Det er den samme litteraturen men på film får man servert alt fiks ferdig. I bøkenes verden kan vi skape våre egne bilder og dvele ved tanker som filmen ikke har med.
Ps : trodde du mente film jeg , sorry men du mente vel lesebrett, he he er ikke der jeg. Har ikke en gang sett en sånn dings.
Viser 11 svar.
Et lesebrett er jo bare en skjerm med eblekk - altså en matt, papirlignende skjerm som ikke gjør deg sliten i øynene og der du kan ha noen tusen bøker av gangen. Jeg spør hva folk mister om dette erstatter papirbøker. Film er jo et annet medie.
En trist liten skjerm med alle bøkene inni... Uten fargerike, spennende bokomslag og forskjellig info om forfatteren på omslaget. Nei, der er ikke jeg, gitt. Hvor holdbar er en slik skjerm? Aner ikke hva noe slikt koster i dag, men jeg tror slett ikke at vanlige bøker blir borte selv om slike lesebrett blir mer vanlige med tida.
Du får bokomslag, du får ekstrainfo, du får bilde av forfatteren. Har noen av dere prøvd å lese en ebok? For sånn som det høres ut her virker det som om dere tror dere må lese bøker i notepad på en liten maskin som går i stykker rundt neste sving :D
Javel, men alt sammen ligger fortsatt der inne i den grå skjermen... - og hva er vel en liten grå skjerm mot ordentlige bøker?
«Grå skjerm»? Vel, Kindle og Nook er papirfarget (altså som et ark), mens Ipad har masse farger. Så jeg vet ikke hva du mener med «grå skjerm». Men ja, det er på en skjerm. Men jeg synes ikke at kvaliteten «papir» er så viktig for at det skal bli en ordentlig bok. Du leser teksten på skjermen, og forskjellen er at du blar med knapp eller fingernavigasjon, ikke ved å snu et ark.
Jeg ser ikke hva som er så spesielt ved «ordentlige bøker» bortsett fra at det er det vi er vant med.
Det har nok sikkert noe med "vanen" å gjøre, selvfølgelig. Dessuten så er ikke jeg blant dem som hele tida MÅ kaste seg over alle de nye tingene som kommer (og som man blir fortalt at man MÅ kjøpe). Er ganske avventende og avslappet til det jaget der.
Fint, da er vi enige om at det er vane det er snakk om, og kan dermed konkludere med at neste generasjon ikke kommer til å lide noen nød når denne vanen blir erstattet med en ny vane (c;
Ikke bare vane, men massevis med følelser. Det virker som om denne diskusjonen er tildels fastlåst pga. at det diskuteres mye utifra (ureflekterte) følelser, mens Ida inntar et ikaldt, rasjonelt standpunkt.
Jeg håper at kommende generasjoner også vil sette pris på gode gamle bøker. Nye vaner er ikke alltid bedre enn gamle vaner.
Jeg håper den kommende generasjon vil lese masse fantastisk litteratur, og alltid ha noe de vil lese i veska. Om de leser det på dødt tre eller skjerm eller noe av det de ser for seg i filmen her er faktisk irrelevant.
Det er ikke noen essensiell verdi i bokformatet som forsvinner når vi bytter format. Det er teksten som står for verdien her.
Du hadde ingen skikkelige argumenter så langt jeg kunne se for hvorfor den gamle vanen var bedre enn den nye heller, bortsett fra at du liker vanen din.
Ebøker er derimot bedre for miljøet, gjør at folk kan eie flere bøker og slipper å få vondt i ryggen når de bærer rundt store mengder. For ikke å snakke om at du kan få en ny bok på et sekund når som helst, hvor som helst i verden.
Enig i at teksten i en bok er den klart største verdien. Men er det den eneste?
Hva med bokdesign, innbinding, førsteutgaver etc? Jeg er klar over at dette betyr mer for bokSAMLERE (som også kan være bokelskere).
Jeg ser i grunnen på teksten som et rent åndsprodukt (som man ikke "eier" før man har lest (tilegnet seg) den).
En papirutgave av en bok har både en materiell og åndelig verdi, og kan dermed gi en estetisk opplevelse i dobbel forstand: innhold (tekst) og form (bokdesign).
Det beste er nok at det finnes bøker i alle mulige formater, så kan jo hver enkelt velge akkurat det som passer best for anledning og lommebok.