp Torill Thorstad Haugers serie - mange takk! Torunn Lians bok får jeg lyst til å kikke nærmere på, enig at den vel faller litt utenfor listen jeg har gående nå, men den kan jo leses likevel! ;-) Har du lest Lians bok, forresten? Er den bra?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, jeg leste denne boka i sommer. Syns Lian skriver mange bra ungdomsbøker, og liker språket hennes. Denne boka likte jeg også, selv om den beskriver en litt "ødelagt" familie. Stedet hvor boka befinner seg er i et område jeg har vært, og det er jo også med på å trekke opp interessen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundKaramasov11Kari ElisabethAmanda ATanteMamieAnne Berit GrønbechEivind  VaksvikPiippokattaMarianne MAnniken RøilConnieMarianne  SkageTorill RevheimBeathe SolbergReidun SvensliGroSolCecilie EllefsenBertyAnneWangFindusBjørg L.Oda Marie HIngunnHarald KCamillaRonnyNicolai Alexander StyveVibekeHegeRisRosOgKlagingLars MæhlumGeir SundetMette-MAud- HelenVanja SolemdalEgil StangelandElisabeth SveeMorten MüllerPär J Thorsson