Selv om jeg er nettmedlem i mine bokklubber, så glemmer jeg gang på gang å avbestille hovedbøker. Det har resultert i en gruppe tilfeldige bøker som nå er i min bokhylle - kjøpt fordi jeg ble lei av å betale dyrt for å sende dem i retur, og fordi det er raskere for en lat person å betale giroen og beholde boka.

Min siste bok innenfor denne gruppa er "Den tapte byen Z - en beretning om dødelig besettelse i Amazonas" av David Grann (fra Bokklubben Fakta). Leser den nå, og liker den godt.

Et mindre heldig utfall av denne uøkonomiske praksisen er Hege Duckerts "Mitt grådige hjerte", som står for meg som en ganske overflødig bok. Det må da finnes flere andre gode biografier om både Karen Blixen, Frida Kahlo, Simone de Beauvoir og Billie Holiday. Klarer ikke å se hva Duckerts bok skal bidra med her, dessverre.

Nåvel. Er det flere enn meg som innimellom ender opp med langt fra planlagte bøker i bokhylla, via bokklubber? I såfall hvilke bøker, og hva synes dere om dem?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 16 svar.

Jeg fikk (for mange år siden) Praxis av Fay Weldon fordi jeg glemte å avbestille den. Ble så irritert at jeg lot den stå ulest i hyllen et par år. Så leste jeg den - og syntes den var helt super!!!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jo Nesbøs "Rødstrupe" kom i posten ved en feiltakelse. Den stod i bokhylla lenge før jeg oppdaget hvor fantastisk underholdene krim Nesbø skriver. Det var faktisk ikke den første av Harry Hole-bøkene jeg leste, men nå har jeg lest alle, inkludert Rødstrupe.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har vært medlem av ymse bokklubber og har stort sett vært flink til å avbestille. Men en gang fikk jeg John Irvings Hotell New Hampshire i postkassa aldeles uventet. "Happy accident" kalles sånt på utenlandsk. Boka er jo en perle!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Når Snømannen til Jo Nesbø kom i bokklubben lot jeg være å avbestille denne - selvfølgelig. Det var bare det at jeg hadde blingset litt på hvilken bokklubb det var (på den tiden var jeg med i mange...), og jeg fikk LYDBOKEN i posten!! Denne hørte jeg på dagen lang, den var så intens at jeg ikke kunne legge den fra meg. Syns derimot at lydboka var så spennende at jeg MÅTTE ha papirutgaven også - og gikk nok i butikken og kjøpte den! Ingen slår denne boka!!!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

For en herlig hendelse da - å bli så grepet av en tilfeldig forglemmelse! Tror nok boken valgte deg, jeg!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg hadde helt motsatt reaksjon på "Snømannen". Da jeg hadde lest ferdig den boken var jeg så sint på Jo nesbø at jeg bestemte meg for aldri å lese en bok av ham igjen. Jeg syns det var en grusom, utspekulert og hjerteløs bok. Jeg syns faktisk det er grenser for hva en forfatter moralsk sett bør tillate seg å gjøre. Men det er min mening. Jeg klarte ikke å takle den ondskapen boken uttrykker. Jeg syns f.eks. det er frastøtende å trekke barn inn i en så ond setting, slik som Nesby gjør i denne boken.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Så forskjellig man kan være... :-) Jeg er imidlertid enig i bruken av barn i onde settinger, derfor liker jeg ikke Unni Lindell sine bøker noe særlig, for hun bruker mye barn i bøkene sine.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

...og Camilla Läckberg, men leser dem uansett. Det hender bare jeg må hoppe over noen sider.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Enig med dere; synes det er spekulativt og et "billig triks" å bruke barn på den måten, noe som dessverre ofte blir brukt i både litteraturen og på film. Resutatet på meg er ofte at jeg - som nevnt her - føler avsky for boka/filmen.

