[ Slettet av bruker ]

Viser 23 svar.

Det er med lykka som
med ville dyr i skogen;
Den blir tillitsfull
og nærmer seg leirplassen din
når du ikke lenger jager etter den.

Hans Børli har skrevet dette lille diktet,
som også bør gjelde for leselykke :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

En kjær, god venn tåler et langt fravær :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Leselysten kommer tilbake. Tro meg! Dette har jeg opplevd før.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du skal bare slappe helt av:) Plutselig får du lyst til å lese en bok igjen, blir helt oppslukt, og da kan du ikke skjønne hva som gikk av deg da du ikke hadde lyst til å lese bøker:)Det går GARANTERT over:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Alt har sin tid. - Og alt er i bevegelse og forandring :-) Likevel hvem vet, lysten til å lese kan plutselig være der igjen. Ingen kjenner dagen :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

For meg er det slik at gleden over å eie bøker stundom følges av en tristesse over at man aldri kommer til å klare å lese alt man eier av bøker, for ikke å snakke om alle bøkene man ønsker seg. Jeg fokuserer da mindre på leste bøker, men nye tanker jeg får gjennom det jeg leser. Sistnevnte er ikke så kvantitativt og gir mer leseglede. Slow reading er good reading.

Godt sagt! (2) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Det er nok ikke så uvanlig og få en tretthetsfølelse i forhold til bøker, jeg har hatt et snev av det selv. Ta det med ro og når tiden er inne begynner du med ei bok du er sikker på vil falle i smak.
Sender deg en liten hilsen som Ingebjørg Kasin Sandsdalen har skrevet.

Minne kan vera
ein saltstein
ein finn attende til
som dyr i skogen

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skulle tro at "turer i fine høstkvelder" i seg selv bringer tilbake lysten, den fine stemningen gir en jo gjerne appetitt på poesi, og hvis ikke, vel, da har du alltids de stygge høstkveldene – eller jeg vil kalle dem de trivelige – da det er obligatorisk å sitte i godstolen med en bok på fanget og en kopp te dampende i hånden, mens regnet forgjeves slår mot fønsteret.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har vært der en gang. For en tid siden riktignok. I overgangen fra å være i fullt arbeid til å bli ufør, da trodde jeg at nå skal jeg lese nå, nå har jeg allverden tid. Men da møtte jeg veggen. Jeg gikk i terapi den gangen og hun jeg snakket med , anbefalte å la det ligge, bare la det gå sin gang, prøve litt med bøker som var lettleste og som jeg hadde lest før. Det gikk en stund, så begynte jeg med Mathilda av Roald Dahl. En side, så to sider og plutselig var jeg igang igjen. Nå leser jeg og strikker om hverandre og samtidig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kanskje du rett og slett er litt overmett? Du finner tydeligvis mye glede i andre, hyggelige aktiviteter - noen litt mer sosiale enn å sitte/ligge med nesa i en bok. Tror ikke det er noe å engste seg over - lesegleden kommer igjen, vær du sikker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvis du i lesingens fravær finner mer enn ellers mening i utrolig flotte ting som turer i fine høstkvelder, musikk og samtaler, synes jeg du bør slutte din leting efter en "kur" og eventuelt la bøkene komme til deg:)

Godt sagt! (3) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Som alle andre med en hobby/interesse, vil vi oppleve tilbakeslag. Flere ganger har jeg, selvsagt, befunnet meg i livssituasjoner der jeg slett ikke har hatt tid eller ork til bøkenes verden. Noen ganger er jobben eller kanskje livet selv for overveldende; man greier rett og slett ikke fokusere på annet enn her og nå.

Så utrolig bra at du i en slik situasjon greier å glede deg med andre hobbyer; ofte er en tur ut i skog og mark å foretrekke framfor ei bok… Det er deilig å oppleve noe på egenhånd og ikke bare gjennom litteraturens skildringer!

Når det er sagt, må jeg innrømme at jeg av og til har følt en intens desperasjon når jeg har vært i dine sko; savnet etter bøkene og ordene kan være overveldende! Min løsning har da vært å lese helt andre bøker enn jeg vanligvis leser eller å lese bøker som er utrolig givende, men heldigvis så korte at man kan fortære dem i løpet av noen timer. Her kommer en liste over anbefalinger av korte bøker, flere av dem finner du i bokhylla på nb.no. Håper dette kan hjelpe ;)

*Skuespill av Shakespeare

*The Importance of Being Ernest (Wilde)

*The Great Gatsby (Fitzgerald)

*Opptegnelser fra et kjellerdyp (Dostojevskij)

*Ivan Iljitsj’ død (Tolstoj)

*Årstid i helvete (Rimbaud)

*Skuespill av Ibsen

*Hundehjertet (Bulgakov)

*Naustet og/eller Andvake (Fosse)… eller noen av skuespillene hans

*Sug (Løveid)

*The Old Man and the Sea (Hemingway)

*Doktor Glas (Söderberg)

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]
[ Slettet av bruker ]

Ja, jeg ønsker deg lykke til!
Men du, ikke press deg. Lytt til de kloke rådene du har fått om å ta tiden til hjelp. Livet går i bølger. Plutselig en dag er leselysten tilbake - helt av seg selv.
(Ps skal sende deg et lite dikt når jeg kommer hjem og finner det :-))

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hadde det på samme måte selv når jeg var student. Jeg taklet ikke andre bøker, ikke engang i feriene. jeg har jo andre interesser også, og der og merker jeg ting går veldig i perioder. Tror det er ganske normalt, og leselysten din kommer nok tilbake når du minst aner det. Så slapp av og kos deg med alt det andre som gir mening for øyeblikket.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har det litt sånn selv akkurat nå. Det kommer i perioder uten forvarsel. Jeg pleier å kompensere med å kjøpe bøker, for det å snoke rundt i bokhandel (fant "Visning" innbundet i dag for 99:-) eller antikvariat eller loppemarkeder (det er en i morgen), går jeg aldri lei. Og da får jeg jo holde i bøkene.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Føler med deg! Men det virker som du tross alt takler det fint da. Og jeg er sikker på at det er forbigående. Eneste rådet jeg kan gi er: ikke stress!

Godt sagt! (3) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Sist sett

Kirsten LundKjell F TislevollMonica CarlsenAnniken RøilPiippokattaHarald KHilde H Helsethandreas h. o.Ellen E. MartolHelen SkogBertyBerit RJarmo LarsenTuridmajaTheaEgil StangelandEster SAgnete M. HafskjoldAnneWangAlice NordliTonesen81Jan-Olav SelforsTanteMamieHenrik  Holtvedt AndersenMorten BolstadLisbeth Marie UvaagTine SundalDemeterMargrethe  HaugenEli HagelundGodemineMads Leonard HolvikHilde Merete GjessingVibekeTherese HolmmarithcIreneleserkntschjrldmay britt FagertveitMathias