Nok en perle av en bok fra Muriel Barbery! Kanskje litt enklere i formen enn "Pinnsvinets eleganse", men nok en gang satt jeg og leste og fordøyde setninger flere ganger og nøt hver side.
Viser 3 svar.
Denne boka når nok ikkje opp mot Pinnsvinets eleganse. Ho er "lausare"i formen, ein får ikkje så godt kjennskap til personane. Men nå er det jo hovedpersonen Pierre Arthens, kjend matkritikar, som er viktig med sine sterke og svake sider. Han ligg for døden og gjenkallar dei beste smakane av mat han har ete. Det eg lika best i boka, var desse skildringane av mat, - smak, utsjånad og kjensle. Muriel Barbery må vere ein gourmet sjølv, som kan skape så fine beskrivelsar.
Eg las boka på engelsk, men har lyst til å lese henne på norsk òg, for å sjå korleis omsetjaren har formulert seg om maten. Har gløymt for mykje av skolefransken min til å lese boka på originalspråket.
Denne lå under juletreet mitt i år, og nå skal jeg gå ned å starte på den; ) Gleder meg: )))
Håper jeg finner den under juletreet. trenger en god bok i jula.........