John Stossel er en amerikansk liberterianer, han er for "small government" og "free markets." Denne boka presenterer en rekke systemiske problemer i statsapparatet, samt misforståelser hos folk om emnet, samt en rekke anekdotiske eksempler på problemer med statlige prosjekter, reguleringer, lover og diverse tiltak.

Som oftest har det med "unintended consequences" å gjøre, dvs. prosjekter og tiltaks som ser bra ut på papiret men når det blir satt ut i lov så har det ofte merkelige konsekvenser, og ofte gjør det at det virker helt mot sin hensikt. Eksempler her er reguleringer av bedrifter, som han mener ofte gagner de store bedriftene, mens de små blir konkurs pga barrierer mot å komme inn på markedet. Videre kritiserer han lovverket som gjør at det er utrolig profitabelt å være advokat i USA. Og veldig vanskelig å forsvare seg mot søksmål, enten man vinner eller ikke, fordi kostnadene er så store, og rettsakene så langdryge blir det store tap for den anklagede uansett. Han kritiserer også det han kaller "the totalitarian left," og hans møter med mennesker av en slik politisk ideologi.

Liberterianerne har produsert og fortsetter å produserer bøker som bruker de samme argumentene som stossel, men de færreste av de har reist rundt som journalist og inspisert tusenvis av bedrifter, statlige foretak og intervjuet massevis av mennesker og konkrete konsekvenser av statlige foretak. John Stossel vet hva han prater om.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Roger MartinsenJulie StensethIngeborgSimen "Boktimmy" IngemundsenBerit B LieMonica  SkybakmoenLabbelineThina NordtveitTorill Elisabeth RevheimK. H.AtmanCecilieLibraritas vVersionMarianneIngeborg GSolkntschjrldellinoronilleMonica CarlsenEivind  VaksvikSigrid NygaardTone SundlandAnjaHarald KReadninggirl20LailaKaren RamsvikHeidi Nicoline ErtnæsKikkan HaugenHeidi LcamillafornixErlend Rødal VikhagenNabodamaDemeterAjiniakraKaroline in WonderEster SPirelliErik