Er det av betydning hva boka er kledd i fra forlaget. ? Jeg er like glad i innholdet , forfatteren og historien men kjenner at jeg irriterer meg når det er i pocket utgave, Men hva gjør jeg da, når jeg ikke får tak i innbundet fra forlaget?. Tvangstanker at det skal stå kun innbundne bøker i stuas bokhyller og pocket på ferie og i en hylle på soverommet.?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 18 svar.

Før ville jeg aller, aller helst ha alle bøkene mine i innbundet utgave. Nå ser jeg litt annerledes på det. Noen bøker kommer jo ikke ut innbundet i det hele tatt. Dessuten synes jeg pocket har sin sjarm over seg også, og jeg liker at bokhylla mi ser litt rotete ut med bøker i forskjellig høyde og utgave osv. :) Det eneste er at bøker som er i serie må være like, ellers får jeg kløe. :p

Men én ting jeg nesten har litt angst for, er at noen bøker i pocket har et helt annet design enn den innbundne utgaven og ser "billigere" ut. Sånn som dette (sammenlignet med dette). Eller når det står pocket på boka. (Takk, kjære Aschehoug, jeg kan se at det er en pocketbok...) Jeg innbiller meg også at det oftere er terningkast og anmeldelsesutdrag på pocketbøker enn innbundne bøker? Det er stygt. Vil ikke ha det. Så snobbete er jeg. :p

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ironisk nok var jeg ekstremt opptatt av bare å ha plettfrie, innbundne bøker da jeg var barn/ungdom/student, selv om jeg selvsagt hadde dårlig råd. Trolig kom det av at vi hadde lite bøker hjemme… Kanskje trodde jeg det hadde et eller annet med klasse å gjøre - jeg ville jo gjerne framstå som både intelligent og intellektuell! Pocketbøker var bannlyst hos meg og nåde den som ødela en av mine skatter med eselører! Den store drømmen var, og er fremdeles, et gigantisk bibliotek i eget hjem!

Etter hvert som jeg ble eldre og behovet for bøker økte (det koster å lese 2-4 bøker i uka!), fikk materialismen vike for leselysten... Kanskje kunne jeg kjøpe pocketbøker, for eventuelt å gjøre nyinnkjøp av bøkene jeg virkelig ville bevare? Jeg gikk noen runder med meg selv, kjærtegnet de nesten uleste, skinninnbundne og antikvariske Bjørnstjerne Bjørnsons samlede verker og innså at, tross alt;

Ei bok er ikke en pyntegjenstand, den er rett og slett en bruksgjenstand. Verdien på boka du har i hylla di måles ut i fra hvor mange som har lest den, hvor mange som har likt å lese den og i aller høyeste grad hvor mange som har fått noe ut av å lese den. Eselører, notater, brukkne bokrygger og til og med rødvinsflekker er velkomne hos meg i dag; det er vel tross alt bare de uleste bøkene som får stå aldeles ubesudlet, med perfekte smussbind og rake rygger i våre bokhyller?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ja , etter noen runder med meg selv og lommeboka må jeg innse dette jeg også. Det blir jo sånn etter at man får noen år på baken at man ikke bryr seg så om hva andre tenker . Ville som du Anja sier ha en flott bokhylle med plettfrie bøker ( jeg lånte ikke bort en eneste bok, redd for at de skulle lage eselører eller søle mat / drikke på boka ) Nå foreslår jeg bøker som jeg gjerne låner bort, som vi kan snakke om etter at begge har lest den. Jeg har førøvrig ryddet i bokhyllene mine denne uken, det havnet noen pocket der også, det ble faktisk veldig ok, selv om de er noe klemt og litt gjemt innimellom, he he jeg jobber med meg selv.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er glad i vakre stive permer, men samtidig er jeg glad i mine slitte pocketutgaver, med notater i og eselører. Enkelte av dem faller nesten fra hverandre, etter å ha blitt holdt av mange hender.Disse fillete, men geniale bøkene står stolte ved siden av mine prakteksemplarer. Og for meg er det helt greit. Skjønner at du vil ha orden, og det er nok ikke tvangstanker. Men, slik er det ikke i mine hyller ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er student, så for meg handler det mest om hva som er best økonomisk sett;P Men det er uansett ganske greit, for jeg foretrekker pocketbøker. Jeg herjer ikke så mye med bøkene, så selv de billigste utgavene overlever å bli lest flere ganger. Og så er slitte bøker litt sjarmerende da!:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kjenner meg veldig igjen her. Jeg kjøper bare bøker som er innbundet og de som kjenner meg og kjøper bøker i gave vet godt om denne "fobien" :)
Det har vært bøker som jeg har ønsket meg som ikke har vært å oppdrive som innbundet. Har derfor kommet frem til at jeg kan akseptere bøker som er heftet hvis det er den eneste muligheten.
Pocketbøker derimot får ikke plass i bokhylla mi hehe

