Hadde det vore mogeleg å få ei fingradering av 'leser'-markeringa? Tenker hovedsakleg på ein 'leser av og til'-kategori. Og så at ein kan huke av om ein er interessert i å sjå både 'leser' og 'leser av og til' hos dei ein følger, eller berre ein av dei.

Nyttig for oss som

  • har ein tendens til å lese ti bøker på ein gong, med svært varierande grad av hyppigheit

  • har eit perfeksjonistisk forhald til den virtuelle boksamlinga si og føler at verken 'leser' eller 'oppslagsverk' dekker forhaldet ein har til den og den boka... :)

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Viser 10 svar.

En "leser av og til" - kategori har jeg ofte tenkt på selv. Jeg er nok fint en av dem som leser 10 bøker samtidig, og gjerne over en lang lang periode :p Kjempeforslag! :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du kan jo kanskje plassere dei du les litt av og til i kategorien "oppslagsverk". Dette passar vel eigentleg bra for diktsamlingar, faglitteratur og liknande.

Personleg brukar eg ikkje å legge inn bøkene før eg er heilt ferdig med dei, ettersom eg har merka meg at eg ikkje leser bøker eg har lagt i kategoriane "skal lese" eller "leser". Eg kan til nøden legge inn ei bok i "leser" om den har sitat eg ynskjer å fremje.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Min mening er at vi har "haugen på nok" valg nå. Et spørsmål er jo for "hvem" disse valgene er til for. For deg selv eller for å vise ut til andre. Jeg som bokelsker bryr meg vel ikke om noen "skryter" på seg noen dikt eller to (eller 100) i en diktbok eller ei?

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg savner et valg som jeg føler er veldig relevant, og det er "Kjøpt, venter på å lese"...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er for meg selv, ikke andre at jeg godt kunne tenke meg å se når jeg tok ut ei bok og småleste i den. Jeg tenker ikke på det som skryt, men ofte har jeg hatt nytte av å kunne tidsfeste når jeg har lest ei bok. ( Var det før eller etter Den Store Erkjennelsen om/ Beslutningen om ... osv) Jeg har i mange år oftest skrevet foran i boka når jeg leste den. Nå hjelper bokelsereprofilen meg med å se dette. Men, OK, jeg for min del kan jo fortsette å notere foran i boka med blyant hvis dette ikke er et utbredt behov.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er enig med deg, Hilde. Hva er hensikten med alle spesifikasjonene? Hvilket formål har det? Fikk tips av Rose-Marie å legge filmatiseringer under emneord og det har jeg påbegynt. Kan ikke legge inn filmer jeg ønsker å se hvis jeg ikke samtidig vil ønske å lese boken, men det er ihvertfall noe:)

På emneord kan en legge inn "lest litt", "bladd i" "myst på", hehe, eller noe annet finurlig. Det er bare fantasien som begrenser en.

Det eneste som er viktig er å skrive helt likt på samme kategori. "Film" og "film" er ikke det samme og heller ikke dikt og Dikt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg skjønner at du synes det er nok, men hva om "oppslagsverk" ble endret til "lest i"? Det føles rart å sette en diktsamling under "oppslagsverk", men det hadde kanskje gått an å sette f.eks et leksikon under "lest i" i stedet. Så er det plass til begge deler uten at det blir flere valg. Bare et forslag jeg kom på nå...

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ja, og i dag tok jeg ei lita økt og la inn litt bøker av de som bare står der pent i hylla si. Har kommet til Kielland og koste meg med ei av novellene hans i boka mens den var ute av hylla. Har jeg da lest boka enda en gang? Nei. Men jeg har da vitterlig lest i boka i år. Det hadde vært greit vært et valg for slikt.

Skulle forresten gjerne hatt muligheten for å velge f.eks. "jeg vet jeg har lest denne, men om det var i 81 eller 87, det husker jeg ikke, vet bare at jeg hadde barselspermisjon." Nåja. Mindre spesifikt enn som så, da... Men at året er anslått. Men har jeg glemt å notere leseår foran i boka, bare gjetter jeg og setter årstall.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Det hadde jeg også likt! Diktsamlinger f.eks., - dem leser jeg ofte i "av og til", uten å fullføre hele. Jeg innrømmer villig at jeg har "skrytt" på meg å ha lest hele diktsamlinger der jeg foreløpig bare har lest en del av diktene. Jeg vil ikke ha alle diktsamlingene liggende fremme under "leser", eller avvist som "avbrutt"!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Stig TLars Johann MiljeAnniken LHildaDaffy EnglundmgeMarit HåverstadRune U. FurbergMarianne MAkima MontgomeryChristofer GabrielsenTanteMamiePiippokattaAstrid Terese Bjorland SkjeggerudJBIrakkLilleviKjell PMarit HøvdeFriskusenAnne-Stine Ruud HusevågYvonne JohannesenBjørg RistvedtHarald KBjørg Marit TinholtRufsetufsaReidun Anette AugustinHanneTatiana WesserlingmarithcTine SundalEllen E. MartolJohn LarsenTorill RevheimBirkaKirsten LundSol SkipnesBjørg L.Ingunn SJulie Stenseth