Hvilken er favorittboken? Og hvem er favorittdetektiven?

Jeg tror jeg vet at "Ti små negerbarn" regnes som hennes beste, men personlig har jeg likt "The Man in the Brown Suit" og "Why didn't they ask Evans" best. Også "Mord pr. korrespondanse", for den sto på hytta så jeg har lest den hver sommer! 8-)

Jeg er også gladest(!) i miss Marple-bøkene, men synes jo Tommy og Tuppence (som unge!) også er "festlige"!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 36 svar.

Morsomt sted for Agatha-fans. Agatha Christie Reading Challenge

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har vel lest flest av Poirotbøkene; har mest forhold til dem ettersom jeg har sett de fleste filmatiseringene av dem også - begynte å se på dem allerede da jeg gikk barneskolen. Jeg har ikke fått lagt noen av bøkene inn på lista mi her for jeg husker knapt hvilke jeg har lest og når, men generelt syns jeg Taken at the Flood og Murder on the Nile er ganske snedige.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nei, der sa du noe, jeg har heller ikke lagt dem inn! De jeg eier selv (jeg har jo lånt en del) står i et annet rom, og dit har jeg ikke kommet i registreringen ennå! :-) Og jeg er enige i at de bøkene du nevner er snedige!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har lest en del av Agatha Christie og sett mange av filmene. Jeg har ingen spesiell favoritt bok tror jeg, men heller nok litt mot Poirot. Har akkurat begynt på min 24-binds serie nå....har også lest selvbiografien hennes og i går kom jeg over en bok som het Agatha Christies secret notebooks som jeg går og sikler etter...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den hørtes jo spennende ut! Ellers hadde hun jo et litt spesielt liv! For ganske mange år siden så jeg en film om henne, om hva som hendte den gangen hun forsvant. Filmen var fin, med en ypperlig skuespillerinne i hovedrollen (også har jeg glemt navnet hennes, en av de store, britiske!!), men jeg vet ikke hvor nær filmen var sannheten om hva som hendte, - og om man i det hele tatt vet det?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Liker veldig godt "Ti små negerbarn" men favoritten med henne vil nok alltid være "Huset i Hickory Road" eller "Mordet på orient ekspressen"

Favoritt detektiven vil alltid være og har alltid vært Hercule Poirot =D Bedre detektiv skal man lete lenge etter mener jeg :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har også stor sans for Hercule Poirots skarpe hjerne og "små grå", men miss Marples menneskekunnskap og assosiasjonsmetode passer meg nok bedre! :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tja, godt man er ulike og har ulike meninger ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mine favoritter er definitivt Evig natt (Endless night) og Mord per korrespondanse. Førstnevnte på grunn av ondskapen og den andre mest på grunn av romantikken :)

"Some are born to sweet delight, Some are born to endless night"

Andre yndlingsbøker er Fem små griser og Stevnemøte med døden. Ondskap og tragedier i "skjønn" forening!

Og Poirot eller Marple? - ja takk, begge deler! :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg blander sammen mange av bøkene hennes, men både "Evig natt" og "Mord pr. korrespondanse" skiller seg ut i hodet mitt. "Evig natt" fordi den var så forferdelig at jeg bare har lest den én gang, - den var da en veldig utypisk A.C.-bok? Men romantikken i den andre husker jeg med glede! ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Noe av det jeg liker med Christie sine bøker er at jeg finner dem like underholdende nå,som jeg gjorde da jeg var 11-12 år.De er enkle,men jeg syns likevel ikke det er noe "barne-/ungdoms"-bok over dem heller. Jeg er krimelsker,men av og til syns jeg det kan bli litt vel mye blod og gørr.For ikke å snakke om sex meg både her og der.Da tar jeg frem en Christie-bok,og koser meg stort med den.Tenker gjerne på det som min lille "flukt" inn i Christie's verden. =0)

Å skulle velge ut en favorittdetektiv vil for min del være umulig.Jeg er rett og slett glad i dem alle sammen.Men jeg syns kanskje det er noe eget ved de bøkene hvor hverken Poirot eller Marple er med.Som for eks "Why didn't they as Evans?". De bøkene jeg gjerne anbefaler til folk som spørr etter Christie-bøker er "Snikende død" og "Fem små griser" (Poirot begge to),eller "Miss Marple's siste sak".

