Etter å ha lest rosende omtale(r) i en diskusjonstråd fikk jeg lyst til å lese noe av Gaute Heivoll. Så jeg søkte på forfatternavnet. Da fikk jeg opp 17 bok-treff - og nærmere ettersyn viste at det blant disse befant seg:

SEKS opplistinger av boken "Båten mellom stjernene" (2010) Innbundet.

FIRE opplistinger av boken "Før jeg brenner ned" (2010) Innbundet.

Bare ETT av disse ti eksemplarene befinner seg i noen bokelskeres boksamlinger...

Her må det da være et eller annet som ikke stemmer i en-eller-annen-bokdatabase som treffene/dataene er hentet fra, eller ved hjelp av? Sier i fra, for om mulig å bidra til å forebygge at "multipliseringen av utgaver" sprer seg...

Her er søkeresultatet - jeg forsøkte samme søk to ganger, med samme resultat.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 8 svar.

Enda et eksempel på en bok fra 2010 som kommer opp tre ganger, denne gang er forlaget Aschehoug. Og jeg brukte ISBN-nummeret som søkekriterium, så det er garantert tre identiske tilfeller:

[Toril Brekke: Det lovede land] x 3

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg tror nok at disse eksemplarene er høyst reelle selv om det kanskje ikke er så mange her som har noen av dem. Jeg tenker i alle fall på en tidligere tråd jeg laget hvor problemet var omvendt - nemlig at bøker man legger inn selv ikke dukker opp på andres søk ... Men det er absolutt mulig at det er en missing link her som jeg ikke har fått med meg?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nei, jeg vet av samme problem - det er mange bøker her inne som har "kopier" av seg, både en og to eller flere.
Dette har vært nevnt tidligere også, men jeg husker ikke hva forklaringen var eller om det går an å fikses.

Bare se her (2) og her (4), f.eks.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Mmmm, nja, Rose-Marie, enig i at slik burde det jo vært... men nei, jeg tror bare ikke på det søkeresultatet! Jeg tror ikke at f.eks. Heivolls "Båten mellom stjernene" har kommet i seks ulike utgaver i 2010. De 4 + 6 Heivoll-eksemplarene jeg fikk treff på, var alle oppgitt som utgitt i 2010. Og dét trodde jeg ikke helt på - dessuten så det ut som om de hadde samme ISBN-nummer (altså henholdsvis de fire og de seks). Interessant at også de eksemplene du bringer, Tone, er utgitt i 2010? Er denne "multipliseringen" noe som kun skjer med "blodferske" bøker? Mystisk.....

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det slo meg at det kanskje var enda et fellestrekk (utover utgivelse i 2010) mellom mine eksempler og Tones - og ganske riktig: alle bøkene vi har kommet opp med her, er utgitt på Cappelen Damm... Er det forlaget som har rotet det til for oss her? Eller multipliseres også bøker fra andre forlag?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har ikke tenkt over det, men du kan ha rett her ja, at det bare gjelder nye bøker..?
Jeg følger en del pocketserier, og nesten hver gang jeg har søkt opp det nyeste nummeret i hver serie for å legge til i bokhyllene mine her inne, har det vært en kopi (eller to, eller tre, eller... :)). Så jeg har merket det godt i lang tid, siden det startet tidligere i år.

Men det gjeder nok andre forlag også. Fant i alle fall et eksempel her og noen til fra Schibsted da jeg søkte i full fart nå for å sjekke litt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Aha. Da falt den delen av hypotesen - multipliseringen skjer for flere forlag. Cappelen Damm får ha meg unnskyldt! Mysteriet er derimot fortsatt uløst... Det ferskeste eksemplet ditt er jo også fra 2010, ser jeg. ER det bare nye bøker som multipliseres?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Oi! Det der ser jo nokså underlig ut!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Bjørg  FrøysaaAnna Katharina MyklebustNabodamaMarianne  SkageIngunnJBjørg RistvedtToveandreas h. o.PirelliLars Johann MiljeHarald KPiippokattaingar hPär J ThorssonKirsten LundGodemineVannflaskeNina M. Haugan FinnsonTor Arne DahlAnne Lise JohannessenMads Leonard HolvikRufsetufsaElisabeth SveeJarmo LarsenKristine Louisemay britt FagertveitGroStig TKari FredriksensiljehusmorMarianneNMona HagenritaolineTone Maria JonassenDolly DuckSolveigVibekeGrete AastorpReadninggirl30Hilde H Helseth