I min boksamling ligger bøker jeg har, som jeg enda ikke har lest, men ønsker å lese, under "skal lese". Bøker jeg ikke har, men ønsker meg, ligger under "ønsker meg" Er det flere der ute som har det sånn, eller har jeg tenkt helt feil? Hvordan er det evt tenkt at dette skal sorteres?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 45 svar.

For meg er bøker jeg skal lese, bøker jeg skal lese enten jeg kjøper de selv, låner de på biblioteket eller får tak i de på annet vis. Ønsker meg, er bøker jeg ønsker å lese og som jeg ønsker å ha i boksamlingen min her hjemme.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg sorterer bøkene likt med deg.

Har jeg bøkene og skal lese dem sorterer jeg dem under "SKAL LESE". Har jeg tenkt å anskaffe meg ei boka på et senere tidspunkt, sorterer jeg den under "ØNSKER MEG".

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Skjønner.. men hva med bøker du vil lese men verken eier fra før av eller ønsker deg? Putter bare alt jeg vil lese under "skal lese" jeg, for jeg syns det blir så komplisert. Hehe.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvis du ikke eier dem, eller ikke har dem hos deg av en eller annen grunn, men vil lese dem,da ønsker du deg vel dem? Kan ikke forstå at du ikke ønsker deg bøker du vil lese. Tenker du da i betydningen "få i presang"?

For meg er det, som tidligere skrevet, bøker jeg ønsker å lese, men ikke har hatt anledning å skaffe meg ennå.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ønsker primært å legge inn bøker jeg eier under har lest eller skal lese. Ønsker meg er for å ha en huskeliste og kanskje printe ut en ønskeliste (julepres kanskje)- øker da sjansen for å få en bok i gave jeg virkelig har lyst på og vil lese. (Slipper å fly i bokhandleren og bytte - praktisk:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg ønsker meg ikke nødvendigvis bøker jeg vil lese, nei. Hvis det hadde vært tilfelle, hva hadde vel da vært vitsen med biblioteker?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette blir jo ganske pedantisk da.

Kategorien 'Ønsker deg' kan jo forstås som "ønsker å lese". Hvis det ikke funker for deg, så bare bruk 'Skal lese' da vel!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg prøvde egentlig bare å forklare hva jeg mente jeg, da. Som sagt bruker jeg bare "Skal lese" uansett, og har aldri påstått at dette er noe stort problem.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hmm...har det annerledes jeg :p Har det slik at alle bøker jeg har tenkt jeg skal lese uansett om jeg eier de eller ikke er satt under "skal lese." Også spesielle bøker som biografier, fakta eller spesielle bøker av ett eller annet slag som jeg ønsker meg selv står under "ønsker meg."

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg tror det var på grunn av det du skrev om dette i en annen tråd at jeg begynte å lure.. Men mitt system fungerer og er logisk for meg. Jeg forstår ikke helt logikken i ditt, men det behøver jeg ikke så lenge jeg har orden i mitt eget;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja det er jo det systemet som man selv synes fungerer som er det beste for en selv. Har egentlig ikke tenkt over om det er noe logikk i systemet mitt...det liksom bare falt meg inn å gjøre det slik da jeg opprettet side her inne. Helt fra starten så la jeg alle bøker jeg ønsker å lese inn under "skal lese" tenkte egentlig ikke over hvorfor eller om det i det hele tatt passet under den kategorien. Men i hodet mitt var det logisk, uten at jeg tenkte over om det var logisk ;p For selv om jeg ikke eier de så skal jeg jo lese de("skal lese") liksom, men jeg ønsker meg jo de også...eller i hvertfall mange av de har jeg jo vurdert å kjøpe. Så de passer jo i og for seg under begge kategorier, men desverre kan man bare putte de inn under en bokhylle og en kategori.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ser ut som om vi er flere som tenker likt:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg legger egentlig kun bøker jeg eier/låner inn her. Ikke bøker jeg ønsker meg. Men i kategorien "skal lese" legger jeg inn bøker jeg eier, men som jeg ikke har lest enda.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Betyr det at din "ønsker meg" er tom? Fordi du ikke ønsker deg noe, eller at du ikke ser noen hensikt med å legge inn noe der?

Etter å ha vært medlem her en stund har jeg fått mange gode tips om bøker jeg ønsker å lese. Da er det greit å ha et sted å "putte" ønskene. Lett å glemme ellers. Kjøper jeg eller låner dem senere, bytter jeg bare til skal lese, leser etc.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har ingen bøker under "ønsker meg" kategorien nei. Jeg har alltid mange bøker jeg ønsker meg, men har egentlig bare aldri begynt å bruke kategorien "ønsker meg" :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg bruker heller ikke "ønsker meg". Det er så mange jeg har lyst til å lese at hvis jeg skal ha med alle sammen blir det så skjevt fordelt i profilen. Jeg har et word-dokument i stedet, og det fungerer fint det. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har gjort det slik jeg og :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Helt likt hos meg også :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da tenker vi likt :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bare slenger meg på her, og nikker bifallende. Skal lese -> bøker jeg har. Ønsker meg -> bøker jeg ønsker å lese men ikke har ennå.

