Så mange snakker om å drømme seg vekk i bøker. Om å flykte, eller ta et avbrekk fra virkeligheten. Den viktigste funksjonen bøkene har for meg, er at de er en plass å komme hjem til. disse tankeverdener, denne verdenen av ord. Og ikke minst de bøkene jeg har lest så mange ganger, at det blir som å besøke gamle venner.

Bøker er sikkert virkelighetsflukt i mange situasjoner. Eller ren underholdning. Eller noe annet. Men de kan også være Stabilitet. Er det ikke fantastisk, hvordan et nytt og ukjent hus, som slynger uforståeligheter etter deg hvorhen du måtte tørre å bevege deg, hvordan det huset brått blir hjemmekoselig hvis man setter seg ned med en kjent bok og noe koselig å drikke^^

Det synes i alle fall jeg. Og hvor skal jeg ellers dele disse så veldig nattinspirerte tanker enn akkurat her hos andre bokelskere?

Carpe Noctem.

Godt sagt! (13) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Jeg ser ikke på bøker som virkelighetsflukt. Ikke bare det ihvertfall. Men hva hadde verden vært uten bøker? Da ville vi vel ha fortalt hverandre alt som presser på av tanker, dikt, ideer og følelser, og det levende ordet ville ha fortsatt fra generasjon til generasjon, slik det var i riktig gammel tid, da folk samlet seg og fortalte historier, som så ble fortalt videre og videre, og slik ble de til vandrehistorier, eventyr og myter. Den muntlige overleveringa var viktig. Og tenk hva folk kunne huske av alt som ble fortalt! Det er muligens noe vi i dagens samfunn har mistet her?

Men likevel, jeg vil ikke være uten bøker. "Å komme hjem til bøker" er absolutt en måte å si det på. Det er så mye fantastisk flott å lese om, og alt man leser kan gi nye refleksjoner og nye tanker. Det er det som er så fint.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Veldig godt skrevet! Joda, alle de tingene du skriver kan en få fra bøkene. Men en ting vil jeg legge til: kunnskap, - man kan få utrolig mye kunnskap fra bøker, lære om verden, om andre menneskers tanker og følelser, - som igjen gir en noe i forhold til egne tanker og følelser!

Nei,jeg kan ikke tenke meg en verden uten (papir...;-)bøker!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sant! Bare at jeg ser på Kunnskap mest som en heldig sideeffekt:D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er en spennende tanke å si at bøkenes viktigste funksjon for deg er som "å komme hjem" -dvs å lese bøker du allerede har lest. Men for å komme hjem må man også nødvendigvis "gå ut" eller "reise bort".... Å være mye hjemme, eller bare besøke kjente venner, gir vel i lengden ikke mange nye impulser?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er også sant. Derfor leser jeg jo også mest nye bøker ^_^ For å utvide, utforske.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

PiippokattaTherese HolmSigrid NygaardBjørg RistvedtEgil StangelandHarald KLinda NyrudPi_MesonStig TAneSynnøve H HoelMarteLailaTine SundalTatiana WesserlingTove Obrestad WøienTor-Arne JensenMalinn HjortlandJoakimIngridLabbelineBenteTheaElisabeth SveeDinaAkima MontgomeryMads Leonard HolvikIngunn SSigrid Blytt TøsdalMarianne  SkageRandiKirsten LundTrude JensenGitte FurusethTone SundlandJon Torger Hetland SalteAlice NordliIngvild SMonica CarlsenChristoffer Smedaas