Jeg har gitt boka karakteren 3, for jeg er ikke løpsinteressert. De løpsinteresserte ville nok ha gitt den 6, for dette er en nisjebok.

Boka handler om ultraløping. Ultraløping er en løpsform som får maratonløp til å fremstå som en slapp liten oppvarmingsøvelse. Typisk løpsdistanse i ultraløp er 100 miles - rundt regnet 4 maratondistanser. Boka forteller om slike løp i ekstrem kulde og varme, natt og dag.

Folka som driver med dette fremstår jo unektelig litt skrullete, og som sådan har det en viss underholdningsverdi å lese om dem. Jeg ble også fascinert av teorien om at homo sapiens evne til å løpe gjorde arten til evolusjonsvinner. Et artig tankekors å lese om hvordan belastningsskader i føtter og knær har økt lineært med Nike sitt salg av avanserte løpesko. Argumentasjonen for at barfotløping er det eneste som duger, er til tider ganske overbevisende. Nike har da også tatt dette litt til følge gjennom sitt 5-finger skokonsept - "set your foot free". De morsomme poengene forsvarer likevel ikke å jobbe seg gjennom boka med mindre du altså har en over gjennomsnittet stor interesse for løping.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Hilde H HelsethKarin  JensenKirsten LundRuneAvaHarald KAud- HelenInge KnoffJulie StensethStig TIngunn SHeidisiljehusmorChristoffer SmedaasAkima MontgomeryKristine LouiseAnne-Stine Ruud Husevågmay britt FagertveitLailaTanteMamiePia Lise SelnesKine Selbekk OttersenGodemineSigrid Blytt TøsdalTralteRisRosOgKlagingPer Åge SerigstadBjørg  FrøysaaLisbeth Marie UvaagHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenMarianne  SkageTor Arne DahlDemeterAnn ChristinDolly DuckJan-Olav SelforsHeidi LMarit HåverstadSynnøve H Hoel