Når dere har lest ferdig boka , starter dere med en ny bok med en gang da , samme dag? . Eller må dere la slutten av historien , handlingen , få synke inn. Hvis boka er virkelig bra , blir det så vemodig og noen ganger så trist , at den er over, derfor må jeg vente ett par dager , før jeg begynner på en ny. En god bok som får deg så engasjert at du bare vil synke inn i den og droppe alt rundt deg for øyeblikket ,da blir det vemodig når man lukker den for siste gang.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 22 svar.

Jeg trenger ikke tid til å dvele med boka etter at jeg har lest den. Jeg tenker mye mens jeg leser boka og jeg bærer historien med meg så lenge jeg leser. Jeg starter opp med en ny bok umiddelbart etter at jeg har lest ferdig en.
Det å begynne på en ny bok er en kjempespennende prosess. Noen ganger har jeg plukket ut boka før jeg er ferdig med den jeg leser. Andre ganger står jeg ved bokhylla og vurderer flere bøker før jeg bestemmer meg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du beskriver her noe som jeg tror mange bokelskere kjenner på.

Noen ganger tar det tid å fordøye en virkelig god bok. Da føler jeg for en liten pause. Den pausen brukes til å bearbeide stoffet, gjerne lese om igjen enkelte partier som gjorde ekstra mye inntrykk på meg. Av og til føles det nesten som et enormt savn å bli ferdig med ei bok som man har vært fullstendig oppslukt av i en periode. Da går jeg inn i en slags sorgsituasjon...
- Og da er det alltid vanskelig å finne ei ny bok å bli like opptatt av.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvis det er en bok jeg har slitt litt med å komme inn i - men fått belønning i form av at det er trist når den er lest ut, begynner jeg på nytt og får med meg det jeg slet med eller ikke forstod i starten. Noen ganger ender det med at jeg leser hele boka på nytt...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har så mange bøker jeg ikke har lest og leser som regel 2-3 bøker samtidig, så fortsetter med en av de bøkene jeg holder på med eller starter på en ny bok dagen etter. Men hvis den boken jeg nettopp har lest ut, var så bra, at det blir et savn å lukke boken, ser jeg mer på boken og leser høydepunktene en gang til.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Noen ganger når jeg har lest en veldig bra bok (hvis boka er veldig bra kan jeg glede meg hver dag over ventetid og togturer etc hvor jeg får lese) blir jeg nesten litt deppa når jeg er ferdig med den, nesten som jeg har mistet en venn. Og da er det ikke bare å erstatte den med en gang.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det kommer jo litt an på hvilken bok det er... I mars leste jeg Shantaram av Gregory David Roberts. Den er på over 900 sider, men jeg hadde ønsket den skulle vare i det uendelige. Den måtte synke inn en god stund før jeg fikk lyst til å lese igjen (og det sier litt, for jeg har elsket å lese så lenge jeg kan huske).

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Som flere av dere sier er det nok noen bøker som må få synke inn ja. Spesielt gode , tankevekkende bøker. Er det lettlest lektyre har jeg ofte planene klare for hvilken bok som neste gang skal leses. Ser at det er noen av dere som leser flere bøker samtidig. Det klarer ikke jeg, da blir det bare rot.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Helt enig i det du skriver her. Noen bøker må synke inn, og det er av og til helt forferdelig å måtte bli ferdig med en bok. Jeg splittes mellom trangen til å lese ferdig, og å ville at den skal vare så lenge som mulig. Andre bøker er bare underholdning, og da hender det jeg allerede gleder meg til neste bok før jeg er ferdig med den jeg leser. Flere bøker på én gang blir kaos også for meg. De må i så fall være svært forskjellige.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Enig i at det er et savn å bli ferdig med en god bok, men allikevel - må alltid ha en, eller to, minst, bøker for hånden, så litt dveling først, men raskt i gang med en ny, må ha noen uleste liggende klar.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Som mange sier her, det spørs. Spørs på boka jeg leste, hvilken bok som er den neste, og hvordan resten av dagen ser ut.

Etter å ha lest en bok som f.eks Bestialitetens Historie, eller noe i den kaliber kan det hende jeg venter opp til en uke før jeg leser neste bok, rett og slett fordi den setter verden i et nytt perspektiv, og hodet mitt er opptatt med å fodøye den.

Heller ikke uvanlig at jeg går rett i hylla og henter neste bok, eller bruker resten av dagen til å bestemm hvilken som blir neste.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leser mest på sengen og blir jeg ferdig med en bok før jeg sovner venter jeg til dagen etter før jeg starter på en ny. Jeg tenker ikke så mye på det jeg har lest i etterkant, men mer underveis. Hvis det er bøker jeg virkelig setter pris på, som har gjort inntrykk på meg synes jeg det er trist å avslutte dem. Har et håp om at de aldri skal ta slutt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg svarer litt som noen andre her; er det en riktig god bok så jeg lar det synke inn litt og så lar jeg meg selv få lov til til å være i den stemningen som boka har satt meg i. Hvis ikke så ødelegges det boka har gitt meg.

