Dette er deb fascibnerende historien om Greg Mortenson som er i ferd med å sette dype spor etter seg som bygger av skoler i Afganistan og Pakistan. Det er i første rekke skoler for jenter, og han ikke bare bygger dem, han sørger også for finansiering av drift når skolen er ferdig. Det er historien om hva som kan utrettes ved stedighet og idealisme, ved evne til å lytte og til å skape tillit. Jeg syns ikke det er stor litteratur, men boka er likevel i høy grad leseverdig - også som et innlegg i debatten om hvordan krigen i dette området kan vinnes.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Jeg er så enig i det du skriver her. Boka var fort lest, men gjorde dypt inntrykk på meg.
Jeg blir så imponert over mennesker som tør og orker å stå på for en så viktig sak. Skoler, og da spesielt skoler for jenter i denne delen av verden, er det enormt viktig å jobbe for!
Utdannelse og kunnskap skaper mer fred enn våpen og bomber.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Etter min mening er det å kunne lese noe av den viktigste kunnskapen et menneske kan tilegne seg. Her i Norge er det nesten utenkelig å ikke kunne det, men etter å ha møtt mange flyktninger/asylsøkere så er det ingen selvfølgelighet mange steder i verden. Takk for at det finnes mennesker som Greg Mortenson som faktisk gjør noe, og får det til. Og ikke minst at finnes mennesker i alle avkroker som har evnen til se at kunnskap er viktig.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg elsket denne boken! Mest fordi den er utrolig fascinerende med henhold til hvordan forfatteren oppfører seg i forhold til de lokale, og har et åpent sinn til alle skikker og tradisjoner de praktiserer. I tillegg er den en utrolig inspirasjon for hvordan enkeltmennesket kan gjennomføre store forandringer. Denne boken kunne jeg ønske alle politikere og statsledere ville lese!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Turid KjendlieVioleta JakobsenHarald KsomniferumPiippokattaStig TKirsten LundRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasKatrinGVibekeAvaCarine OlsrødReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad WøienNina