Hadde gledet meg mye til å lese denne boka, men måtte gi meg etter noen sider. Jeg har hørt at DeLillo skriver veldig godt, og tror derfor dette er et eksempel på dårlig oversettelse til norsk. Må heller prøve å skaffe meg boka på engelsk og gi den en ny sjanse.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Leste denne på norsk selv, og etter min mening må det være en god oversettelse. Uansett, jeg likte boka veldig godt, man blir fristet til å slenge uttrykk som "postmodernisme" etter denne, den tar i hvert fall pulsen på tidsånden på en måte som ikke kan klandres for å være et belærende forsøk på samfunnskritikk. Dette er en undersøkelse. All informasjon som strømmer over oss, alle perspektiver vi i dag kjenner, umuligheten av sannhet, nye sannheter hver dag, de moderne mediene som serverer oss fantasier som i tur føder nye, og til syvende og sist hvordan et menneske som akkurat i likhet med alle andre mennesker som har levd skal dø, møter og blir preget av dette, vår tids flyktige konsum av ideer og stadig skiftende virkelighet. Og DeLillo følger opp i form; reklamejippoer, radiobeskjeder og tv-stemmer bryter inn. I en annens hånd ville det virket påtatt, kunstig, men her er samtidens forvirring skildret så godt og oppdaget i de minste detaljer, ikke i de store spørsmål, at vi ikke bare godtar det, men kjenner oss igjen og tenker over påvirkningskraften det kan ha.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Tone HRufsetufsaEgil StangelandsvarteperMargrethe  HaugenHarald KTine SundalHildeKirsten LundToveLinda NyrudHeidiTine VictoriaJulie StensethHelen SkogAndreas BokleserTerje N AbuslandHilde Merete GjessingHenrik  Holtvedt AndersenBjørg L.Amanda AAvamgeGodemineReadninggirl30Lisbeth Marie UvaagAstrid Terese Bjorland SkjeggerudVannflaskePiippokattaTore HalsaKjell PTore OlsenCamillaSiw ThorbjørnsenReidun SvensliAnn ChristinLise MuntheDemeterBerit RAstrid Sæverhagen