Skal til Dublin i høstferien, og tenkte jeg skulle benytte sjansen til å lese irsk litteratur i forkant. Merker at jeg er helt blank. Ulysses er ikke en gang påbegynt, og det får bli en annen gang... Jeg har Dublinere av Joyce på lista. Noen som har noen morsomme tips? Trenger ikke å være fra Dublin - f.eks. har sikkert Nord-Irland-konflikten inspirert til en del romaner...?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 15 svar.

Jeg har ikke noen gode flere forslag til bøker, det har kommet så mange gode allerede, men jeg vil sterkt anbefale å besøke Trinity College i Dublin. De har et nydelig bibliotek, og best av alt "The Book of Kells". Dette er et manuskript fra 800-tallet (tror jeg), som inneholder de fire evangeliene. Den er helt nydelig, og verdt en kikk!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det kom mange fine forslag i denne tråden - veldig god måte å forberede en reise på. Takk for tips!

De jeg leste var: *James Joyce: Dublinenere (handling fra ca 1900)

*Maeve Binchy: Vennekretsen (handling fra 1950-tallet)

*Roddy Doyle: Paddy Clarke Ha ha ha (handling fra 1960-tallet)

*Roddy Doyle: 57% irsk (handling fra 2000-tallet)

I tillegg ligger "Engelen på det sjuende trinn" av Frank McCourt på nattbordet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg anbefaler The Faloorie Man, den er fantastisk, handler om en gutt som vokser opp i Belfast! Også Darlin Jim av Christian Mørk er bra og litt mer moderne, men vis den finnes på engelsk (er ikke sikker på om orginalspråket er norsk eller engelsk).

Også er vel det meste av Roddy Dolye bra, har ikke fått lest noen av bøkene hans enda men jeg har sett filmene The snapper og The van.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk - er i gang med Doyle, og haugen på nattbordet vokser :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Hm - den fikk jeg lyst til å lese! Aldri hørt om før, så sikkert på tide: inn på ønskelisten med John McGahern og "That They May Face the Rising Sun". Takk for tipset her fra sidelinjen også!!!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Godt råd - takk skal du ha :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tony Hawks: "Round Irland with a fridge" og Joseph O'Connor: "Star of the Sea".

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Edna O'Brian: In the Forest. Nydelig og vakkert.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Flann O'Brien: "The Third Policeman" eller "At Swim-Two-Birds". Begge finnes på norsk også. Mer moro får du ikke for penger, eller bibliotekskortet ditt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Cal av Bernard macLaverty er jo en "gammel" klassiker da. Og Angela's Ashes av Frank McCourt. Maeve Binchy er irsk og lettlest. Circle of Friends/Vennekretsen er jo bra, og flere av hennes romaner.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her var det mange fine forslag :-) Spørs om jeg må droppe for- og etterarbeid ei stund framover, så jeg kan kose meg med dette før turen. Elever: det blir ingen prøver før uti oktober - og undervisninga vil bestå av at dere har foredrag for hverandre :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eller den her.

tiårets beste

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Cecilie ahern ;) Hun er jo irsk og de fleste av bøkene hennes tar sted i irland. Ps i love you, der regnbuen ender, er jo skikkelig kosebøker..=D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Tor Arne DahlMalinStine_JTanteMamiekntschjrldTommy LundVera_VakkerAvaMaren Hjelle CurrieBeathe SolbergellinoronilleTone Maria JonassenLilleviReadninggirl20Kirsten LundRolf IngemundsenKay Nilsenanton artemisEllen E. MartolLailaBjørg L.TheaJoannTine SundalVivian M.Dolly DuckmgeEivind  VaksvikKarin  JensenMonaBLAmanda AEster SHanne MidtsundKaren Ramsvikleser42RufsetufsaSynnøve H HoelMarit HåverstadTone HMerethe Solstad