Å "bedømme" en bok som dette er vanskelig. Jeg kunne sikkert pirket litt på språket, hvordan boka var oppbygd osv, men det føles litt meningsløst. Poenget er at dette er en viktig bok og en sterk historie som er verdt å lese.

Første del handler om Arnfinns oppvekst. Om hvordan han skammet seg og prøvde å undertrykke legningen, og hvordan han fant veien "ut av skapet" ved hjelp av troen sin. Om hvordan han gikk fra å være et prakteksemplar av en bedehuskristen, til å bli helt utstøtt av miljøet sitt nærmest i løpet av natta. Om hvordan noen, blant annet foreldrene, heller ønsket ham død enn homofil...

I andre del er Bibelen utgangspunktet, det vil si de delene av dem som blir brukt av bokstavtro kristne til å fordømme homofili. Arnfinn argumenterer mot bruken av disse og setter dem i perspektiv med resten av Bibelen. For eksempel spør han hvordan kristne kan bruke mangel på formering som argument for at homofili er galt, mens heterofile par som ikke kan få barn er helt greit?

Helt til slutt er det et veldig interessant intervju med en professor i teologi der argumentene hans blir utprøvd.

Før jeg leste denne boka skjønte jeg ikke hvordan homofile kunne tilhøre denne religionen, men nå ser jeg litt annerledes på det. Og jeg har nye argumenter i bakhånd hvis jeg skulle havne i en homofilidiskusjon. ;)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Enig med din "bedømmelse" av boken, en utrolig sterk historie som absolutt bør leses! Måtte smile litt når jeg så din siste kommentar da jeg har en veldig konservativ kristen venn som er imot homofili p.gr.a. dette med Bibelen. Dette er en bok han garantert får i julegave ;) Tror alle konservative kristne ville ha godt av å lese denne.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Ivar SandKirsten LundMonoiskTove Obrestad WøienAneLisbeth Marie UvaagTatiana WesserlingJBRandiAnne-Stine Ruud HusevågNina SolåsRufsetufsaPer Åge SerigstadMarit AamdalNtotheaLilith NagelMorten JensenMargrethe  HaugenEivind  VaksvikTheaAnn ChristinJulie StensethGretheFVibekeMarit HåverstadRandiAStig TTine SundalNorahAndreas HesselbergAvaWencheHarald KG LsvarteperINA TORNESEvaIngebjørgVannflaskeFrode Tangen