Diktsamlinga "Kjensla av at det ikkje regnar andre stader enn her" av Øystein Orten er ein av dei finaste bokomslaga eg veit om. Fargane harmonerer perfekt, biletet skapar eit nostalgisk sus over boka, det same gjer tremønsteret. Tittelen på diktsamlinga får det heile til å henge saman, eller ikkje? Det er det som gjer dette omslaget så interessant. Du får lyst til å lese. Skulle gjerne visst heile historien bak omslaget, men det er det berre forfattar Øystein Orten og omslagsdesigner Jesper Egemar i Blæst design som veit. Boka kom ut på Samlaget i 2004. For designinteresserte kan eg anbefale bloggen The book design review (nytimesbooks.blogspot.com/). Ikkje i drift lenger nå dessverre, men vel vert å kikke i arkivet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 8 svar.

Så lenge jeg slipper filmomslag på bøker går det stort sett greit. Men jeg liker bokomslagene på Richard Yates' bøker (innbundet). Rømlingen og For mye lykke av Alice Munro har også bokomslag som har falt i smak hos meg :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Liker godt omslag som "Tusen strålende soler", "Øya", "Hotellet på hjørnet av bitter og søt" og lignende. De har fine, varme og duse farger med enkle motiver.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg synest dette bokomslaget er spesielt pent. Boka heter "Troskapseden" og er av Nobellpris vinneren Samuel J. Agnon.
http://bokelskere.no/bok/troskapseden/272036/

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Å, det fins mange fine, men noen favoritter er jo de i Twilight Sagaen og Southern Vampires. Noen i House of Night er også ganske fine.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Twilight-bøkene er flotte! Jeg er veldig glad i Blæst design (http://www.blaestdesign.no) sine bøker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

The Book Thief! Liker stilen veldig godt, med gammelt papir og bare en enkel tegning. Enkelt og pent. Og så passer det perfekt til boka. (Og jeg skjønner virkelig ikke hvorfor de har brukt en helt annen skrifttype på det norske...)

Liker også veldig godt omslaget til Journalistjævler og andre bøker i den stilen. Det enkle er ofte det beste.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hehe...kanskje ikke mitt favorittomslag, men må bare nevne det likevel :p Kom akkurat over boken; "Døden og pingvinen" av Andrej Kurkov. Og bokomslaget fikk meg i godt humør på sekundet. Det er artig, kult...det er helt briliant!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg fikk så lyst på min egen pingvin etter å ha lest den boken. Hvis ikke du har lest boken enda kan du glede deg til å bli bedre kjent med Misha og Misha-non-penguin og resten av gjengen =) Omslaget er tøft!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Berit RJarmo LarsenTuridmajaTheaPiippokattaEgil StangelandEster SAgnete M. HafskjoldAnneWangAlice NordliTonesen81Jan-Olav SelforsEllen E. MartolTanteMamieHarald KHenrik  Holtvedt AndersenMorten BolstadLisbeth Marie UvaagKirsten LundTine SundalDemeterMargrethe  HaugenEli HagelundGodemineHilde H HelsethMads Leonard HolvikHilde Merete GjessingVibekeTherese HolmmarithcIreneleserkntschjrldmay britt FagertveitMathiasLene AndresenMorten MüllerReidun SvensliMarenGrete AastorpLinda Rasten