Jeg er glad i mange av de filmatiserte bøkene (det der ble fascinerende dårlig formulert, men skitt au;-) - både Harry Potter-filmene og Ringenes Herre-filmene står mitt hjerte nær. Om jeg skal trekke fram noen virkelige perler så sier jeg likevel Blikktrommen - den står fremdeles veldig høyt i kurs hos meg og Gjøkeredet - 2 flotte bøker og 2 flotte filmer som er tro mot bøkene - fanger stemninga - og samtidig står veldig godt for seg selv.

For øvrig er det en rekke gode filmatiseringer som allerede er nevnt - i tillegg er det mange flotte filmer der jeg ikke har lest bøkene og derfor ikke kan uttale meg om hvordan den er laget etter boka.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Eg må innrømme at eg synes Harry Potter-filmane er langt ifrå så gode som bøkene, sjølv om filmane er svært solide. Dei klarer likevel ikkje heilt å fange magien og stemninga som ein finner i bøkene, og eg merka også at eg irriterte meg ganske kraftigt over eit utynna persongalleri, og manglande episodar.

Når det gjelder Ringenes Herre-filmane er eg enig i at dei er svært gode, og etter mitt syn langt betre enn boka..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skal være enig med deg i noen svakheter i Harry Potter filmene, men jeg er likevel så tilfreds med et besøk inne i den verdenen enten det er bokstaver eller bilder at jeg aksepterer både mangleden episoder + uttynna persongalleri. Realisten i meg sier også at alle episodene ville bli veldige lange filmer (og de er allerede lange). Måtte jeg velge mellom bøkene eller filmene ville bøkene vinne med klar margin...

Når det gjelder Ringenes Herre så har de også irritert meg litt - ikke så mye i episoder og personer jeg savner, men noen av endringene de har gjort som ikke er tro mot boka. Noen er detaljer - for meg viktige detaljer - og andre er store endringer som faktisk forandrer den opprinnelige historien... Men som den ekstremt tolerante personen jeg ønsker å være, bærer jeg over med slikt og ser på helheten og stemninga som jeg synes Peter Jackson og hans hjelpere har lykkes med. Også her ville jeg valgt boka om jeg måtte velge - noe jeg heldigvis slipper;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Ann-ElinHanne MidtsundNorahFriskusenBjørg  FrøysaaAnna Katharina MyklebustNabodamaMarianne  SkageIngunnJBjørg RistvedtToveandreas h. o.PirelliLars Johann MiljeHarald KPiippokattaingar hPär J ThorssonKirsten LundGodemineVannflaskeNina M. Haugan FinnsonTor Arne DahlAnne Lise JohannessenMads Leonard HolvikRufsetufsaElisabeth SveeJarmo LarsenKristine Louisemay britt FagertveitGroStig TKari FredriksensiljehusmorMarianneNMona HagenritaolineTone Maria JonassenDolly DuckSolveig