Da er "Berømte menn" lest, og Tunström fornekter seg ikke. En velkomponert og språklig sterk roman, men lystig var den ikke. Så jeg forsto ikke helt Tao's kommentar om at munnvikene var limt oppover. For meg ble denne fortellingen fra småbysverige et sterkt møte med en forvirret pedantisk sjel og med absolutt tragiske over- og undertoner.

Jeg jobber meg videre nedover lista på leit etter smilet, varmen og de virkelig gode følelsene.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Bare vent til du åpner og begynner å lese om de sprelske og litt sprøe folkene i fjellandsbyen i boka Klokken i Makedonia. Smiler du ikke da......ja da er smilekurs neste hehe.
Røde mølle eller Moulin Rouge er nok annerledes men den som vil sitte som Carlons lim. Fint å få utvidet sin viten når det kommer til livet på Montmartre blandt kunstnerne og de "damene" som var en del av miljøet på slutten av 1800 tallet.
Du har mye bra i vente.
Så fint at du melder tilbake det liker jeg godt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Må jo si fra når jeg får så mange gode tips her inne. Nå er jeg i gang med Mytting. Ikke akkurat tipset herfra, men fra annet hold. Og det er en forfatter jeg har bestemt meg for å lære å kjenne. Senere blir det nok både klokker og røde møller. Jeg har god tid. Jeg er bare 52. For øvrig er jeg ikke kjent for å trenge smilekurs. De kommer som regel helt av seg selv.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg ser kanskje litt morsk ut på profilbildet men "gullørna" gir et feil bilde av personen bak. Forresten tok jeg bilde av ørna for den sto utenfor spillekasionet i Monaco som en del av en utendørs kunstutstilling.
Den har sikkert tapt penger på spill slik min venn Dostojevskji gjorde.
Jeg er eldre enn deg så jeg har litt dårligere tid, leser det jeg får tid til med fornøyelse :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Mytting fikk fram godfølelsen. Hestekrefter er hans debutroman, en slags Rotløs ungdom fra Ringebufjellet. Nær, varm og god fortelling. Den mannen skal vi se opp for framover. :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Interessant, jeg tror jeg har sett et intervju med forfatteren ang. denne boka på tv.
Jeg er nettopp ferdig med "Avgjørende dager" av Hans Blix, den satt som et skudd. Det er jammen ikke mange her inne som har den, synd for det er ei flott faktabok. Jeg skrev en liten kommentar til boka og håper flere fatter interesse for den.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Hilde H HelsethCathrine PedersenKirsten LundAgnete M. HafskjoldTine SundalBeathe SolbergTjommiLene MBjørg Marit TinholtConnieToveJakob SæthrealpakkaPär J ThorssonHarald KSynnøve H HoelFindusEllen E. MartolDaffy EnglundMonica CarlsenIngunnJKarin BergIngeborg GEli HagelundGrete AastorpAkima MontgomeryNora FjelliAnniken RøilAliceInsaneBård StøreHeidiMathildeRonnyKjell F TislevollIngunn SOleMarit HåverstadFriskusenIreneleserJørgen N