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg burde absolutt ha lest mer av Agatha Christie, krimelsker som jeg er. Men jeg må beskjemmet innrømme at jeg kun har lest Klokkene så langt, etter at jeg fant den i pappas bokhylle for noen år siden.
Vel, satser på å få til en forandring etter hvert. Synes det var en artig avveksling med engelsk, gammeldags stemning siden jeg ellers leser mest moderne krim fra Norden.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Er det tilfeldig at det bare er jenter som svart på denne tråden? Selv er jeg fan av teateroppsetningen "The mousetrap", som gått i mange dekader på teatern i London.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Velkommen til "jentetråden" Daffy. Det er helt sikkert mange gutter som leser Agatha Christie også, men det er vel ikke alle som vil innrømme det?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, det lurer jeg også på! :-)

Og jeg har også fått med meg "The Mousetrap", - man føler seg jo historisk bare ved å være der!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Helt klart Ti små negerbarn. Den er rett og slett uhyggelig. Og jeg har mer sansen for Poirot enn Marple for å være helt ærlig :o)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så bra at det er forskjellig syn på bøkene hennes! :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jepp, tenk hvor kjedelig det hadde vært om alle var enige i alt:) Har ikke lest alle Christie bøkene, men Ti små negerbarn kan jeg lese mange ganger uten å gå lei. Den gir meg alltid frysninger. Har sett filmversjonen, men boka er bedre:) Glemte også å nevne at jeg liker også Barneselskapet tror jeg den heter. Slett ikke verst den heller:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Christie er etter min mening den desidert beste krimforfatteren. Kan selvfølgelig ikke unngå å elske Poirots finurligheter, men miss Marple er nok min favorittdetektiv! Bøkene hvor hun opptrer har et veldig nostalgisk preg og det er alltid gøy å se hvordan denne gamle damen gang på gang tar innersvingen Scotland Yard og løser enhver gåte! Likte veldig godt "Mann i brun dress", "Det ender med døden" og "Nemesis".

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har vært blodfan av Agatha Christie siden barndommen. Nå er hun litt ute, men har etter min mening fått mye pepper for å være enkel og utdatert. Hun hadde grep om å lage intriger, og har også større psykologisk innsikt enn ryktet tilsier.

Joda, jeg liker nostalgien, men også den møysommelige nøstingen i tråder. Noen favoritt klarer jeg ikke plukke ut, nei! ;-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg har vært Christie-fan siden jeg leste første bok på ungdomsskolen. Det går litt i rykk og napp med lesinga, men synes det er avslappende og ukomplisert lesing. Ingenting er som et ufarlig mord midt i en travel hverdag.

Jeg liker den koslige gammeldagse stemningen som Inger Johanne nevner. Har vansker med å plukke ut en favoritt, men liker nok best der handlingen foregår på den erkebritiske landsbygda med miss Marple som herlig detektiv-underdog.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har sansen for Agatha Christie. Det er stor variasjon i bøkene hennes, men det må man nesten regne med i en så stor produksjon. Mine personlige favoritter er At Bertrams hotel (mest fordi handlingen er lagt til Brown's hotel i London, som er et fantastisk sted å drikke afternoon tea ...). Den andre er Who killed Roger Ackroyd som er genial. Og som skapte rasende overskrifter og trusselbrev da den kom ut. Dessuten har den et plot som ikke kan brukes av andre krimforfattere. Ubetalelig.

Godt sagt! (2) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (3) Varsle Svar

Denne debatten minner meg om at jeg må se å lese mer av Agatha Christie. Jeg vet jeg leste et par bøker av henne i tenårene, men husker ikke hvilke.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Usikker på hvilken bok jeg synes er best. Men i motsetning til de fleste andre her, har Poirot alltid vært en favoritt. Begynte vel å lese Agatha Christie i midten av tenårene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg vet ikke hva som er "galt" med meg, - prøvde meg på noen bøker av Christie for noen år siden, - men dette var ikke min greie. Heller ikke filmene synes jeg noe om. Så jeg har vel egentlig gitt opp Christie og slått meg til ro med at dette ikke er noe for meg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg tror man må begynne i ung alder og få et nostalgisk forhold til dem! Og jeg vet jo ikke om dagens unge har sansen for dem!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Miss Marple er også min favoritt, deretter Tommy og Tuppence. Poirot ble jeg liksom aldri helt venn med :) Tror også det er noe med at man må begynne å lese Agatha Christie i ung alder og få dette nostalgiske forholdet til bøkene. Selv startet jeg med Agatha Christie etter Frøken Detektiv perioden :) Men hvem som er min favoritt? Det er jeg neimen ikke sikker på... Kanskje på tide å lese noen av bøken om igjen :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er så enig, så enig i det du sier!

