Boka er for det første alt for lang. Ikke på grunn av sideantall, men fordi de samme tingene gjentas i det uendelige og uendelige. Hvor mange ganger får vi ikke vite at Petter Hansen er imot ran, r-a-n! "Grovt tyveri er bedre! Forfatteren forteller også til det kjedsommelige om hva de hardbarkede menn synes om ham. - Er det ikke den bebrillede akademikeren? I tillegg hva de hardbarkede synes om livet. Det er kjedelig å kjøre kran, jeg må UT OG FISKE, men jeg leser bøker, sier "Professor Krim".

Forfatteren er tydelig ute etter å tegne et sympatisk bilde av den kriminelle og politimannen. Det er ingen grunn til at den kriminelle er kriminell, som kriminologene vil ha det til, nei han er bare interessert i kicket og å gjøre seg flid med planlegging. Bortsett fra at det er ekstremt usympatisk å bejuble "grovt tyveri, men ikke ran", kommer Petter Hansen forholdsvis godt fra det. Det samme med politimannen, som kjempa mot - ja, tullingene av noen kolleger. Han er en person med gode evner til å nå sine mål, jf tidligere evner som friidrettssprinter (selv om krav maga på sin side virker motbydelig). Han var interessant nok til at jeg avla hans hjemmeside et besøk. Det er en kvalitet ved en tekst at man blir interessert på den måten - det er disse personene vi vil høre om (minus gjentagelsene). Nå driver forresten Brenna et firma i kategorien "Forskning og utdanning"! (jf Kvasir - egentlig et foredragsfirma samt kampsporttrening)

Røveren er altså bokelsker, og purken har blitt det. Forfatteren signaliserer ivrig at han er det, med namedropping på tiendehver side. De akademiske referansene kommer altfor kronglete og hulter til bulter. Forfatteren kan fortelle noe Brenna har gjort, og deretter: "Nietzsche mener at". Nietzsche fikk vi for øvrig referert gjennom en hjemme-hos-samtale med Lars Fr. H. Svendsen!

Forfatteren er mye til stede i historien. Han skal lære litt av de tøffe, han også! Han sier motherfucker til seg selv mens han kjører bil fort, og "i et anfall av villskap" ber han "vennen min holde brillene", og entrer dansegulvet med NOKAS-forsvarerne. Er dette humor, er det morsomt i enkelte kretser? Forfatteren framstår som en figur man synes synd på og som irriterer når vi nærmer oss side 400.

Mot slutten kommer det også et grundig referat av David Toska (alias Ole Petter Elvekrok - kostelig) og NOKAS-ranet. Malplassert.

Det var som sagt interessant å lese om historien til Hansen og Brenna, selv om det ble for mange gjentagelser, og forfatteren burde vært mindre framme i teksten. Lurer på hvordan de andre Bragepris-kandidatene var, hvis denne vant...

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Ganske enig.

Jeg synes det var interesant å lese om ransmiljøet fra innsiden, om hvor mye og hva politiet visste, og hvor omfattende ransbølgen var.

Men så gudjammerlig mye gnål om å være konge, være kar, være kakse, være MANN. Det må jo være uttrykk for noen gigantiske komplekser, de blir bare ikke ferdig med det der. Lurer på hva de kompenserer for. Når forfatteren trekker inn andre kilder i diskusjonen om mannroller og mannsidentitet så blir det mer interesant.

Bra litteraturliste. Og artig innblikk bakenfor avisoverskriftene. Politiets arbeid og prioriteringer får det glatte lag, men kilden er jo en "utbrent" politispaner, så det må kanskje tas med en liten klype salt. Ikke det at jeg tror Brenna er upålitelig. Men han virker en smule enspora og intens. Og såklart han er MANN!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Forfatteren framstår som en figur man synes synd på og som irriterer når vi nærmer oss side 400."

'vi'? Likte at forfatteren var med i boken jeg ;) og synd på han var det i alle fall ikke, han hadde jo det som plommen i egget etter min ringe oppfatning.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Harald KBjørg Marit TinholtJarmo LarsenChristoffer SmedaasEllen E. MartolMonica CarlsenBjørg L.Tove Obrestad WøiengretemorCarine OlsrødAud- HelenPiippokattaGrete AastorpAnne-Stine Ruud HusevågKristine LouiseBerit B LieOlemgeWencheDressmyshelfRisRosOgKlagingMarit HåverstadLisbeth Marie UvaagReidun Anette AugustinBeathe SolbergAstrid Terese Bjorland SkjeggerudBjørn SturødTheaAnn ChristinPilarisKjerstiVigdis VoldCathrine PedersenTanteMamieSolveigAvaAnne Berit GrønbechMarianne  SkageMartinMorten BolstadJan-Olav Selfors