Vokste opp med barnetimen..Hørte på omtrent hver lørdag. Satt eller lå på gulvet foran radioen. Tegnet tegninger, og drømte om å få en av dem i neste års barnetimebok. Gode minner, barnetimesangen..."hysj hysj hysj, vær stille som mus"....Gjør barn det fremdeles?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 8 svar.

Åh, denne forsiden husker jeg godt :)

Selv har jeg flere Barnetimebøker hjemme hos mine foreldre. Husker spesielt godt en fortelling om ei jente adoptert fra Colombia.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Barnetimen hadde noen fantastiske hørespill. Jeg ble også fascinert av "Tordivelen flyr i skumringen" (har fått tak i hørespillet på cd nå :) ). Fra tidligere barndom husker jeg noe som het "Bergteken i Risehola" (tror jeg). Og så et UTROLIG spennende hørespill om noen barn som kom vekk fra foreldrene i en flom, og så var det et farlig dyr løs, en okse, tror jeg - åh, noen som husker den historien? Og "Antilopesommaren" - eller -songaren, tror aldri jeg helt skjønte hva de sa. Husker at det var fin musikk, men har glemt både den og selve hørespillet.

Et av de sterkeste minnene er historien om de tusen papirtranene - den handlet om ei jente som ble skadet av atombomben i Hiroshima da hun var barn, og så mange år senere ble syk. Hun skulle klippe tusen papirtraner, tror jeg det var, for da kunne hun ønske seg å bli frisk - Husker hvordan jeg sto og stirret ut i mørket gjennom stuevinduet, helt lamslått og stum av bevegelse...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har fremdeles mi barnetimebok: S.O.S. fra Varghytta av Rolf Søder:-) Husker disse lørdagstimene som veldig koselige, men vi hadde jo ikke så mye å velge mellom som de har i dag. Vi gledet oss til ulike dager med ulikt innhold, men i dag kan man sette på en cd eller dvd når enn vi føler behov for det. Samtidig går en glipp av forventningene og det å glede seg til noe.

Det samme skjer jo med oss voksne, mange som ikke vil vente til neste uke med å se en fortsettelse av en serie, men heller kjøper hele dvd-serier for å se alt sammen i løpet av en kveld eller to.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Barnetimeboka var en helt fantastisk bok, husker jeg!
Mine søstre og jeg fikk den til jul flere år på rad, og vi var skrekkelig utålmodig etter å få titte i den.
Den gikk på rundgang og ingen var særlig ivrig etter å høre hva som sto i boka, det ville vi lese selv!

Jeg kan ikke huske når vi fikk den siste, og jeg tror vi har rota bort alle ... Synd, for når jeg nå ble minnet på bøkene, fikk jeg så lyst til å vise dem til mine egne barn.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leste for noen dager siden at NRK faktisk tenker å nedlegge Barnetimen helt og holdent - fordi de anser at dagens barn ikke "gjør dette fremdeles", altså setter eller legger seg på gulvet foran radio klokken fem hver lørdag. Nyheten om Barnetimens død (hmm - catchy boktittel?) gjør meg sentimental og trist, må jeg innrømme - men det er selvfølgelig en liten mulighet for at publikum faktisk ikke finnes der ute lenger for det programmet...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Er det virkelig sant? Nedleggelse? Så trist!

Husker ennå hvordan det sitret i kroppen av spenning og forventning over det som skulle komme -hver lørdag!- der jeg lå med magen presset mot gulvet og øret presset mot radioen, sammen med småsøsknene mine. Vi hadde en liten flaske solo på deling (selvsagt jevnt fordelt i tre glass!), og var godt fornøyde med det. Tross alt var historiene, ikke sukkersjokket, det viktigste ;)

Den mest sjelsettende opplevelsen jeg hadde i Barnetimens regi var hørespillet Tordivelen flyr i skumringen. Etter denne opplesningen leste jeg alt jeg kunne komme over av Maria Gripe - forelskelsen var umiddelbar og jeg bærer den i meg den dag i dag.

Det er mulig jeg er i det nostalgiske hjørnet, men jeg vil likevel påstå at Barnetimen er en av de største grunnene til at jeg er bokelsker i dag... Uten Barnetimen ingen Gripe, ingen Bjerke, ingen dannelsesreise gjennom gresk og norrøn mytologi, ingen iver etter å lese mer -MER!- og ingen tro på at også jeg kunne få noe ut av litteraturens verden, til tross for mitt ringe opphav...

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Her har jeg funnet tilbake til avisartikkelen der jeg leste om den mulige nedleggelsen: Aftenposten 26. august 2010: "Nå slutter barnetimen - hysj, hysj, hysj". Jeg husker også best hørespillene - ikke minst Stompa! Stor stas i stuen - og barnetimen var en fast post på lørdagen. Det er visst for øvrig det radioprogrammet som har stått lengst på sendeskjemaet i hele verden - bare dét, da!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hysj, hysj, hysj, vær stille som mus...

Minnene strømmer på! Stompa, Maria Gripe, gresk og norrøn mytologi... Det er utrolig trist å tenke på at kommende generasjoner ikke skal få mulighet til å lytte til denne juvelen av et radioprogram. Samtidig må vi vel erkjenne at tiden kanskje har løpt fra Barnetimen; barn i dag har dessverre ofte andre medier de er mer opptatte av... It's their loss!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Sist sett

HeidiElisabeth SveeStig TMarit HåverstadVannflaskeMorten MüllerJan-Olav SelforsHarald KPer Åge SerigstadHeidi BBPär J ThorssonIngunnJSilje HvalstadIngeborg GDaffy EnglundKirsten LundTorill RevheimsomniferumEgil StangelandAvaDanielConnieRufsetufsaNinaFarfalleIreneleserBjørg RistvedtHilde Merete GjessingCecilie69Anette SBjørn SturødHilde H HelsethJarmo LarsenLisbeth Kingsrud KvistenTone SundlandAlice NordliMarianne  SkageBeathe SolbergGro-Anita RoenKaramasov11