Nå pakker jeg sekken og drar til Rendalen. En slags rekreasjon. Fire dager, tre netter, regn, tåke og høstlig rusking i trekroner, surkling i bekker og far. Hva skal jeg ha i sekken? Jeg mener; hva slags bok?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 10 svar.

[ Slettet av bruker ]

Kerstin Ekman, kanskje? Hun legger jo ofte mye av handlingen til litt øde skogsstrøk. Ser du har lest "Hendelser ved vann", men trilogien som begynner med "Vargskinnet" er også å anbefale, - med kvinnelig hovedperson, riktignok.

Dessuten har Kerstin Ekman skrevet en stor tykk bok om skogenes kulturhistorie og skogenes rolle i kulturen, "Herrerna i skogen", - ennå ikke oversatt, tror jeg. Den er litt tung, men man kan lese den bitevis og den er absolutt anbefalelsesverdig. - God tur! :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk, du er på linje med min bibliotekar for dagen; det ble Ekman, og så noe islandsk... ,-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvis du skal lese mange bøker, kunne du vurdere ei bok som beskriver det urbane livet, så du får kontrastene? Og så kan du jo ta med deg Børli, som jeg ser du (også) liker. Å lese noe en har lest før, gir god ro i sinnet for mange.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hva med Lars Monsens mange bøker og dvd-er? :)

Eller hvis du ikke har lest "Drageløperen" og "Tusen strålende soler" av Khaled Hosseini, så er det jamen på tide å gjøre det!

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Rekreasjon kan være så mangt, tid til faglig eller personlig utvikling eller ren avkobling og virkelighetsflukt. Du har en allsidig boksamling ser jeg, blant annet inneholder den "De dødes tjern", som var den første boka jeg tenkte på. Hva med Stein Rivertons "Jernvognen" (tidenes beste norske krim, spør du meg!) eller André Bjerkes "Døde menn går i land"? Kerstin Ekmans "Dødsklokken" med skummel handling fra elgjakta i de dype svenske skoger kunne også være noe.

Hvis du skulle være en smule mørkredd og skal være alene, kan du jo ta med deg Hamsuns Pan og leke skogsgud ;)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg har ikke lest "Dødsklokken" men er hjertens enig i alt det andre du sier :) Kunne ikke kommet med bedre forslag selv. (Ønsker meg herved Ekman)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ser at du ikke har lest "Frost" av Roy Jacobsen, og anbefaler at du putter den i sekken. Det er en episk roman lagt til tidsrommet like før og etter år 1000. Vi følger hovedpersonen Gest først på Island, så i Norge og England. Temaer om hevn, forsoning og maktkamp (hvor også religion er et strategisk innslag) er beskrevet med stor troverdighet, og Roy Jacobsen er en fantastisk historieforteller! På en mesterlig måte har han også tilpasset fortellerstilen slik at du virkelig føler deg hensatt til sagatiden. God tur til Rendalen!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Fire dager, fire fedre; Fedrenes løgner av Tom Egeland!!

Og så putter du inn en "fagbok"; rekreasjon er tid for ettertanke og jeg foreslår URO av Finn Skårderud, eller hva med EQ av Daniel Goleman?

God tur og kos deg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Janne Kristin HøylandAnne-Stine Ruud HusevågPiippokattaMargrethe  HaugenVannflaskeTonesen81Heidi HoltanTurid KjendlieLena Risvik PaulsenMarit HåverstadBjørg  FrøysaaFrode Tangenmgeingar hCarine OlsrødGrete AastorpAnneOda Marie HIngvild RosslundHarald KRufsetufsaOdd HebækHilde Merete GjessingReidun SvensliDolly DuckTone SundlandPrunellaEllen E. MartolTheaKaramasov11Aud Merete RambølGroGodemineChristofer GabrielsenBente NogvaBeathe SolbergTor Arne DahlalpakkaJan-Olav SelforsJoann