Jeg er sikker på at trykte bøker blir borte om noen år. På samme måte som jeg er sikker på at antall bokutgivelser kommer til å øke. Ikke minst fordi produksjonskostnadene er nær null når det gjelder elektroniske bøker.

Og alle disse bøkene må organiseres på et vis. Slik at vi klarer å finne igjen de bøkene vi er interessert i når vi trenger de.

Og det er vel nettopp det bibliotekarer gjør? Sorterer, strukturerer og finner igjen bøker. I dag fysiske bøker, magasiner og publikasjoner.

I morgen elektroniske.

Og antallet øker.

Så vi trenger flere bibliotekarer.

Og du bør velge utdannelsen du har lyst til :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 1 svar.

De elektroniske bøkene er allerede på vei inn i bibliotekene. Vi trenger ikke se lengre enn til vårt naboland Sverige, hvor man med eget lånekort kan låne e-bøker.

Uansett format, streaming, mp3, PDF el. l., skal man finne igjen bøker må de ganske riktig organiseres. Bibliotekfaglig kaller vi det å katalogisere bøkene. Om dokumentene er elektroniske eller i papir eller på CD spiller ingen rolle. ;)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Elisabeth SveeStig TMarit HåverstadVannflaskeMorten MüllerJan-Olav SelforsHarald KPer Åge SerigstadHeidi BBPär J ThorssonIngunnJSilje HvalstadIngeborg GDaffy EnglundKirsten LundTorill RevheimsomniferumEgil StangelandAvaDanielConnieRufsetufsaNinaFarfalleIreneleserBjørg RistvedtHilde Merete GjessingCecilie69Anette SBjørn SturødHilde H HelsethJarmo LarsenLisbeth Kingsrud KvistenTone SundlandAlice NordliMarianne  SkageBeathe SolbergGro-Anita RoenKaramasov11Nina G