Sitter nå og ser etter en bok å bestille som jeg har tenkt å lese rundt Halloween tiden, men problemet er at jeg ser ikke noe som frister helt og som ikke er "gyselig" nok. Er litt lei av politifolk og slike ting. Er egentlig mer ute etter noe overnaturlig som har overtaket og vanlige mennesker som prøver å komme seg ut av mørke makter. Det er snakk om litt mørk litteratur. Håper at disse bokforslagene som kommer er lett å få tak i her til lands. Venter spent på gode forslag!:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 18 svar.

Takker for alle som ga meg gode tips. Endte opp med å bestille boka The castle of Otranto. Men alle bokforlsagene deres er notert, så jeg tror det kommer til å bli en grøssende lesetid for meg fremover:) Så takk igjen for alle forslag:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøkene til John Ajvide Lindquist, Menneskehavn, Håndtering av udøde, La den rette komme inn.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har prøvd meg på John Ajvide Lindquist, men er ikke helt begeistret for ham. (Helt sikkert noe galt med meg). Har lest Menneskehavn som var ok, La den rette komme inn ga jeg faktisk opp, men likte Håndtering av udøde godt. Men kanskje jeg skal prøve flere av hans bøker likevel. Vi får se:) Takker for tips:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hva med den som regnes å være den første gotiske roman: The Castle of Otranto?

"The Castle of Otranto is a 1764 novel by Horace Walpole. It is generally regarded as the first gothic novel, initiating a literary genre which would become extremely popular in the later 18th century and early 19th century. Thus, Castle, and Walpole by extension is arguably the forerunner to such authors as Charles Robert Maturin, Ann Radcliffe, Bram Stoker, Edgar Allan Poe and Daphne du Maurier."

Kilde

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei hei. Bestilte The Caste of Otranto før helga en gang og fikk vite i mailen i dag at den nå er sent. Nå spørs det om jeg klarer å vente helt til Halloweendagen, altså 31 oktober. Det er jo en stund å vente. Men jeg får prøve så godt jeg kan å vente til da. Ville bare takke for tipset :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bare hyggelig!

Jeg håper du vil like den. Jeg har ikke lest den selv så det var jo et lite sjansespill å ta siden jeg egentlig ikke vet noe særlig om den, men forhåpentligvis faller den i smak. Den ble nevnt under en forelesning jeg var på forrige-forrige onsdag, derfor jeg "hadde den på lur". ;)
Kan tenke meg å lese den senere jeg også en gang det passer seg slik.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Endte opp med den siden jeg er svak for hjemsøkte slott og hus. Ser flere har foreslått lignende bøker (som jeg også skal lese i løpet av livet), og tanken på at den regnes for å være en av de første gotiske bøkene gjorde meg også litt ekstra nysgjerrig. Det er morsomt å følge med på utviklingen av diverse sjangre :) Så tusen takk igjen:) Må visst ha vært en grøssende forelesning:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den hørtes veldig interessant ut, så den er notert. Kom gjerne med flere tips. Leser jo stort sett skrekk hele året:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kom på en til nå som kan passe godt: Nekronauten av Lajla Rolstad.

"Nekronauten er en stilbevisst grøsser, en beksvart historie fra et gotisk og gåtefullt univers preget av brå død og ukjent liv. "

Jeg hadde ikke hørt om den før jeg leste denne positive anmeldelsen inne på Litteratur i Vestfold, men den vekket absolutt nysgjerrigheten min! Så den skal jeg skaffe meg selv også senere... :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nå begynner det å ligne:) Nå ligner det på den type litteratur jeg er ute etter:) Jo mørkere bøkene er desto bedre mener jeg:) Alle forslagene er noterte, men det er bare å komme med flere når dere kommer på noen. Blir alltid glad for boktips:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"We Have Always Lived in the Castle" (Penguin Modern Classics)av Shirley Jackson. Denne boka(på engelsk) har jeg vurdert å lese en stund. Den har spøkelser og alt...virker litt spooky ;p Bokkilden har en liten beskrivelse av innholdet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk, skal sjekke den ut. Sier aldri nei takk til spøkelser:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er enig med HakonH; begynn med klassikerne! Ser at du allerede har lest Frankenstein og Dracula, så jeg benytter sjansen til å anbefale Stevensons Dr. Jekyll and Mr. Hyde. Boka er spennende og original og ja, tematikken er ganske så mørk ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har lenge vurdert Dr Jekyll og Mr. Hyde. Har sett utallige filmversjoner av den boka, men boka er antageligvis mye bedre:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøkene er nesten alltid bedre enn filmene :P Uansett hvilken film, regissør eller forfatter, det er sjelden de klarer å fange "magien" i boka til filmlerretet...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er så enig så enig. Men den eneste filmen jeg kan nevne som faktisk er litt bedre enn boka og gjorde det overraskende bra er The Shining. Kubrick gjorde en enestående jobb der. Men ellers syns jeg også at bøkene er stort sett mye bedre. Å se filmversjonen blir ikke alltid det samme:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Om du ikke har gjort det allerede, begynn med begynnelsen: Edgar Allan Poe.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for tips, men prøver å unngå Edgar Allan Poe denne gang. Jeg er stor fan av ham, men jeg har lest det meste av det han har skrevet allerede. Har også lest mye av King og Koontz, og er heller ute etter noen jeg ikke har lest av før:) Prøver å utvide horisonten litt:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundReidun SvensliAlice NordliAnne LiseEileen BørresenG LTine SundalLisbeth Kingsrud KvistenHarald KAmanda AAnn Helen EmgeSynnøve H HoelFiolNorahBenedicteHeidi LConnieHildeE .PiippokattaTone HMarianneNDaffy EnglundCarine OlsrødReadninggirl30Ester SIngeborgBeathe SolbergLailaIngeborg GSigrid NygaardritaolineAnne-Stine Ruud HusevågMargrethe  HaugenEgil StangelandMartinNora FjelliNicolai Alexander StyveKari ElisabethDina