Jeg så akkurat på Dagsrevyen at Grotten, statens kunstnerbolig, blir ledig. Har dere noen gode forslag til hvem som bør flytte inn der? Husk at det er alle typer kunstnere.

Det svirrer mange navn i hodet mitt, men det er ingen som har pekt seg ut som en selvfølge ennå. Og noen aktuelle er jo så gamle at de bør slippe å måtte flytte på seg! :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 17 svar.

Jeg går inn for at vår eminente multikunstner Ketil Bjørnstad skal kunne få bo i Grotten.En produktiv,flott og mangfoldig kunstner som fortjener en sånn påskjønnelse.

Godt sagt! (2) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]
[ Slettet av bruker ]

Artig idé! ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nå er tiden kommet for å la en kvinnelig kunstner flytte inn.
Der er sikkert en fremragende kjeller som hun kunne oppbevare alle sine rødvinsflasker. Denne "hulen" er sikkert ypperlig for henne, der hun kan sitte å "grave" fram nye personligheter alla grisebønder og andre dysfunksjonelle typer til bøkene sine. Er sikker på at det sitter mye rart i veggene som hun kan dra nytte av.

Grotten må passe ypperlig for Anne B. Ragde. Jeg heier på henne :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kan være med på at det gjerne må komme en kvinnelig kunstner til Grotten denne gangen. Men Anne B. Ragde? Nei - da er jeg ikke med lenger, beklager! Derimot kanskje maleren Ida Lorentzen? Ellers har jeg - kjønnsperspektivet til side - mye til overs for forslaget til Ellen Martol om Arve Tellefsen, også...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg støtter veldig tanken om en kvinnelig kunstner nå, - men ikke Ragde! Jeg har dessverre problemer med å finne en kvinnelig forfatter som peker seg spesielt ut:-( Kanskje en lyriker? Ellers støtter jeg forslaget om Ida Lorentzen, og det har vel ikke vært noen billedkunstner der før? Men vi har jo også skuespillere, - hva med Nationaltheatrets nye "leading lady", Kjersti Holmen? Og da følger vel mannen, Sverre Anker Ousdal, med på kjøpet? To verdige beboere!

Og så - leser jeg i avisen i dag - er det en som foreslår at Grotten heller gjøres om til et museum, som Wergelands dikterhjem, - det var jo han om rett og slett fikk bygget huset, og over ham har vi jo ikke noe hjem som minnesmerke, slik vi har over alle de andre store forfatterne! Jeg kan ikke annet enn å synes at det også er en god idé, selv om jeg også er enig i at det er riktig og viktig at vi har en æresbolig for kunstnere! %-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg synest bare hun hadde passet litt inn hehe. Ellers bryr jeg meg ikke så veldig.
Men skal noen inn bør det for å være helt ærlig ligge noen føringer av et eller annet slag. Arve Tellefsen er ingen dum kandidat.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er sikker på at Anne B. Ragde godt kunne tenkt seg Grotten som sitt lille krypinn når hun besøker Oslo... ;-)

Synd at Nils-Aslak Valkepää ikke er blant oss lenger - også fordi: tenk så flott om en samisk multi-kunstner ble tildelt Grotten! Hmm... Mari Boine???

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg bommet på plasseringen av diskusjonsinnlegget! Trodde jeg la det under diskusjoner om litt av hvert, men jeg scrollet visst helt ned da jeg la den inn! Men det er vel ikke noe å gjøre ved det?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ole Edvard Antonsen eller Leif Ove Andsnes er vel kanskje aktuelle navn?

Men skal jeg være helt ærlig så synes jeg ikke at staten skal holde hus til enkelkunstnere, - uansett talent eller ei.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Men skal jeg være helt ærlig så synes jeg ikke at staten skal holde hus til enkelkunstnere, - uansett talent eller ei.

Jeg visste ikke at jeg mente noe om den saken, men oppdaget at visst gjør jeg det! Jeg synes det er viktig symbolpolitikk i at "staten holder hus til enkeltkunstnere" - det å ha en æresbolig for kunstnere, representerer at kunst er viktig for det norske samfunnet. Direkte og økonomisk gavner det bare én person, men tildelingen av æresbolig gjelder i overført betydningen Kunsten, må man kunne si - eller den samlede norske kunstnerstanden, om man foretrekker å se det litt mer konkret. Slik symbolpolitikk er i mine øyne HELT greit, så lenge det ikke innebærer at politikerne/myndighetene - eller befolkningen! - slår seg til ro med at "da har vi gjort nok" for kunstlivet og kunstnerne.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Og Arve Tellefsen?

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Særlig vi kan jo tenke innenfor litteratur også, - Wergelands etterfølger! ;-)

Jan Erik Vold, Stein Mehren, Dag Solstad??? Kom igjen!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Passer vel best for Saaby Christensen. Ligger ikke så langt fra Urra og Solli, så han kan lunte rundt og mimre og få ideer til neste og neste bok.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg synes jeg kunne fått huset i gave, til å ha biblioteket mitt i :) hehe...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

FriskusenBjørg  FrøysaaAnna Katharina MyklebustNabodamaMarianne  SkageIngunnJBjørg RistvedtToveandreas h. o.PirelliLars Johann MiljeHarald KPiippokattaingar hPär J ThorssonKirsten LundGodemineVannflaskeNina M. Haugan FinnsonTor Arne DahlAnne Lise JohannessenMads Leonard HolvikRufsetufsaElisabeth SveeJarmo LarsenKristine Louisemay britt FagertveitGroStig TKari FredriksensiljehusmorMarianneNMona HagenritaolineTone Maria JonassenDolly DuckSolveigVibekeGrete AastorpReadninggirl30