Forøvrig så har jeg ønsket meg en "Litt nysgjerrig på" kategori - Bøker jeg lurer på om jeg kanskje har lyst til å lese, men jeg vet ikke helt ennå.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Lag deg en "LittNysgjerrigPå"-bokhylle da, vel! (Antar at du må trykke sammen ordene for å få plass til alle bokstavene i bokhylle-navnefeltet - men husker ikke i farten hvor mange tegn databasen tillater...)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Herlig forslag!!!!!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Thankyouthankyou! Om alle store og små problemer her i verden lot seg løse ved å opprette en ny bokhylle... Men som du ser, det som ville funket i mitt system, ville ikke funket hos Morten. Hver bokelsker, sitt system, vil jeg tro - jamman bra vi ikke blir helt konforme her inne, heller. Lenge leve individualismen! (Du verden - hvordan endte jeg opp der, da?) ;-P

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, i blant overgår man seg selv fullstendig! Forslaget ditt er glitrende i min verden. Noen ganger er det på sin plass å spørre seg selv "hvor tar jeg det fra?". He-he ...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vi har nok gått gjennom den samme kverna... andre vil si at jeg er helt skrudd med mine merkelapper, så du aner ikke hvilken trøst du bringer inn i høstmørket her borte! :-D

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sier du det!? Jeg er system-nazi selv, så da er vi to! ;-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så fri og bevare folk rundt oss når vi virkelig setter i gang, hva? ("Født sånn eller blitt sånn"?)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er godt man blir litt tammere med økende alder! Jeg er definitivt født sånn, og resten er bare en konsekvens av naturlige valg ut fra medfødt legning for å si det slik! Jeg burde jo egentlig blitt bibliotekar. Tror i grunnen jeg kunne blitt ganske lykkelig av å vandre mellom støvete hyller fulle av bøker. ;-) Hjemme hos meg står absolutt alt alfabetisk - bøker, DVD´er, CD´er etc. Jeg blir først et hustroll hvis noen klusser med systemene "mine"! ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Første gangen jeg besøkte foreldrehjemmet til en studievenninne, ble jeg stående foran en vegg med bokhyller (det gjør man jo, ikke sant?) og se, og se - til slutt MÅTTE jeg spørre: "du, hva er systemet i bøkene her???" Venninnen så vantro på meg og svarte: "Alfabetisk!" Aha - så det var derfor en gammel barnebok stod mellom en krim og en historisk roman.... Så du skjønner: ikke noen alfabetisering her hos meg ;-) (Men når bøker ikke er alfabetisert korrekt i bokhandler og på biblioteket, hender det at jeg bare MÅ hjelpe dem litt med å rette på galskapen...)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Barnebøker og annen litteratur sammen? Det hørtes i drøyeste laget selv for meg! Noen bøker har jeg stående for seg - f.eks. kokebøker, reiselektyre, kunstbøker, poesi, bøker om litteratur etc. I stua får bare skjønnlitteratære bøker som er lest stå. Og det er primært de som er alfabetisk sortert. Ellers hadde jeg ikke funnet frem! Det er tross alt rundt syv meter med bokhyller fra gulv til tak jeg snakker om. ;-) Og dessverre må mange, mange bøker finne seg i å leve et nokså kummerlig liv bak dem som får stå foran ...

Det finnes sikkert mange ulike systemer, og hver og en må finne et system som fungerer for dem. En jeg kjenner har systematisert sine bøker etter levende og døde forfattere. Så hver sin smak!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja - vi finner jo frem selv, det er det som betyr noe! Bruker du skohorn for å få inn enda en bok på B? Jeg slet fælt den gang jeg i teorien hadde nok hylleplass, for hver gang en ny bok ikke fikk plass i henhold systemet, måtte jeg ommøblere i hyllene... Nå er jeg over i en annen fase. Jeg vurderer å hekte et bibliotekrom utenpå balkongen, à la balkongkasse... Ikke bare du som må plassere bøkene utenpå hverandre i hyllene - i tillegg har jeg for min del begynt å legge endel bøker i stabler, for å utnytte plassen bedre... (Flere desimeter tomrom i hyllene er en luksus jeg ikke lenger kan tillate meg... ;-P) Men jeg HAR ikke plass til flere bokhyller, og jeg HAR ikke plass til flere bøker heller, for så vidt - men klare meg uten papirbøker? "Neppe!!!"

