Disse har du muligens lest allerede, men jeg finner alle de bøkene jeg har lest av Gert Nygårdshaug som ganske godt skrevet, med en dæsj humor, en klatt galskap og en del ironi. Dverghesten og klokkemakeren er noe for seg selv, litt unike vil jeg si. De er dog korte bøker, men hva de få sidene bringe med seg er helt utrolig. Men disse bøkene er litt spesielle, i den form at nok ikke alle finner de like gode, noen vil sikkert synes de er teite. At enten liker du de eller så liker du de ikke. Også Mengele Zoo som visst alle har lest, har litt humor og varme scener i seg, selvom denne boka i undergrunnen preges av fattigdom, urmennesker og vold.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Ikke glem "Afrodites basseng", av samme forfatter. Den er da ganske fantastisk!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det kan hende ;) Har bare ikke lest den enda.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg skulle ha nevnt Nygårdshaug. Til tross for dommedagsprofetier (i bl.a. Himmelblomsttreet) og bestialiteter (i for eksempel Nullpluss), så har han mange varme og herlige fortellinger fulle av glede over livets finurligeter. Klokkemakeren er et godt eksempel. 10-binds serien om Drum og Skarphedin Olsen er også full av livsglede, mat og vin. Slikt skulle vi hatt mer av!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg setter også stor pris på Nygårdshaugs sans for å forbinde livsglede med mat og vin :) For ikke lenge siden leste jeg, Muriel Barbery - Smaken, en herlig bok om mat og livet. Vet ikke om den har kommet ut på norsk ennå men den kommer eventuelt snart. Anbefales.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så sant så sant!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Hilde H HelsethCathrine PedersenKirsten LundAgnete M. HafskjoldTine SundalBeathe SolbergTjommiLene MBjørg Marit TinholtConnieToveJakob SæthrealpakkaPär J ThorssonHarald KSynnøve H HoelFindusEllen E. MartolDaffy EnglundMonica CarlsenIngunnJKarin BergIngeborg GEli HagelundGrete AastorpAkima MontgomeryNora FjelliAnniken RøilAliceInsaneBård StøreHeidiMathildeRonnyKjell F TislevollIngunn SOleMarit HåverstadFriskusenIreneleserJørgen N