Alt kjem til nytte: På eit torg i Lucca for nokre år sidan kjøpte eg partituret til Puccinis opera "Tosca" - og i dag har eg brukt det for å førebu meg til Den norske operas oppsetjing av dette verket med den vakre musikken. Som litteratur er ikkje ppartituret så mykje verdt, men me dmusikken og songen veks det til det nødvendige grunnlaget for denne operaen mot diktatur og tyranni og for kjærleik og liv. Om ein månad skal eg gå i Toscas fotspor i Roma!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Det kan jeg varmt anbefale, vi har også gjort det. Kirken Sant Andrea della Valle, Palazzo Farnese og Castel Sant Angelo. Vi fikk komme inn i Palazzo Farnese (fransk ambassade) på grunn av diplomatvenninne som vi reiste sammen med, og de kunne vise frem rommet der Tosca dolker Scarpia. Et fint Roma-tema, dette, og er du også interessert i arkitektur, så gir det masse. Palazzo Farnese skal blant annet være bygget med stein fra Colosseum. God tur! Kom tilbake og fortell etterpå! Jeg synes Tosca er den feteste av alle operaer. Tragisk. Det er jo ikke alltid man får så mye ut av å lese librettoen. Det sies at Puccini, som også må ha vært en mann med stor sans for humor, litt oppgitt skal ha sagt at vi får vel ta livet av Spoletta også. Og du har vel hørt historien om oppsetningen av Tosca der hun kaster seg ut i siste akt og spretter opp igjen - det var god sprett i madrassen som var lagt ut. Nei, du kan glede deg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Er tilbake frå Toscas Roma - tidsnok til å rekkje "Tosca" i radioen i går kveld. Nei, Roma skuffa ikkje!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja - men vi har vore på desse stadene før, fleire gonger, men ikkje i eit Tosca-perspektiv ...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

somniferumTherese HolmEgil StangelandLars MæhlumHeidi HoltanKirsten LundLailaBerit B LieIngunn SReadninggirl30LilleviAnne LiseAndreas BokleserNorahStig TPrunellaMarkus IngebretsenRufsetufsaPiippokattaKarina HillestadSynnøve H HoelRoger MartinsenIrene KnudsenPer LundHarald AndersenAnne Helene MoeToveAnneWangCathrine PedersenMarenKikkan HaugenAnneIrenelesergretemorCarine OlsrødHarald KAnne Berit GrønbechBård StøreStian AxdalGunn Duaas