Jeg driver det nyoppstartede Vaskeriet kulturhus på Teisen, og onsdag 15. september begynner moroa for de litterært interesserte.

Vi åpner Østre Aker leseforening med en sniklansering av bok i forkant av Oslo Bokfestival, og selveste Tor Åge Bringsværd kommer!

Jeg vil gjerne invitere alle bokelskere som bor i nærheten av Teisen/Tveita/Helsfyr/Etterstad/Risløkka etc til å komme. Tilbudet er støttet av Groruddalssatsingen, og er først og fremst ment for (relativt) lokale beboere. Så jeg håper det er noen av dem her! Vi holder til i Prost Hallings vei 1.

Dere kan finne Vaskeriet kulturhus på facebook - webside kommer snart.

Håper at noen finner veien dit om en ukes tid!

S

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 24 svar.

Dette høres jo unektelig litt spennende ut for en Etterstadbeboer med leselyst, men er litt usikker på hva som er konseptet? Fint om du kanskje kunne fortelle kort om det, eventuelt legge ut link til FB dersom dere har opprettet side der?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Etterstad? Vi er faktisk på Etterstad Kabel TV, side 158! Vi er på websiden deres, også:o)

Leseforeningen har ingen FB-side ennå, men vi har en til selve Vaskeriet kulturhus: http://www.facebook.com/group.php?gid=338692888563&ref=ts

Vi håper å få til noe i retning av leseforeningen i Sarpsborg (som bare heter Borg, tror jeg). Det er et sted hvor litteraturinteresserte kan møte forfattere, høre dem lese fra bøkene sine, stille dem spørsmål etc. Vi ønsker også å gi plass til debutanter, fordi de ofte blir forbigått i media (som vanligvis er mer interessert i hva Saabye Christensen hadde til frokost enn en ny, spennende fortellerstemme!).

Vi vurderer også å invitere til workshops, hvor folk kan prøve seg på dikt,noveller, romaner... hva enn de måtte ønske. Vi vet at jo flere medlemmer vi blir, jo større er sjansen for at vi får Anne Holt, Jo Nesbø... hvem vi måtte ønske.

Det finnes ingen slike tilbud i Groruddalen (ei heller i Oslo, tror jeg), og her i nærheten har vi ikke engang et bibliotek, så jeg håper det blir et populært tiltak.

Håper det frister!

S:o)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette høres absolutt fristende ut! synd jeg ikke har snublet over denne tråden før, jeg har desverre ikke mulighet til å komme i morgenn, men ser ikke bort fra at jeg kommer sterkere tilbake.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så flott :o) Neste arrangement i leseforeningen er den 20 oktober - håper du kan komme da!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tar meg den frihet å dytte denne litt oppover, i og med at Østre Aker leseforening stiftes i overimorgen! Spør om vi gleder oss :o)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hjelper til litt med å dytte. :) Kan ikke komme imorgen, men gleder meg til å besøke dere 20. oktober.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så bra, du vet jeg støtter dette, og jeg er så heldig å bo i området. Jeg kommer selvfølgelig den 15 sept. Dere frivillige er veldig flinke, og jeg er veldig glad for at det er noen som gjør noe, for lokalmiljøet. Det har ikke blitt gjort tidligere, så dere er jammen hjertelig velkommen::))

