Så vanvittig spennende at den ikke kan legges ned et sekund!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 26 svar.

Så enig, lest den ferdig i dag og jeg har ikke vært til å få kontakt med. For en fantastisk bok og så ulidelig spennende. Fikk Min kusine Rachel og huset ved havet i posten i dag av samme forfatter. Spennende om disse kan måle seg med Rebecca. Ren leselykke med bøker som dette:-)Anbefales:-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, den er fantastisk. Og er også blant de romaner som ikke taper seg med årene. Jeg leste den som 20 åring og slukte den rått. Leste den på nytt for ett par år siden og den var nesten enda bedre. Dette er en klassiker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Å, - nå frister du meg til å lese den en gang til! Jeg har ikke lest den siden jeg var ung, og da gjorde den voldsomt inntrykk!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Og nå har jeg lest den om igjen, og den besto prøven med glans, til tross for at jeg visste hvordan det gikk! Men så kunne jeg jo kose meg desto mer med alle de detaljerte skildringene fra Manderley, ute og inne, som bidro til at jeg følte at jeg virkelig var der! Og den navnløse hovedpersonens egen rike fantasi gjorde jo at jeg - som hun - så like klart for meg alt som ikke hadde skjedd;) Dette er et lite mesterverk!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

CWA (britiske krimfofatteres egen organisasjon) lagde i 1990 en liste over tidenes beste kriminalromaner. Rebbecca ble der nr 6. I 1995 ble det laget en tilsvarende liste i USA, og der ble Rebecca nr 9.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg er helt enig! Jeg holder på med denne boka nå (som lydbok), og den er så åndeløst spennende at jeg ikke klarer å løsrive meg i det hele tatt ... ;-) (Jeg leste for øvrig denne boka da jeg var i tenårene, men jeg husker absolutt ingenting.)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette er vel en av de beste innen "gothic romance" genren. Rebecca er som en ånd i bakgrunnen og dekker ekteparet de Winther's liv i sin skygge. Godt hjulpet av den makabre Mrs. Danvers som ikke kan gi slipp på sin døde herskerinne. Som jeg sa til min historielærer på gymnaset i gamle dager: Jeg har oppdaget en ny bok, Rebecca. Ja, svarte han, jeg tror vi alle oppdaget den i vår tid. Enda bedre er kanskje "Min Kusine Rachel". Også her overskygger en død person livet til de elskende, og det hele ender med tragedie. Og en må nesten lese boken flere ganger for å endelig skjønne hva slags person kusine Rachel virkelig var.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg begynte på Rebecca i ettermiddag fordi jeg måtte ha et avbrekk fra Sammen alene - og er fanget! Dette er gripende! Nesten som boken handler om meg selv, i et annet liv...
Denne boken MÅ jeg ha lest før, eller hørt (vet noen om den har vært opplest i radioen?) Jeg husker ingenting av handlingen, bare stemningen... Veldig spent på slutten, vil den avsløre om jeg virkelig har lest boken før?

Har notert meg Min kusine Rachel av samme forfatter, som du anbefaler Chat Noir. Og du - hva er "gothic romance"-sjangeren?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Gothic Romance er romantiske bøker, satt i "gotiske" omgivelser: Gamle herregårder, store, engelske herskapshus med butlers og stuepiker, spindelvev og intriger. Victoria Holt er et godt eksempel, Daphne du Maurier ligger på et mye høyere plan. Kanskje du har sett Rebecca på film? Den ble regissert av selveste Hitchcock. Både Rebecca og Min Kusine Rachel finnes i helhet på Youtube så vidt jeg vet. (Er ikke Mrs. Danvers uhyggelig?)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Tusen takk for begge svarene dine! Lærer stadig noe nytt - artig!

Og selvfølgelig har jeg lest Rebecca før, en gang i tenårene. Jeg skjønner ikke hvordan jeg kunne glemme denne praktfulle boken. Nå kommer alt tilbake. Jeg husker hvordan jeg levde meg inn i jeg-personens sjenanse og klossethet, hvor troverdig hun blir beskrevet. Satte virkelig en ungpikes fantasi i sving!

På vaskeseddelen i mitt eksemplar er Aftenposten sitert: "En utmerked underholdningsroman å ha med i ferien ..." Ok, Rebecca er kanskje ikke tung litteratur, men her er det spenning, kjærlighet og dramatikk til siste slutt. Språket flyter lett uten å være overflatisk og klisjefylt. Hva mer kan man ønske seg! Anbefales! Greier ikke legge denne fra meg, enda jeg har mye jeg skulle ha gjort.

Og ja, fru Danvers - hun skulle jeg gjerne ha sett i Hitchcocks versjon...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette skulle gi deg en liten smakebit....

http://www.youtube.com/watch?v=V6mt0ChEPLY&feature=related

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Boken er lest, og snutten sett. Takk skal du ha!