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da er vi ikke alene. Men ei her sa at hun kjøpte pocket hvis det ikke var mulig å få tak i innbundet , og skiftet den ut senere , hvis innbundet dukket opp. !! Den er jo grei.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har faktisk aldri tenkt på det. Jeg syns såklart innbundet er penere å se på, men samtidig er pocket ganske mye enklere. Ikke så tunge, ikke så tykke, osv. Men selvfølgelig så har jo pocket negative sider også. Sidene detter fort ut og bøkene blir fort slitt. Så jeg syns det er det samme. Har mest pocket bøker da. Men èn tvangstanke har jeg med sånn: Hvis jeg kjøper bøker i en seie vil jeg helst at alle bøkene er "likt kledd"!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er ikke så veldig nøye på det heller. Men har jeg først en bok i en serie innbundet må resten være det også... og serier som er innbundet/pocket i flere utgaver må helst være samme utgave og selvfølgelig begynner jeg en serie på engelsk må alle være engelsk

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så klart! Akkurat det samme her!!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Enig! Sånn må det være hos meg også, hehe... :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det har jeg faktisk ikke tenkt på. Men nå har vi alle bøkene på et eget rom da, og ikke i stua så ingen ser de uansett. Men jeg hadde nok i hovedsak satt fram de bøkene som er innbundet om jeg skulle hatt de i stua, rett og slett fordi de er penere å se på.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har bare innbundne bøker stående framme (og en "pocketeske" i kjelleren). Det er to unntak i bokhylla i stua; "Tirsdager med Morrie" og "Veronika vil dø"... De har heller ikke det vanlige pocketformatet, og skiller seg ikke så ille ut:-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg vil helst at min bokhylle skal ha kun innbundet, men noen ganger, som du nevner over, er det vannskelig å få tak i en innbundet utgave. Da pleier jeg å kjøpe pocketen for i hvertfall å ha sikret meg en utgave av boka, også jakter jeg på den innbundete som jeg i ettertid eventuelt kan bytte ut pocketen med :) Innbundet er jo så klart visuelt penest. Også føles det så mye mer lukseriøst av en eller annen rar grunn :p

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Helt enig - bøker skal kunne brukes- tas ut og tittes på, settes inn igjen, tas ut igjen, leses osv. I mine personlige bokhyller plasseres pocket og innbundne om hverandre - men,- og der er jeg nok litt drevet av systemtvang - de står i alfabetisk rekkefølge. Litt enklere å finne,da, synes jeg. hva med bokhyller som er ordnet etter farge? har sett det,også - virker vanskelig å finne fram i, syns jeg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jo, det er innbydende med ei spennende bokhylle som er litt hulter til bulter med alle typer bøker- hos alle andre enn hos meg liksom. Føler at de bokhyllene er et skattekammer men kanske disse bokhyllene eier gamle arvede bøker, funn som eieren er så heldig å ha. Med ekte skinn, litt slitt, minner om virkelig gamle dager. Hos meg er det nok mest blanke, stive bøker , fremdeles uten slitasje , bare litt gulere i arkene. Også sitter det jo litt i meg at pocket liksom ikke er helt ekte. !! Dumt men sånn tenker også enkelte om serieromaner, de skal liksom ikke stå blant de forfatterne som er med i forfatterforeingen etc. Hmmm Startet jeg en ny diskusjon nå tro , he he. OM serieromaner. !!!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jo mere brukt bøkene mine er, jo mere glad blir jeg i bøkene mine også, paperback eller hardback, spiller ingen rolle. Jeg blir glad når jeg får tilbake en lånt bok og oppdager både eselører og litt flekker. Bøker skal slukes og brukes! Og pb. er jo mye bedre å drasse rundt på enn hb, man leser jo ikke bare hjemme, men på trikken, bussen, ferja, i køen, på hytta, på stranda, hos svigermor osv ... :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

WencheTerje MathisenBookiacLars Johann MiljeritaolineKirsten LundHanneVigdisPer LundWilliam BillisonBjørn SturødINA TORNESLinda NyrudSivHarald KJarmo LarsenTor Arne DahlVannflaskeNicolai Alexander StyveCarine OlsrødDagfinn JakobsenMarianne  SkageAlice NordliGro-Anita RoenIngeborgChristofferHilde Merete GjessingIngunnAnne-Stine Ruud HusevågIngunnJDiddiHanne Kvernmo RyeIngeborg GCecilie EllefsenTone HLinda PaulsenNils PharoTorill RevheimHeleneÅsmund Ådnøy