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette høres spennende ut! Synd jeg har bosatt meg i feil del av byen for dette... men veldig positivt likevel at du forteller om arrangementet deres her inne! Lykke til både med onsdagens bok-kveld og med leseforeningens videre virke.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Om du har innmari lyst kan du sikkert komme, altså :o) Jeg vil bare ikke risikere at lokale beboere blir overkjørt av folk "utenbysfra." Det er tross alt dem jeg gjør dette for! Blir veldig spennende å se hvordan de tar imot dette tilbudet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk skal du ha - men jeg skjønner jo godt at dette skal være et positivt tiltak for lokalmiljøet. Og det burde leseforeningen (og kulturhuset) ha alle forutsetninger for å bli - jeg unner dere det! (Det er i grunnen inspirerende bare å vite om at det foregår slike lokale tiltak og arrangementer - også når det foregår utenfor mitt eget nabolag.)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tusen takk for støtten! Alt jeg og mine medskyldige har gjort så langt har blitt veldig godt mottatt - og det gjør det hele verdt det. Vi gjør jo tross alt dette på fritiden, og alldeles gratis. Håper også det kan inspirere andre til å gjøre det samme!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Oj - dét gjorde det enda mer interessant: at dette er 100% frivillig, ubetalt innsats? For det ene: hurra for deg og dine "medskyldige"! For det andre: hurra for at dere - åpenbart - har fått husvære og kommunal/lokal oppbacking til dette; det må jo til, for å få til noe sånt. :-D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takker og bukker:o) Helt frivillig er det, vi får ikke en krone til en is engang - men vi har hele lokalsamfunnet i ryggen og det føles godt :o) Jeg har vokst opp her, så derfor er det spesielt moro å kunne drive noe slikt nå, etter åtte år i Skottland. Ære være Groruddalssatsingen og lokale foreninger som hjelper til når vi trenger det :o) Og jeg gjentar min innbydelse - du må gjerne komme innom om du vil!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tusen, tusen takk - du vet, det frister... (Om ikke jeg har lokal tilknytning til Østre Aker, så er jeg i det minste bysbarn med Bringsværd... ;-P ) Og om ikke jeg dukker opp blant publikum på onsdag, så kan det vel være at jeg forsøker å komme innom på et senere arrangement hos dere (hvis ikke det blir for frekt?) - dette høres veldig inspirerende ut, som sagt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Neida, det er slettes ikke for frekt :o) Jo flere vi blir, jo større navn kan vi få tak i. Det er nå min teori. Og om du har en favorittforfatter, let me know - det er slettes ikke umulig at jeg klarer å huke tak i han/henne :o)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Will do! Dere burde jo f.eks. ha gode muligheter til å huke tak i Tove Nilsen, slår det meg - har vært på bokbad med henne, faktisk, og hun hadde publikumstekke, i tillegg til at hun skriver bra bøker... Men jeg vet ikke om hun har en ny bok på beddingen for tiden, altså!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg mener å ha lest at hun kommer med en fortsettelse av oppvekstbøkene sine etter "G for Georg", men kanskje jeg har drømt. Ønskedrøm...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Interessant! Takk for oppdateringen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Skyskrapersommer" kom ut etter G for Goggen, "Nede i himmelen" kommer i løpet av neste uke.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så flott at det kommer ei ny bok - den kommer på ønskelista! Men "Skyskrapersommer" kom ut i 1996 og "G for Georg" i 1997.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg så nok på en senere utgave:(

Har lest alle tre og geder meg til den neste, som antakelig blir den siste. Litt sånn oppsummering om hvordan det gikk for blant annet Goggen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Og takk til dere alle tre for tips :o) Koselig at noen bryr seg!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette høres supergøy ut!
Jeg kommer;o)

Godt sagt! (-1) Varsle Svar

KJempeflott!

Velkommen skal du være! Vi gleder oss masse til onsdag - det kommer til å bli utrolig bra ;o)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Beathe SolbergTjommiLene MHilde H HelsethBjørg Marit TinholtConnieToveJakob SæthrealpakkaPär J ThorssonHarald KSynnøve H HoelFindusEllen E. MartolDaffy EnglundMonica CarlsenIngunnJKarin BergIngeborg GEli HagelundGrete AastorpAkima MontgomeryNora FjelliAnniken RøilAliceInsaneBård StøreHeidiKirsten LundMathildeRonnyKjell F TislevollIngunn SOleMarit HåverstadFriskusenIreneleserJørgen NTor-Arne JensenElin Katrine NilssenHeidi L