[ Slettet av bruker ]

Viser 24 svar.

Jeg har bare prøvd meg på noen få lydbøker. Synes de fungerer godt i bil, men på stranden i sommer sovnet jeg av og til mens jeg lyttet. Litt frustrerende da jeg våknet og ikke visste hvor jeg hadde kommet i historien.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg driver å prøver meg på lydbøker igjen, akkurat lånt meg Stille dager i mixing part av Erlend Loe. Stoppet med lydbøker etter at jeg hadde prøvd ut litt og liksom ikke fått helt den store opplevelsen. Men nå har jeg en del bøker jeg ønsker å få med meg, men som jeg vet jeg ikke orker å lese selv. Så da får jeg bare prøve en gang til :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Lydbøker er fantastisk når man ønsker å gjøre flere ting på en gang. Luke i hagen, male, stryke tøy, lage mat etc. Jeg har hørt meg gjennom flere hundre lydbøker de siste årene. Interessen har imidlertid dabbet litt av etter hvert. Jeg kom til et punkt hvor jeg var så "effektiv" i min utnyttelse av tiden (som gikk til lesing, lesing, lesing) at jeg til slutt fikk behov for å høre mer av mine egne tanker. Siden har jeg aldri egentlig gjenvunnet gleden ved lydbøker på samme nivå som tidligere, men litt blir det lell.

Jeg er veldig kresen på hvem som leser, men enkelte opplesere har jeg faktisk klart å vende meg til. Som Ribu for eksempel. Han oppfattet jeg en stund som litt stiv i formen, men etter hvert har jeg blitt riktig glad i oppleserstemmen hans!

Noen bøker forbinder jeg så sterkt med oppleseren at det blir en gigantisk nedtur når forlaget har byttet vedkommende ut. Som Paasilinnas bøker som jeg forbinder med Ivar Nørve. Og så ble han plutselig byttet ut med Gisken Armand, som jeg egentlig har veldig sansen for også, men det ble bare HELT feil i "Den elskelige giftblandersken"!

Og hva ville f.eks Bjørneboes "Bestialitetens historie" vært uten Nils Ole Oftebro?

Lydbøker er en herlig oppfinnelse! Men de erstatter ikke "den ordentlige boka" helt, synes jeg. Det ER noe eget med å sitte og dvele over setninger og partier i en bok!

En helt annen greie med lydbøker, som jeg vel egentlig aldri har sett at noen har "problematisert", er at dersom oppleseren er god og har fin flyt i lesingen, kan en boks manglende litterære kvaliteter faktisk bli kamuflert et godt stykke på vei. Jeg har i alle fall noen ganger sittet igjen med inntrykket av å ha hørt en skikkelig fin bok, og så leser jeg etterpå at språket er så som så i den ene kritikken etter den andre. Og jeg kjenner meg ikke igjen ... ikke før jeg leser "den ordentlige boka" på nytt ... og så gremmes av et dårlig språk ... som jeg altså ikke oppdaget mens jeg hørte lydboka ...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du skrev: "Jeg kom til et punkt hvor jeg var så "effektiv" i min utnyttelse av tiden (som gikk til lesing, lesing, lesing) at jeg til slutt fikk behov for å høre mer av mine egne tanker." Den likte jeg!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

He-he ...

For å si det slik: det ble for mæget til slutt! Rekorden var 38 leste bøker på en måned på "det verste". Det blir ikke mye tid til levd liv utenom når man holder på slik. ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg synes lydbøker kan være kjempestas jeg også. Jeg hadde en liten rapptuss med lydbøker for halvannet år siden, men har ikke hørt på så mange bøker siden da. Hmm... lurer på om jeg gikk mye mer da? Lydbøker er genialt når man skal gå et stykke.

Men jeg er veldig vár for hvilken oppleser som brukes. Jeg har hørt på noen fantastiske opplesninger av Nils Ole Oftebro. Men oppleser må passe til boken også. Jeg begynte å lytte til 'Mannen som elsket Yngve' opplest av Åsleik Engmark, og det ble bare helt feil. Jeg forventet en Stavangerdialekt, og den skjærende, her-kommer-jeg stemmen til Åsleik ødela den lydbokopplevelsen for meg. Kutta ut etter 5 min.

Men jeg må innrømme at jeg ennå ikke har kjøpt en lydbok, eller jo som gaver til andre. Men alle lydbøkene jeg har hørt på har jeg lasta ned fra nett. :/

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Lydbøker fungerer også godt når jeg vasker huset eller gjør et eller annet kjedelig og repeterende arbeid som å bære ved, vaske bilen eller måke snø.