En krimbok derimot kan avløses mer eller mindre umiddelbart.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg kan ikke begynne på en ny bok helt umiddelbart, må bruke litt tid på komme meg ut av den verdenen. Men samtidig må jeg vite hvilken bok jeg har tenkt å begynne på etterpå, sånn at det ikke oppstår noe tomrom, - det ville føles kjempeskummelt;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det å begynne på en bok opplever jeg som en ganske... ømtålelig prosess. Jeg føler meg gjerne veldig kresen på hva jeg vil lese og er redd for å ikke komme ordentlig igang med boka og gi den opp. Det er sjelden jeg ikke leser ferdig bøker jeg begynner på, men det føles uansett som en reel fare. Av en eller annen grunn føles det pga dette risikabelt å vente for lenge før jeg begynner på en ny bok. Jeg kan ikke forklare det på en bedre måte. Det er nok en hangup.

Men jeg begynner sjelden på en ny bok med en gang. Det går vel typisk en dag fra jeg er ferdig med en bok til jeg begynner på en ny. Men nå for tiden har jeg mange bøker som ligger å venter på å bli lest, og jeg har somregel en ide om hvilken bok jeg skal begynne på når jeg er ferdig med den jeg holder på med. Også jobber jeg som nattvakt og da er jeg nødt til å ha en bok å lese på, eller så tror jeg at jeg ville dødd!

Jeg føler forøvrig at jeg kan bearbeide en opplevelse av en bok selv om jeg begynner på en ny. Av og til gjør en bok såpass inntrykk at jeg har lyst til å lese mer av samme forfatter med en gang. Og da tar man på en måte med seg inntrykket av den boken man har lest i opplevelsen av den nye av samme forfatter.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Akkurat som jeg skulle sagt det selv , bortsett fra at jeg ikke fikk ordene ut og hit. Jeg også vurderer samme forfatter med en gang , hvis boka var veldig bra.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg kan som regel fortsette med en ny bok samme dag ja, men ikke med en eneste gang - som om jeg bare blar over til en ny side i den jeg akkurat har avsluttet. Da hopper jeg opp, gjør noe annet - for så å sette meg ned igjen med neste man ut!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det kommer an på hva jeg skal resten av den dagen faktisk. Om jeg har masse tid til overs, så starter jeg med en gang på en ny bok. Hvis ikke så venter jeg til neste gang jeg skal sette meg ned å lese.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Oftest så gjør jeg det, ja.

Jeg leser mye serielitteratur. Ikke noe vondt om de bøkene - de underholder meg suverent og er lettleste og grei avveksling - men de krever jo ikke like mye tankevirksomhet og refleksjon som mange andre bøker. Men uansett: Om boka har vært tankevekkende og sitter i meg etterpå, så kommer jeg ofte tilbake til den senere og funderer videre over den enten jeg leser noe annet eller ikke. Gode bøker husker jeg og tenker jeg tilbake på lenge!

Uansett er jeg nok så leseglad (lesegal?) at jeg nesten alltid tar fram en ny bok så fort den forrige er lest ferdig. Om ikke for å begynne å lese med en gang, så i alle fall for å ha den liggende klar til anledningen byr seg.
Tidligere var jeg litt manisk på å kun lese én bok om gangen, men i det siste året har jeg gjerne to samtidig. Noe tungt og noe lett, så kan jeg bytte på som det passer og etter humør. ;)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Enig, alltid vemodig å lukke en god bok! Jeg kan ikke vente forlenge før jeg begynner på en ny bok, for da blir jeg helt rastløs inne i meg. Men avslutter jeg ei bok utpå kvelden, så venter jeg til neste dag. Og leser jeg den ferdig på morgenen, så gjør jeg noe annet gjennom dagen også starter jeg på en ny en på kvelden. Så noen timer opphold det må jeg ha.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja noen timer går greit , også kan man glede seg til den boka som venter på å bli lest! Dveler ved endt bok gjør jeg mye , også imens jeg leser boka. Jeg kan lukke den igjen og sitte en stund å tenke på de eller det jeg leser om.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har det på samme måte - må ha litt tid før jeg begynner på ny bok. Og hvis ikke det er en serie, så syns jeg ofte det er godt å bytte sjanger også, for ikke å henge igjen i forrige boka mens jeg skal sette meg inn i en ny.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leser minst 2 bøker samtidig men i ulike sjangere. Det passer meg bra for da tar jeg den boka som jeg har mest lyst på der og da.
Både under og etter endt lesing dveler jeg med det jeg har lest men kan starte umiddelbart på ei ny bok.
For å si det sånn så lever ulike bøker inni meg veldig lenge, tankene mine kan streife innom de ofte og da skjønner jeg at boka har betydd noe for meg og da er det for meg en god kvalitetsbok.
Noen bøker er gode i det øyeblikket en leser eller når de er ferdiglest men når innholdet forsvinner gradvis, da er det et tegn for meg at den boka var kun et øyeblikks glede men sier ikke den var dårlig men nok ikke av samme kvalitet som de jeg alltid husker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

FriskusenBjørg  FrøysaaAnna Katharina MyklebustNabodamaMarianne  SkageIngunnJBjørg RistvedtToveandreas h. o.PirelliLars Johann MiljeHarald KPiippokattaingar hPär J ThorssonKirsten LundGodemineVannflaskeNina M. Haugan FinnsonTor Arne DahlAnne Lise JohannessenMads Leonard HolvikRufsetufsaElisabeth SveeJarmo LarsenKristine Louisemay britt FagertveitGroStig TKari FredriksensiljehusmorMarianneNMona HagenritaolineTone Maria JonassenDolly DuckSolveigVibekeGrete AastorpReadninggirl30