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Legge-systemet er innført her også, her skal alt utnyttes. Og samtidig sendes det lass på lass med bøker hjem til "arkivering" på pikerommet, hver gang jeg reiser hjem til foreldrene mine eller de har vært og besøkt meg. Men der er også de gamle bokhyllene mine stappfulle, så bøkene legges i kasser og poser der det er plass til dem. Hva jeg gjør den dagen det ikke er mer gulvplass å stable på, vil jeg ikke tenke på ennå...

Mamma mumlet noe om bokbål (iiik!) eller å selge unna noe i hemmelighet når jeg reiste igjen, sist gang jeg kom dit med ørtogførti bøker til, hehe! ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bokbål???!!! Tenk bare å si noe sånt, da! ;-) Rene horror-historien... Men du har innrettet deg smart, synes jeg - i påvente av drømmestedet med hyllemeter på hyllemeter av ledig plass, regner jeg med. :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Åja!
I framtiden skal jeg bo i et skikkelig kråkeslott, med en velassortert vinkjeller og et stort bibliotek med peis og alt som hører til. Og være en eksentrisk, gammel dame sammen med alle kattene mine... ;)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Slott høres bra ut. Jeg kunne godt ha tenkt meg å bo i et gotisk slott. Et veldig mørkt et med rustninger og sverd og slike ting. Mørke ganger hvor det knirker og knaker. Gjerne et hjemsøkt slott med spøkelser/poltergeister som kan organisere biblioteket mitt for meg. Det hadde også vært flott med en stige for å nå de øverste hyllene. Og ja, ingen bibliotek er komplett uten en gigantisk peis og gode lenestoler som står like ved. Jeg elsker gotiske slotter. Det er mørkt og mystisk. Vil ha litt som i stilen til Nidarosdomen. Der er det helt fantastisk, bare at jeg ville ha hatt det hakket mørkere:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det høres ut som en bra plan! Jeg vil ha et kråkeslott, jeg også - når jeg ikke vil ha et søtt lite skipperhus, eller en leilighet i London, eller... Æsj, søren heller: itte no'knussel, je vil ha alt samma! Skal sikkert klare å fylle hele sulamitten med bøker før jeg pakker sammen.;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Og da befinner vi oss i grunnen i den samme hengemyra ... Jeg kunne i og for seg hatt plass til flere bokhyller i huset, men mannen min har sagt at "NU holder det!" I all hemmelighet har jeg innredet rommet til 17-åringen mang en gang - oppe i hodet mitt altså, mens jeg forestiller meg at alle tingene hennes er borte ... (noe de jo også blir om en 2-3 års tid eller så). Å stoppe og kjøpe bøker er HELT utenkelig! Det alternativet har jeg ikke en gang tatt opp til vurdering. Men ... min må-eie-bøkene-jeg-leser-nevrose besværer meg mæget fra tid til annen. Neida, jeg bruker ikke jekk - jeg må bare putte enda en bok bak de andre når en ny kommer til ...

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg for min del innbiller meg at jeg ikke har noen "må-eie-bøkene-nevrose" - men siden jeg sjelden klarer å gå forbi bøker jeg får lyst på, av frykt for ikke å få tak i dem senere, er jeg neimen ikke helt sikker.... :-P

Hyggelig med godt selskap i hengemyra, i alle fall!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, jeg kunne jo gjort det. Men bokhyllene mine bruker jeg til å kategorisere bøkene etter genre, og kategoriene avgjør hvilken status bøkene har. Så det ville stride mot det systemet jeg har klasifisert etter til nå. Det er et kjempeproblem som du sikkert skjønner ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Javisst skjønner jeg det. Har altfor mange bokhyller selv, fordi jeg nå både deler opp genrene mine (kategorier OG underkategorier her, altså), og deler opp ønskeliste-bokhyllene mine... Så jeg skal på ingen måte påstå at jeg har funnet frem til det eneste ene geniale systemet, nei.:-P

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ooi! :0 Kikka på bokhyllene dine, skjønner hva du mener!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jepp - jeg har mine kjempeproblemer, jeg også.... ;-P

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, huff! Stakkars oss;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Indeed.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Sist sett

LailaIngunn SHelena ETine SundalEli Hagelundritaolineingar hKarin BergLars Johann MiljeJarmo LarsenBjørg  FrøysaaEllen E. MartolPer Åge SerigstadSilje-Vera Wiik ValeCecilie69Amanda AKjersti SK. H.Heidi HoltanBrit HonningsvågHarald AndersenRuneEvaBookiacLesevimsaLisbeth Kingsrud KvistenPirelliNorahPiippokattaTurid KjendlieIna Elisabeth Bøgh VigreMonika SvarstadAnneTorill RevheimBeathe SolbergKirsten LundGrofornixHarald KAstrid Terese Bjorland Skjeggerud