Til alle dere lærere der ute(vet at det er mange av dere her inne). Hvilke bøker vil dere anbefale som høytlesingsbok til en 6. klasse. En som klarer en fenge "alle" i klassen. Jeg leser nå ei bok av Bjørn Ingvaldsen (Nei vel da), og den slår tildels an, men ikke helt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 17 svar.

Gutten i den stripete pysjamasen, En gang, Jeg er et ubeskrivelig ondt geni og jeg vil bli elevrådsleder, Drakeguten, bøkene om kong Steve. :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tar opp tråden igjen, i tilfelle det er flere der ute med gode forslag:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Astrid Lindgrens bøker, spesielt Mio, min Mio, Ronja Røverdatter og Brødrene Løvehjerte, men også de mer humoristiske som Pippi, Emil og Karlson. Maria Gripe burde også fenge sjetteklassinger. (Klassikerne må holdes varme!)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den gamle mannnen og havet, Hemingway.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tusen takk for alle gode svar:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg kan også anbefale Arne Garvangs bøker "Muffe tar saken" og "Muffe 2". Flotte bøker til denne aldersgruppa.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hva med hemmelig dagbok for Adrian Mole 13 3/4år av Sue Townsend. SVK av Roald Dahl. Philip Pullmans triologi Det gylne kompasset, Den skarpeste kniven, En kikkert av rav. De er både spennende, fantasifulle og følelsesfulle. Jeg er veldig glad i de tre bøkene. Men, jeg er også veldig glad i Roald Dahl. Han har jeg lest for flere alderstrinn og er alltid en hit.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei, Jorunn! Jeg anbefaler Ingen dager uten regn av Ingeborg Arvola. Boken handler om sorg, vennskap, mot og lojalitet. Den har slått godt an både som høytlesning her hjemme og senere i klassen til min 11 årige datter.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tja eg kan nemne at vi fekk Robinson Crusoe lese høgt til oss då eg gjekk i 6 klasse. Den vart ikkje godt motteken av alle, men dei fleste likte den.

Eg kan anbefale bøkene om "den vesle vampyren" av Angela Sommer-Bodenburg, "det suser i sivet" av Kenneth Grahame ja også er jo Harry Potter ein stor vinner blant dei fleste =)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg husker at vi leste en bok om christoffer colombus reiser, når jeg tenker meg om tror jeg dette var i fjerde klasse, men uansett så var den forferdelig kjedelig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Artig, klassa mi leste den same boka, men vi likte den svært godt..

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg er ikke lærer, men for mine gutter var det ei bok de leste i den alderen som fenget godt: "Hull" av Louis Sachar. Det er kommet en oppfølger til denne som heter "Små skritt". Den siste har jeg ikke lest selv, men guttene likte også den godt. Hull handler om en gutt som ved en misforståelse blir sendt til en forbedringsanstalt for slemme gutter. Her er det mye fysisk slit og urettferdighet - her får de unge leserne brukt rettferdighetssansen sin og trenger gjerne å diskutere litt. Boka har en overraskende og elegant slutt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har lest flere Kurtbøker, både i 6. og 7. Det var nok "Kurt blir grusom" som var mest vellykket. Den er morsom på mange plan, og har jo, dersom man tenker i de baner, også en "dypere mening". Litt avhengig av klassen selvfølgelig, men verdt et forsøk.

God bok!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du kan kan jo prøve noen av disse: Løvegutten av Zizou Corder. Den har kommet med 2 oppfølgerbøker som heter Jakten og Sannheten. Spennende bøker! Brian Jaques har skrevet 2 flotte og spennende bøker: Skipbrudne fra den flygende hollender og Engelens bud. De to siste ble lest for 7.trinn hos oss, og ble begeistret mottatt. Vil du ha humor kommer du ikke utenom Klaus Hagerup sine bøker om Markus. Morsomme bøker!! Lykke til.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er ikke lærer, men har et forslag likevel: "Jeg tar sjansen" av Ulf Stark er en fin bok, litt flau og spennende.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Når jeg gikk i 6 og 7 klasse så leste vi noen bøker Bjørn ingvalsen, som het neivel da, jada (og noe jeg ikke husker), og som bare er superfantastisk morsomme! hele klassen likte dem kjempegodt!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Ann-ElinHanne MidtsundNorahFriskusenBjørg  FrøysaaAnna Katharina MyklebustNabodamaMarianne  SkageIngunnJBjørg RistvedtToveandreas h. o.PirelliLars Johann MiljeHarald KPiippokattaingar hPär J ThorssonKirsten LundGodemineVannflaskeNina M. Haugan FinnsonTor Arne DahlAnne Lise JohannessenMads Leonard HolvikRufsetufsaElisabeth SveeJarmo LarsenKristine Louisemay britt FagertveitGroStig TKari FredriksensiljehusmorMarianneNMona HagenritaolineTone Maria JonassenDolly DuckSolveig