Denne skal jeg gi i julegave til de som tror "The Secret" er veien til et bedre liv!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Det er en svært god bok hun har skrevet. Og selv om den tar utgangspunkt i amerikanske forhold, og må forstås ut fra den konteksten Hun går sterkt ut mot amerikanske selvhjelpsbøker og guruer i positiv psykologi og tenkning. Hennes tanker er mer enn allmenne nok: de er gjeldende for mer enn det amerikanske lykkelandsamfunnet. Ehrenreich har skrevet en modig, viktig og god bok ... Det står respekt av en forfatter, som gjennomskuer hulheten og overflatiskheten i den positive tenkningen. Håpet er at flere oppdager henne og at hun får mange lesere.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Men hvor mange tror egentlig det?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ganske mange.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg må si jeg er ganske skuffet over boka, jeg. Hun har alle muligheter til å gi godt begrunnet kritikk, mens jeg synes hun går for kjappe løsninger og billige argumenter, som å beskrive stygg påkledning osv hos personer som samtidig har gått seg bort i tenk-positvt-bølgen, og ikke hører saken til.

I tillegg er mye av boka angrep på veldig amerikanske fenomener som det er vanskelig for oss å vurdere og ha nytte av, og det var en tilleggsskuffelse.

Men temaet er viktig og ei sakelig og krtisk bok om dette trengs. Så får vi nøye oss med denne i mens...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Synd du blei skuffet. Jeg syntes boka var velbegrunnet, og oppfattet ikke beskrivelsene av folk som argumenter i seg selv. Syntes de ga "liv" til teksten og gjorde det tydeligere at det dreide seg om virkelige mennesker og opplevelser.

Forfatteren er amerikansk og undertittelen på boka er Hvordan den hemningsløse dyrkelsen av positiv tenkning har underminert Amerika, så for meg er det litt underlig at du blir skuffet over at boka fokuserer på amerikanske fenomener.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Siden vi i Norge også har blitt oversvømmet av tenk-positivt-bølgens villere utvekster og disse i stor grad kommer fra USA, hadde det vel vært spennende for en del av oss norske lesere om boka hadde handlet litt mer om de fenomenene vi ser her, og mindre om tenk-positivt-prester og annet vi ikke plages med her. Men jeg mener ikke at det dårlige i boka var at forfatteren ikke bevisst rettet seg mer mot det skandinaviske markedet, det hadde bare gjort boka mer interessant for oss. Og uansett undertittel, synes jeg man kunne ha et berettiget håp om å finne mer av det vi også kan kjenne igjen her hos oss.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

DemeterEllen E. MartolReidun Anette AugustinIngunn SBjørg L.Bjørg  FrøysaaReidun SvensliRune U. FurbergIna Elisabeth Bøgh VigreDinaEster SmgeVannflaskeSynnøve H HoelRufsetufsaKristine87EvaThearitaolineCamillaKarin BergBeathe SolbergelmeVariosaMarianne  SkageConnieAxelinaPiippokattaKarina HillestadEmil ChristiansenGunillaHarald AndersenIngeborgGroLisbeth Marie UvaagHarald KHeidiKirsten LundOdd HebækHilde Vrangsagen