Jeg håper at kommende generasjoner også vil sette pris på gode gamle bøker. Nye vaner er ikke alltid bedre enn gamle vaner.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Jeg håper den kommende generasjon vil lese masse fantastisk litteratur, og alltid ha noe de vil lese i veska. Om de leser det på dødt tre eller skjerm eller noe av det de ser for seg i filmen her er faktisk irrelevant.

Det er ikke noen essensiell verdi i bokformatet som forsvinner når vi bytter format. Det er teksten som står for verdien her.

Du hadde ingen skikkelige argumenter så langt jeg kunne se for hvorfor den gamle vanen var bedre enn den nye heller, bortsett fra at du liker vanen din.

Ebøker er derimot bedre for miljøet, gjør at folk kan eie flere bøker og slipper å få vondt i ryggen når de bærer rundt store mengder. For ikke å snakke om at du kan få en ny bok på et sekund når som helst, hvor som helst i verden.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Enig i at teksten i en bok er den klart største verdien. Men er det den eneste?

Hva med bokdesign, innbinding, førsteutgaver etc? Jeg er klar over at dette betyr mer for bokSAMLERE (som også kan være bokelskere).

Jeg ser i grunnen på teksten som et rent åndsprodukt (som man ikke "eier" før man har lest (tilegnet seg) den).

En papirutgave av en bok har både en materiell og åndelig verdi, og kan dermed gi en estetisk opplevelse i dobbel forstand: innhold (tekst) og form (bokdesign).
Det beste er nok at det finnes bøker i alle mulige formater, så kan jo hver enkelt velge akkurat det som passer best for anledning og lommebok.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Egil StangelandAnne-Stine Ruud HusevågChristinaToveHildeHeidi HoltanRisRosOgKlagingIngeborgMette-MMads Leonard HolvikAstrid Terese Bjorland SkjeggerudOleTanteMamieLailaLilleviKarina HillestadKirsten LundTheaVannflaskeAnne Berit GrønbechTone HEvaTor-Arne JensenKaren RamsvikMonika SvarstadTine SundalReadninggirl30Tore OlsensiljehusmormgeJarmo LarsenDinaStig THanne Kvernmo RyeAnniken LBjørn SturødBeate KristinHallgrim BarlaupTorill RevheimTrude Jensen