Tommy og Tuppence er jo utrolig søte i sin iver etter å løse mysterier! Agatha Christie foretrakk selv Miss Marple framfor Hercule Poirot, men hun måtte jo fortsette å skrive om ham, siden han var så populær!

Titlene du nevner er alle gode, men jeg vil i tillegg nevne Mord på Orientekspressen og Mord på Nilen, selv om Poirot er detektiv. Disse bøkene har gitt meg lyst til å reise med den transsibirske jernbane og med elvebåt på Nilen... Også kan man ikke komme utenom Evig Natt, Doktoren mister en pasient, Mord etter alfabetet, Klokkene (denne holdt meg søvnløs av skrekk da jeg leste den som temmelig ung!)....

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Både "Mord på Orientekspressen" og "Mord på Nilen" ble jo filmatisert før det ble "vanlig" å filme bøkene hennes, og før den nåværende Poirot var kommet på banen. Man kan nok ha mye å utsette på den første Poirot'en, men det stjernegalleriet som spilte i "Mord på Orientekspressen" gjorde den filmen til en STOR opplevelse!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er så enig i at Agatha er en søyle i kriminallitteraturen, men med årene synes jeg nok at hun er veldig gammeldags, synes ikke dere det? Både dialog og ofte ganske gammeldagse holdninger som skinner igjennom. Jeg forundrer meg faktisk over at hun fortsatt har appell til helt unge mennesker, men det har hun altså, og det har vel noe med plotet å gjøre, selv om jeg nok synes at noen av bøkene hennes (de med spioner) er riktig dårlige. I tillegg til bøkene som er nevnt vil jeg fremheve Mord i prestegården. Jojo, hun var absolutt en inngang til krim, jeg startet i 10års alderen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har også lest mange av hennes bøker, men nå er de havnet på loftet.
Kanskje nye lesere synest det er godt med litt "snill" krim for det så mye annet råskap i andre krimbøker.
Det jo også blitt sendt en del av Agatha Christie på fjernsynet opp gjennom årene, kanskje derfor noe har fått øynene opp for hennes finurlige avsløringer.
Hva vet jeg som ikke leser noe særlig krim.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, det gjorde jeg også! Og ga meg vel egentlig for 20 år siden, og da hadde jeg lest mange av dem maaange ganger! Det var så kjekt å lese dem omigjen, for det tok lang tid før jeg husket hvem som var morderen, jeg blandet dem sammen, og blandet med hvem jeg hadde tippet forrige gang jeg leste dem:-) Og klart hun er gammeldags, - det er jo det som er nesten hele moroa!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så enig. Og du må være vestlending? Jeg synes uttrykket "så kjekt" slik det bare brukes på Vestlandet er så vakkert, selv er jeg bergenser, men har bodd i Oslo hele mitt voksne liv. Jeg blir så rørt når folk sier "så kjekt"!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Beklager, - jeg er Oslo"jente"! Vet ikke riktig hvorfor jeg brukte uttrykket, - syntes nok bare det var kjekt! ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da er du den første! Og mens jeg er igang, og dette er helt på siden av temaet; et annet uttrykk fra Vestlandet som jeg elsker er "å vera med" aller vakrest uttrykt i en dødsannonse jeg nettopp leste: "Takk for at me fekk vera med deg". "Å vera med" synes jeg sier noe ennå mer enn å være sammen med, det betyr å leve med, å ha hverdagen sammen, at selve eksistensen er flettet i hverandre. Ja, som du skjønner, nå har du virkelig satt meg igang! God søndag!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

RisRosOgKlagingKirsten LundHanneGodemineAjiniakraPi_MesonTor-Arne JensenHilde H HelsethIngvild RosslundPiippokattaBeathe SolbergDolly DuckgretemorAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLisbeth Marie UvaagNora KjærstadAnn-ElinLailaTanteMamieLinda RastenMads Leonard HolvikAnn EkerhovdBerit B LieHegeHarald KHeidi HoltanInger-LiseTrygve JakobsenReadninggirl30TheaCathrine PedersenAgnete M. HafskjoldTine SundalTjommiLene MBjørg Marit TinholtConnieToveJakob Sæthrealpakka