Kan noen navngi en roman hvor helten har et uvanlig yrke?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 23 svar.

Ok, tegneserie helten The Green Lantern var en radioengineer. Det nærmeste jeg har funnet til en ingeniørhelt. :)))

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for hjelpen. Radioengineer er bra.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ayn Rands roman "Atlas shrugged", blir ingeniørene betegnet som samfunnets helter. En av hovedpersonene, som er ingeniør, er en av "heltene" i boka.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

uvanlig for deg, eller uvanlig for meg?

Revisoren - Gogol

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I "Vi som går kjøkkenveien" av Sigrid Boo, som ble skrevet i 1930-årene, var "helten", dvs. den hovedpersonen falt for, ingeniørstudent! En meget innbitt og iherdig sådan, som kjempet seg til en utdannelse mens han jobbet som privatsjåfør på et gods. Han elsket alt det tekniske og moderne ...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jøss, den boken står i hyllen etter mine foreldre. Er den verd å lese?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er jo ikke akkurat "stor" litteratur, men det har vært min favorittbok gjennom tidene, som jeg har lest så mange ganger at jeg kan sitere partier fra den! En festlig kosebok når verden har gått meg i mot og jeg har villet ha noe lett. Og det er et morsomt tidsbilde med "herskap og tjenere" i norsk miljø!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Å, så kjempekoselig å høre om andre som har lest Sigrid Boo! Ikke stor litteratur, nei, men skikkelig humor! Både jeg og min mor har lest alle bøkene hennes og siterer en del av karakterenes typiske vendinger. Så på den måten har Boos bøker på en måte vært viktige i livet mitt som referanseramme. Hvis du ikke har lest "Ellers hadde vi det festlig" anbefaler jeg den - der er det mange herlige typer, der! Eller "Alle tenker på sig, det er bare jeg som tenker på mig". Nå var det nesten så jeg begynte å glede meg til den første høstforkjølelsen, så jeg kan krype under dyna med ei Sigrid Boo-bok...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Å, så fint at vi er flere! Jeg har riktignok bare lest "Kjøkkenveien", - men den har jeg til gjengjeld lest grundig;-) Det har jeg forresten skrevet om i flere andre innlegg her inne! Og jeg skjønner at jeg har mye å glede meg til, nå må jeg se å få tak i noen av de andre bøkene hennes! :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, du får til å tråle antikvariater og rote-hyller :-) De fins litt her og der, det var en periode jeg samlet meg opp hele forfatterskapet, omtrent. Som å ha et lager vitaminer i hylla!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Og det kan trenges nå, med høst og vinter for døren! Takk for at du minnet meg på det! :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvis det er kjente bøker vi snakker om så hva med trilogien til Stieg Larsson. Der er hovedpersonen Mikael Blomkvist redaktør. Noen vil vel si at det er Lisbeth Salander som er hovedpersonen og hun er datahacker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I Øystein Wiiks kriminalroman Dødelig applaus er helten, Tom Hartmann, operaskribent.
Dem kan det ikke være mange av...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Din nestes hus - Arkitekt
Klokkemakeren - Klokkemaker
Fredrik Drum - Kokk og skrifttyder
Vanære - lærer
Et hav av valmuer - dekksgutt
Frances Meyers lidenskap - litteraturprofessor
Innsirkling - avdanket musiker
Falketårnet - prins
Balansekunst - tigger
Aldebaran - selger
Gösta Berlings Saga - kavaler

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tusen takk - her er det litt av hvert. Jeg mente bokstavelig HELTER, ikke hovedpersoner. Vet du når fortsettelsen av "Et hav av valmuer" kommer? Mener å ha hørt at det er en triologi?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leser Anne Michaels The Winter Voult og hovedpersonen er nettopp ingeniør. Han er med på å flytte Abu Simbel templene i Egypt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er det den boken som vant Booker-prisen?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tror hun vant priser for sin første bok Fugitive Pieces, men jeg tror ikke hun vant booker prisen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vel....helten(e) i Harry Potterbøkene er jo bare skoleungdom :p

Og i Sharon Boltons "Oppvåkning" er heltinnen en dyrlege. Men hun leker litt politi/detektiv da.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Helten" i Da Vinci-koden og de bøkene der er jo professor i religiøs symbologi... Det er vel litt uvanlig. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ikke egentlig, vil nå si at dette yrket ligger under et samlepunkt som arkeologi og "professor." Og mange bøker har helter som nettopp ligger under disse store kategoriene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg velger 2 yrker som nok ikke er blandt de vanligste.
Landmåler er hovedpersonen som heter K i "Slottet" av Franz Kafka.
Gambler er vår venn Aleksej Ivanovitsj i "Spilleren" av Fjodor Dostojevskij.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vel, i "Buzz Aldrin, hvor ble det av deg i alt mylderet" er hovedpersonen gartner, detektivhelten Father Brown er (overraskende nok!) prest, i "Fred" (Arne Garborg)er hovedpersonen bonde,i "U" (Carl Johan Jensen) er hovedpersonene henholdsvis predikant og en slags slakter, Olav Engelbrektsson (Edvar Hoem "Kom fram, fyrste") er erkebisp, i Gerd Brantenbergs "Egalias døtre" finner vi blant annet froskekvinner..... Tror jeg gir meg der ;) Helter? Ikke nødvendigvis, men de har iallefall vært med på å gi meg gode leseopplevelser ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Kjersti STine VictoriaHeidi HoltanLabbelineIngunnJNorahJBLinnJeanettePer LundSigrid NygaardMarianneNCathrine PedersenTonjeJane Foss HaugenRufsetufsaJoakimHilde Merete GjessingPernille GrimelandBente NogvaVannflaskeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde H HelsethKarin BerggretemorTanteMamieChristoffer SmedaasPiippokattaKirsten LundStig TLiv-Torill AustgulenellinoronilleBeathe SolbergNabodamaLesevimsaGro-Anita RoenIngvild SCarine OlsrødAnne Berit GrønbechBerit R