Denne boka burde vært pensum på journalistutdanninga. Få skriver så bra som Grytten. Det beste med 50/50 er at Grytten skriver et lite etterord til hver tekst, som til bt-intervjuet "O. J. heime på prøve": "...rykta fortel at då Ap i Bergen skulle oppsummere sin valkamp, meinte dei at dette intervjuet var blant dei verste presseetiske overtramp i norsk avishistorie. Dei skal også ha meint at einaste tabben dei gjorde, var å glømme å be om å få lese gjennom teksten før han kom på trykk". En av mine favorittekster i denne samlingen er "Til Pia Myrvold, onsdag med sol", som slutter slik: "stille går eg ned til henne eg elskar, og legg meg inntil henne, pustar saman med henne, så enkelt er det, det einaste ein kan gjøre, er å halde på, halde fram.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Jeg har nå lest omtrent 150 sider av 50/50 og koser meg med den. Det eneste er at jeg synes Grytten går litt i sirkel når det gjelder populærkulturreferansen. Det blir litt mye Cohen og andre pop/jazz helter. Også litt mange språklige gjentagelser. Men bra bra bra!!!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er enig i de språklige og tematiske gjentakelsene, men de tematiske liker jeg. Jeg innbiller meg at det er et bevisst valg for å gjøre en sånn samling litt tettere og mer sammenhengende.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

jeg kan lett tenke meg at jeg har en tendens til å bli litt ukritisk til Grytten (har bodd noen år i Odda ...). Har du noen eksempler på språkelige gjentagelser? Har akkurat skrevet her inne at jeg ikke klarer å lese mere Camilla Lackberg fordi hun har en tendens til å bruke setninger som "det var ikke det at"...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Alice NordliLilleviMathiasPiippokattaKirsten LundJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MHarald KLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnieStig TNerakntschjrldMarit HøvdeTurid KjendlieVioleta JakobsensomniferumRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesBente Nogva