I samme stund kan jeg nevne American Psycho av Easton Ellis som et eksempel på en bok jeg synes er bra skrevet MEN likevel en bok jeg ikke har grunn for å lese flere ganger (selv om den ikke bruker barn såvidt jeg kan huske). Har du lest den én gang, holder det. Har ikke behov for å meske meg i alle de grusomme detaljene flere ganger. Likevel anser jeg boken som bra, på en ambivalent måte. Jeg føler ikke avsky FOR BOKEN når jeg leser American Psycho - hvis den derimot hadde inkludert grusomheter mot barn hadde jeg nok gjort det.

Synes det går en grense mellom litteratur som utfordrer deg som leser og litteratur som "jukser" på følelser.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Morsom tråd. Det har nok blitt noen "ufrivillige" lesestunder opp gjennom åra. Det var verre før, da man måtte huske å fylle ut et kupongkort og sende det i posten.

Den siste som dukket opp uventet i postkassa var Karin Fossums Varsleren i lydbok før jul ifjor, men det ble en fin julegave til svigermor.

For tida handler jeg ikke av Bokklubben. Det blir for dyrt i lengden. Dessuten har jeg ikke plass til flere bøker. Biblioteket er et langt bedre alternativ.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Noen bøker har det nok blitt her også , selv om jeg har blitt nokså flink til å avbestille , på nettet. Men den siste boka var alikevel nokså nylig." En dag av David Nichols, som jeg leste ( ingen favoritt, fikk liksom ikke tak på den ) . Ellers har jeg to ac David Baldacci, ikke lest, bla Vinneren . Bør jeg lese den ? Også har jeg en bok av David Wiltse , som mannen min leste. Han ønsker seg forøvrig flere av samme forfatter men der har jeg ikke klart å finne noe .

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du kan fint klare deg utan Vinneren, er no mi meining. Heilt grei underhaldning, men dårleg skrive. Prioriter dei du gler deg til først, i alle fall...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kjenner ikke til noen av dem. Hva handler "Vinnerern" om da? Som regel pleier jeg å vite ganske snart om jeg liker en bok eller ikke, så sånn sett koster det ikke så mye å starte på en bok. Kanskje noen andre kan si noe mer om Baldacci?

Fant en side på David Wiltse: http://www.davidwiltse.com/ Er sikkert mulig å finne bøker av han, på biblio, nett eller hvis du hører med en bokhandel - de kan kanskje bestille?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ok skal sjekke ut den siden om Wiltse. Ang Vinneren, det er en thriller. En tøff dame , som sloss som en mann , får en anklage på seg om mord og må rømme landet , ifølge beskrivelsen på coveret.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Glemte å avbestille Slipp Kjærligheten inn av Anne Jones, men har ikke somlet meg til å lese den. Har også glemt å avbestille en hel del hobbybøker, så jeg har et ganske omfattende håndarbeids bibliotek, men det har vist seg nyttig når det trengs. Etter at jeg sluttet å jobbe å måtte gå over på uførestrygd har jeg vært nødt til å avbestille bøker i større grad enn før,så jeg har vært nødt til å skjerpe meg, men å slutte å kjøpe bøker er utenkelig, leter opp gode tilbud

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ingenting er bedre enn å finne gode bøker på tilbud, nei! Det er faktisk sjelden jeg kjøper bøker til full pris; som regel låner jeg dem på biblio/hos venner først, og/eller så finner jeg dem gjerne til nedsatt pris.

Hobbybøker har jeg også utrolig mange av, men som du sier så er de ganske nyttige å ha. Jeg blir inspirert av å bla i dem. Her går det mest i strikke-/heklebøker og søm.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Beathe SolbergLars MæhlumLinnEgil StangelandSigrid NygaardPrunellaDolly DuckToveKarin  JensenHanne Kvernmo RyeKirsten LundBjørg L.BertyVioleta JakobsenBerit RRufsetufsaIvar SandSynnøve H HoelPi_MesonTom-Erik FallaIngunn SEvaMonica CarlsenVariosaHeidi Nicoline ErtnæsTorill RevheimgretemorLisbeth Kingsrud KvistenG LIngebjørgsiljehusmorbreksusannaAlice NordliKarin BergReidun SvensliVidar RingstrømMetteIreneleserHarald K