Jeg har tenkt på dette: Det er flere bøker jeg har lest (lånt på biblioteket eller av andre) som jeg virkelig ønsker å eie, ha i bokhyllen og komme tilbake til. Så fint om jeg kunne ha registrert boken både under "har lest" og "ønsker meg"! Kanskje finnes det en bokelsker der ute som kunne tenke seg å selge meg akkurat denne boken, gi meg den, eller bytte den i en annen bok som jeg har.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Jammen dette kan du få til, Lillevi - hvis du legger inn den samme boken i boksamlingen din to ganger! Prøver du på det, får du nemlig beskjed om at boken er lagt inn i samlingen din fra før, og spørsmål om du virkelig vil legge den til en gang til? Bekrefter du da, får du to eksemplarer av samme bok i boksamlingen. Og deretter kan du velge å merke den ene som "har lest" og den andre som "ønsker deg"...

Test, så skal du se om ikke dette fungerer?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk skal du ha, men noe går galt. Når jeg prøver å registrere en bok for annen gang, får jeg ikke spørsmål om jeg virkelig vil gjøre det. Jeg får opp boken som f.eks. "har lest" - og er like langt. Legger jeg den da inn som ønske, forsvinner den som "har lest", og omvendt. Hva gjør jeg feil?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tror ikke du gjør noe feil...! Jeg testet hos meg nå: Jeg leste i går ferdig en bok utkommet i 2010; den er det bare to bokelskere som har registrert, hvorav jeg er den ene. (Boken er Gypsy Boy av Mike Walsh.) Det stod altså at boken fantes i TO boksamlinger. Så gikk jeg inn på boken og endret fra "har lest" til "ønsker deg". Da ble opplysningene om at jeg har lest boken, samt lesedato, beholdt. Samtidig fremkom det at boken fantes i TO boksamlinger og var ønsket (bursdagskake-ikonet) av EN person. Og i min boksamling stod boken nå BÅDE i bokhyllen jeg hadde satt den i etter ferdiglesning ("Samfunn:FolkTidSted") OG den var blant bøkene i den automatisk genererte "Ønskelisten" (NB: jeg har flere bokhyller jeg har kalt "Ønskeliste---" også - glem dem i denne sammenhengen, er du snill!!!)

Kan dette hjelpe deg?

P.S. Når jeg tidligere har fått spørsmålet om å bekrefte/avslå dobbeltregistreringer, så har det nok dreiet seg om bøker der det har eksistert ulike utgaver. Der VET jeg at jeg har klart å legge inn f.eks. både innbundet og pocket, når jeg har lagt inn feil versjon i første omgang, og så snubler over rett senere.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da har jeg kommet et skritt videre. Jeg har opprettet en bokhylle som heter Ønskeliste. Jeg legger en lest bok i denne bokhyllen. Det som blir borte på denne måten, er sjangeren. Står boken i bokhyllen "ønskeliste", kan den ikke samtidig være merket f.eks. "sakprosa" eller "roman". (det er kanskje ikke så viktig?)
Spørsmål om dobbelregistrering har jeg ikke fått på noen av disse bøkene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du har så absolutt funnet en måte å gjøre det på - men har du sett at hvis du henter frem din egen Boksamling-side, og scroller litt nedover, så har du i høyrespalten underBokhylle-oversikten en annen kategori som har overskriften Vis? Og under VIS ser du blant annet ordet Ønskeliste. (I skrivende stund har du 9 bøker i den ønskelisten, kan jeg se...)

Hvis du bestemmer deg for å beholde den ønskelisten (der du har 9 bøker nå) som telleapparat for bøkene du ønsker deg, så kan du oppe under Bokhyller putte den aktuelle boken i en "sjanger-bokhylle" du selv har satt navn på...

Vel - det er bare en mulighet; vi har nok alle våre høyst individuelle metoder for forsøksvis å holde styr på bøkene våre.... ;-)

(Ang. spørsmålet om dobbeltregistrering så VET jeg at jeg har fått det i blant - men tydeligvis er jeg ikke i stand til å gjenskape den situasjonen nå i kveld. Beklager! Jeg mente jo ikke å skape mer forvirring hos deg....)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nettopp! Det var akkurat det du skisserer som var mitt ønske å få til. Siden jeg ikke klarte det, fant jeg den alternative måten. Takk for din interesse! Jeg får prøve litt til.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

may britt FagertveitKirsten LundEmil ChristiansenVibekeHarald KFarfalleLailaLars Johann MiljeEirin EftevandrubbelDagfinn JakobsenMette-MLene AndresenNora KjærstadTom-Erik FallamarithcRonnyRandiAKetilRisRosOgKlagingHanneGodemineAjiniakraPi_MesonTor-Arne JensenHilde H HelsethIngvild RosslundPiippokattaBeathe SolbergDolly DuckgretemorAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLisbeth Marie UvaagAnn-ElinTanteMamieLinda RastenMads Leonard HolvikAnn EkerhovdBerit B LieHege