Synes ikke fru Danvers var fullt så uhyggelig som i min fantasi. Mens jeg-personen derimot - hennes angst var til å ta og føle på! Må få sett hele filmen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her har du første del, så er det bare å gå videre til de neste...

http://www.youtube.com/watch?v=fkraCshPB4w

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har litt problemer med teknikken her. Vil veldig gjerne se hele filmen. Vet du hvordan jeg får tak i den?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vel, jeg sitter her i Los Angeles, uvitende om hva slags fimlutleie dere har i Norge. Selv går jeg bare inn på Youtube, skriver inn "Rebecca movie", og så kommer alle 13 delene opp på løpende bånd, og det er bare å sette seg i godstolen og bli underholdt. Ellers kan du kanskje kontakte Netflix eller noe slikt, vet ikke riktig hva slags firma som leier ut filmer i Norge..... Men lykke til, okke som er, filmen er vel verd å se, og den følger boken nesten til punkt og prikke.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Alle tretten delene finnes jo på youtube. Finner du ikke alle?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jo jeg finner dem, men det er som om fremvisningene låser seg. Ingenting skjer.
Jeg er så gammeldags at jeg hadde fortrukket å se dette som en sammenhengende film på tv :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Aha. Kan hende det lønner seg å vente til de har lastet ferdig før du prøver å se dem. Eventuelt kan det hende at du må oppgradere flashplayeren din.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det skal jeg gjøre - når jeg har lest ferdig.
Nå tilbake til boken!!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Siden dere leser Rebecca og Min kusine Rachel - har dere lest Stormfulle høyder? Den er riktignok en litt annen sjanger, men er beslektet - - - og kan anbefales! Romantikk og øde, forblåste heier...

Ellers mååå jeg bare anbefale to andre bøker av Daphne duMaurier: "Huset ved stranden" og "Frenchman's creek". Den første er utrolig spennende, den andre er romantisk - den het forresten "Kaperen fra Bretagne" i en norsk utgave, men jeg vet at den også har hatt en annen tittel. En yndlingsbok jeg alltid vil vende tilbake til.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk skal du ha!
Etter diverse anbefalinger her inne, står Stormfulle høyder på min ønskeliste.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den er bra! Jeg lånte den på biblioteket en gang og tror jeg kanskje har en engelsk utgave, men har etterhvert fått en norsk en også som skal leses ved en passende anledning. har sett 2 filmer også.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Første gang jeg leste Stormfulle høyder var jeg ca fjorten år og inspirert av Kate Bush (hiten Wuthering heights) - men jeg husker at jeg skjønte lite av den. I fjor vinter fikk jeg tak i en engelsk utgave med noter og ikke minst en slektstavle - og da klarte jeg å få med meg hele handlingen. Innviklede slektsforhold og flere personer med samme navn gjorde det nemlig litt komplisert, og selv om slektstavlen avslørte litt av handlingen, var den nyttig for meg hvertfall...

Men det er først og fremst en bok med en helt spesiell stemning som man bare må la seg synke inn i! Etter å ha lest den på nytt, kjøpte jeg en film med Juliette Binoche og Ralph Fiennes - slett ikke verst, men boka er jo best.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvor kjøpte du den filmversjonen med Juliette Binoche og Ralf Fiennes? Så den på TV en gang på slutten av 90-tallet og har aldri kunnet glemme den. Det var den som fikk meg til å lese boka, men for en gangs skyld synes jeg faktisk at filmen (denne versjonen) var bedre enn boka! Den er så romantisk, har så fin og dramatisk musikk og så mye herlige symbolske scener.
Senere har jeg sett mange andre filmversjoner, men synes ingen kommer opp mot denne. Men har aldri klart å finne ut hvor man kan kjøpe den som vanlig DVD.
Så selv om det er lenge siden du skrev dette håper jeg du ser innlegget mitt og kanskje kan råde meg om hvor jeg kan få kjøpt den!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Elsker både Rebecca og My Cousin Rachel. Fantastiske gotiske romaner som får det til å krype oppover ryggen. Hva er hensikten til mrs. Danvers og Rachel? Jeg klarte aldri å legge fra meg bøkene før jeg fikk et svar. I my cousin Rachel er ikke svaret helt entydig heller.

I denne diskusjonen blir Rebecca sammenlignet med Stormfulle Høyder; jeg synes den har mer til felles med Jane Eyre. Rochester og Maxim blir beskrevet veldig likt, det samme gjelder Manderlay og Thornfield Hall. Hemmelighetene husene og mennene skjuler er mye av de samme. Den største forskjellen er vel at Jane er en mye sterkere personlighet enn Rebeccas navnløse (og i egne øyne identitetsløse) hovedperson.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Helt enig i at «Rebecca» ligner mer på «Jane Eyre» enn på «Stormfulle høyder». Maxime De Winter og Mr Rochester ligner hverandre ja og Jane har en sterkere personlighet enn den navnløse nye kona til De Winter.
Denne likheten er enda større i en filmversjon av «Rebecca» fra 1997 redigert av Jim O’Brien. Her forsøker Mrs Danvers å ta selvmord gjennom å bli igjen inne i huset etter at hun har startet brannen. Det gjorde hun i Hitchcocks film også og i den lyktes hun med det, men i O’Briens film løper Max De Winter inn i det brennende huset for å redde Mrs Danvers, men snubler i trappen når han forsøker å bære henne ut og blir steril (!) og skadet for livet. Det samme skjer jo med Mr Rochester (vel, han blir ikke steril, for han og Jane får jo flere barn, men skadet blir han) når han prøver å redde Bertha fra brannen på Thornfield Hall.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Harald KAtmanReidun SvensliReadninggirl20RisRosOgKlagingAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLeseaaseBjørn  BakkenÅsmund ÅdnøyMarte OnarheimDaffy EnglundJeanetteDolly DuckSigrid NygaardBkEivind  VaksvikVibekeHildeE .Nils PharoLars MæhlumEmilieskTorill Elisabeth RevheimMartin AasbrennJulie StensethHeidi Nicoline ErtnæsFrode Øglænd  MalminSynnøve H HoelTonje-Elisabeth StørkersenGodemineCtinaElif ArslansomniferumIngeborg GØystein LLailaHeidiKay NilsenVannflaskeMartinenEli Hagelund