Enda en gang gir jeg Herman Lindqvist en 6`er, og denne gang for boka "Madame de Pompadour". Hva er det jeg liker med disse bøkene "Napoleon" "Karl Johan" og nå "Madame de Pompadour"? Jo, først og fremst liker jeg når bøkene engasjerer fra side 1.

Sistnevnte bok begynner med et nydelig portrett av Madame Pompadour og den begynnende teksten: ... ..

Når begynner et menneskes livshistorie? De gamle egypterne mente at et menneske var dødt når ingen lenger nevnte vedkommendes navn. I tråd med dette kan man si at livshistorien til et menneske begynner i samme øyeblikk som en kvinne skjønner at hun venter barn og begynner å snakke om det. Da begynner livet. Derfor begynner denne fortellingen sommeren 1721 da moren skjønte hun var gravid. Hun lurte sikkert på hvem barnefaren var. Det var neppe eketemannen, for han var som oftest bortreist. .....

.....og jeg glir med inn i historien fra første øyeblikk og helt til siste side i boka.

Siste kapitel tar for seg den videre skjebnen til flere av de viktigste personene som er nevnt i boka og som levde rundt Madame Pompadour. En veldig bra slutt for en som er historieinteressert synes jeg.

Språket i boka er lett og "flytende", noe som er bra da der er mange utenlandske navn å forholde seg til og mange årstall å huske.

Alle bildene som er lagt inn i boka , er også med på å levendegjøre historien som blir fortalt.

Da jeg la fra meg boka ferdiglest, var det med en følelse av å ha lært en god del om en viss tidsepoke og fortalt på en slik måte som gjør at en husker.

Venter i spenning på neste bok av denne forfatteren.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Hm, noe å tenke på.Har lest Napoleon, den likte jeg godt.Visste ikke en gang om disse andre du nevner av samme forfatter. At jeg kjøpte Napoleom var helt tilfeldig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

RisRosOgKlagingRuneFrode TangenJohn LarsenTorill RevheimTor Arne DahlPirelliTurid KjendlieHanne Kvernmo RyeIngeborg GHeidi LTorJulie StensethLiljaTanteMamieJBReadninggirl30Tor-Arne JensenEgil StangelandHilde VrangsagenMarteHarald KIngunn SgretemorSol SkipnesTheaBenedicteBeathe SolbergIreneleserStig TKirsten LundNina J.B.PiippokattaGrete AastorpTone HHeidiRandiHeidi HoltanMorten JensenVibeke