Tenk deg Snømannen av Jo Nesbø på øret mens du måker snø, en kald, mørk vinterkveld ... Deilig-grøss ;o)

Godt sagt! (4) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Knis, sykle og lydbøker funker ikke? Hva med tyggis og lydbøker? Beklager, greide ikke å dy meg ;D

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Som bilist som ikke har lyst til å få et liv på samvittigheten, støtter jeg fullt ut at man ikke bør høre på lydbøker mens man sykler, - i hvertfall ikke i trafikkert strøk! Det er jo opplagt at konsentrasjons- og reaksjonsevnen blir svekket, i tillegg til hørselen!

Og dessuten synes jeg bilister også bare bør høre på bøker på langkjøring eller i kø, - ikke i tettbygd område med kryss, fotgjengeroverganger, syklister(!), unger og katter! Det er overdreven tillit til egne krefter å tro at det aldri vil kunne gå galt. Det er en altfor stor sjanse å ta, - det er faktisk snakk om liv!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

skraper i bakken med foten og ser skamfullt ned

"Javel da mamma!"

Godt sagt! (1) Varsle Svar

;-D

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

det kalles multitasking gutter :P (greide heller ikke å dy meg).. hehe

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg elsker lydbøker! Jeg hører nesten liker mye bøker som jeg leser dem. Da kommer jeg igjennom mye mer, også er det perfekt på bussen, når man rydder eller går eller noe.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nå svarer jeg meg selv her, men jeg kom på noe mer å si, please forgive me. :-p

Jeg tror lydbøker også er et veldig bra alternativ til de som ikke orginalt er så gald i å lese. Mange er litt late når det kommer til underholdning, hvorfor skal man lese og faktisk annstrene seg nå man kan glo på en TV? Lydbøker kan være et god alternativ, for da slipper man å gjøre noe selv, men man får likevel oppleve boka.

Dessuten er lydbøker en god måte å komme igjennom tunge bøker på, synes i hvert fall jeg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er en snegle og har ennå ikke somlet meg til å prøve å høre en lydbok. Men nå skal jeg snart på en sekstimers togtur, så da er det jo en fin anledning? :)

Men jeg lurer på om det er mulig/lovlig å kopiere en biblioteklånt lydbok over på en mp3-spiller? Jeg kan jo slette den når jeg er ferdig - et lån er et lån.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

hehe...hvilken garanti har biblioteket på at du ikke låner den bort til bestevenninna siden boka var sååå bra...??

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg liker ikke lydbøker i det hele tatt. Jeg synes de er trøttende og slitsomme og sovner som regel etter 10 minutters lytting. Og de få gangene jeg ikke sovner, så faller jeg helt inn i min egen verden og ikke får med meg det de snakker om allikevel, så da kunne jeg like gjerne sovet. Men vet mange er glad i lydbøker, og det har jeg respekt for, men det er ikke noe for meg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg skulle ønske jeg klarte å fokusere på lydbøker! Tester det med jevne mellomrom, men konklusjonen er alltid den samme - jeg får med meg kanskje halvparten når jeg lytter passivt, klarer ikke å holde andre tankebaner i bakgrunnen. Når jeg "aktivt" leser tekst, derimot, er tekstforståelsen min nær 100%. Men føler jo at jeg kaster bort mye potensiell lesetid når jeg feks er ute og spaserer uten annet stimuli, så - misunnelig på dere som kan lytte uten å "miste" noe av bøkene!

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Absolutt enig! Jeg har blitt veldig glad i høre på lydbøker da jeg legger meg. Som regel sovner jeg jo etterhvert, så da er det å lete seg fram til hvor det var man sovnet fra når man skal fortsette kvelden etter, hehe. Det er så beroligende å ligge og høre på lydbøker. Jeg blir i hvertfall rolig av det:)Og dikt lest på lydbok er jo bare helt fantastisk synes jeg, for de som leser, leser diktene så fint. Jeg har til og med fått mannen min til å høre på lydbøker, for han liker ikke å lese bøker selv, men lydbøker har vært midt i blinken for han.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

PiippokattaIngunn SHarald KBeathe SolbergTone SundlandAliceInsaneHilde H HelsethKirsten LundKaramasov11Kari ElisabethAmanda ATanteMamieAnne Berit GrønbechEivind  VaksvikMarianne MAnniken RøilConnieMarianne  SkageTorill RevheimReidun SvensliGroSolCecilie EllefsenBertyAnneWangFindusBjørg L.Oda Marie HIngunnCamillaRonnyNicolai Alexander StyveVibekeHegeRisRosOgKlagingLars MæhlumGeir SundetMette-MAud- HelenVanja Solemdal