Forfatteren Barbara Ehrenreich har skrevet "Smile or Die" som et oppgjør med forestillingen om at individet selv har ansvaret for sin egen skjebne, og at alle problemer kan løses ved hjelp av positiv tenkning.

Her er Barbara Ehrenreichs foredrag på YouTube.com om dette temaet. Foredraget er illustrert av RSA Animate. Takk til bloggen Virrvarrs roteloft som var stedet der jeg ble oppmerksom på dette foredraget!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Dette var en god bok, men jeg merket at noen kapitler interesserte meg mer enn andre. For eksempel synes jeg det var mye mer interessant å lese den personlige historien om kreften og ideene om om å "tenke seg frisk", enn å lese om "motivating business". :)

En ting jeg ikke skjønner helt er at originaltittelen (i Amerika) er Bright-sided, men at den blir kalt Smile or Die i Storbritannia?

Skal sjekke ut det foredraget nå, takk for link. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har ikke rukket å lese denne boken ennå - men jeg har store forventninger, etter å ha lest Ehrenreich tidligere. Din kommentar er interessant - spent på hvilke reaksjoner jeg selv vil ha på de ulike delene.

Det der med at bøker endrer tittel (og omslag) når de vandrer fra US til UK eller motsatt, har jeg også undret meg litt over - men det er vel de respektive markedsavdelingen i forlagene, da, som har kommet til at det er forskjell på hva som appellerer til henholdsvis amerikanske og britiske lesere. Og dét kan man jo forestille seg at det kan være noe i... Men at det skaper kludder i databasen her over hos oss, det er det ingen tvil om: sist jeg sjekket, fremstod det som "Bright-sided" og "Smile or Die" var to vidt forskjellige bøker, hvis eiere ikke hadde noe med hverandre å gjøre...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Leseberta_23BenedikteHelena EGrete AastorpEileen BørresensomniferumLisbeth Marie UvaagTone HGrete AmundsenAnne-Stine Ruud HusevågKristina Jernstrøm LyseboritaolineKirsten LundCecilie MLailaHeleneEgil StangelandLene AndresenMorten MüllerGodemineStig THilde Merete GjessingHilde VrangsagenMarit HøvdeInger-LiseIreneleserG LIngunn STerje MathisenCarine OlsrødAneKorianderBjørg L.Julie StensethKarin BergPi_MesonJarmo LarsenTatiana WesserlingHarald KRune