Av og til føler jeg meg litt som han i reklamen på tv for noen år tilbake - "Har noen skrevet bok om den filmen og nå" (peker på boken Ringenes herre), hehe fritt sitert etter hukommelsen. Men det er nå en gang sånn at jeg har sett en masse gode filmatiseringer uten verken før eller senere har lest bøkene de er basert på.

Jeg er helt hekta på filmatiseringer av Jane Austen sine romaner. Spesielt er jeg glad i "Stolthet og fordom" som serieversjon. Har også sett Gjøkeredet og Ondskapens hotell mm som er utmerkede filmer. Aner ikke dessverre ikke hvordan bøkene er da de fremdeles er ulest.

Kan ikke komme på at jeg noen gang har sett en film først for deretter å lese boken. Forresten, har nok lest noen Harry Potter bøker, sett film for så å lese dem igjen, men det er unntaket, tror jeg. Grunnen er nok at jeg er mer drevet av handling enn av språk i det jeg leser.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Jeg er helt hekta på filmatiseringer av Jane Austin sine romaner. Spesielt er jeg glad i "Stolthet og fordom" som serieversjon.

Jeg er definitivt fan av Jane Austen, hun tok meg med storm første gang jeg leste Pride and Prejudice. Men ikke alle filmatiseringene er like bra. BBC laget et filmatisering av Northanger Abbey, som er en av mine bokfavoritter, men denne filmatiseringen er skikkelig begredelig.

En svært god filmatisering av bok er forøvrig Mannen som elsket Yngve av Tore Renberg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Elisabeth SveeBeathe SolbergalpakkaMariannePiippokattaIngunn SHarald KTone SundlandAliceInsaneHilde H HelsethKirsten LundKaramasov11Kari ElisabethAmanda ATanteMamieAnne Berit GrønbechEivind  VaksvikMarianne MAnniken RøilConnieMarianne  SkageTorill RevheimReidun SvensliGroSolCecilie EllefsenBertyAnneWangFindusBjørg L.Oda Marie HIngunnCamillaRonnyNicolai Alexander StyveVibekeHegeRisRosOgKlagingLars MæhlumGeir Sundet