Kan ikke finne noe av Tove Nilsen i samlingen din. Vil anbefale "Skyskraperengler". Liker du den er det flere i samme kategori å ta av. Du har gitt "Vidunderbarn" høyeste terningkast og dette er nok litt i samme gate.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Er dessverre ikke så veldig begeistret for Tove Nilsens måte å skrive på. Jeg mener selv at Roy Jacobsen rager flere mil over i språklig styrke og fortellerevne, selv om jeg altså bare har tittet litt i Tove Nilsens bøker, så jeg kan ikke yde henne full rettferdighet. På den andre siden har jeg fintlest det meste av det Roy Jacobsen har skrevet. En av våre aller beste samtidsforfattere, mener nå jeg. Andre som har lest mer av begge og har noen meninger?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I likhet med Ann Christin er det lenge siden jeg leste oppvekstromanene til Tove Nilsen, og jeg koste meg med dem. Tror ikke det var på grunn av språklige perler, men de ga et godt tidsbilde, og gjennkjennelsens glede kan man fryde seg mye over! Av Roy Jacobsen har jeg lest Seierherrene, Vidunderbarn og Fata Morgana, mens Frost ligger i "skal lese"-bunken. De to første synes jeg var glimrende bøker, mens Fata Morgana var en stor skuffelse. Jacobsen har vel flere lag i sine historier, men jeg synes at Tove Nilsen med G for Georg også nærmer seg dette udefinerbare som løfter en bok slik at den fortsetter å kverne i hodet ditt lenge etter at den er ferdiglest.

Som sagt, siden det er lenge siden jeg leste en del av disse bøkene, er dette tatt på "husken" og magefølelsen - derfor blir det kanskje noe ullent.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Frost er en fantastisk bok. Prøv også Marions slør og Hoggerne.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja nå har jeg lest "Frost", og du har rett i at det er en fantastisk bok! Roy Jacobsen er en utrolig historieforteller, og jeg er imponert over hvordan han her tilpasser fortellerstilen til tidsepoken - man føler seg virkelig hensatt til sagatiden. Og måten han behandler de evige temaene om hevn, forsoning og maktkamp på er veldig troverdig. Han får også godt fram hvordan religion ofte brukes som en strategi i denne maktkampen.

"Hoggerne" fant jeg på bruktsalg før helga, så nå er den lagt i den stadig voksende "skal lese"-bunken :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Når sant skal sies er det veldig mange år siden jeg leste Skyskraperengler, men husker det handlet om noen unger som vokste opp i en drabantby i Oslo. En stund siden jeg har lest noe av Tove Nilsen, men synes du burde gi henne en sjanse;) Tar vel ikke lange tiden da boka er lettskrevet og sikkert kan bringe mange minner tilbake til en som hadde sin barndom den tiden.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Veldig enig i det som blir sagt her om Tove Nilsens bøker og Roy Jacobsen. Jeg husker jeg levde med i "Skyskraperengler", "Skyskrapersommer" og "G for Georg"...(herlige bøker syntes jeg da, men det er jo en god stund siden jeg leste dem) - kanskje nettopp fordi det handlet omtrent om den tida jeg også vokste opp i Oslo.

I "Vidunderbarn" skriver Roy Jacobsen om mine barndoms trakter, men han har også gode historiske perspektiver, som i "Frost" og "Hoggerne".

Jeg vil si "Ja takk, begge deler"! Begge to er gode forfattere.

Dette er forresten en veldig bra tråd, der jeg også (ikke bare Jan) kan få mange gode tips om bøker jeg kan lese utover høsten og vinteren. Takk til alle deltagere her!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Readninggirl30TheaHilde H HelsethCathrine PedersenKirsten LundAgnete M. HafskjoldTine SundalBeathe SolbergTjommiLene MBjørg Marit TinholtConnieToveJakob SæthrealpakkaPär J ThorssonHarald KSynnøve H HoelFindusEllen E. MartolDaffy EnglundMonica CarlsenIngunnJKarin BergIngeborg GEli HagelundGrete AastorpAkima MontgomeryNora FjelliAnniken RøilAliceInsaneBård StøreHeidiMathildeRonnyKjell F TislevollIngunn SOleMarit HåverstadFriskusen